Přejít na obsah

Tempomat facelift (FII, R)


chillike

Doporučené příspěvky

Prostě se musíš smířit s tím, že tohle je zapnutý tempomat, dál to přepnout nejde.

Ahaa, takze pokial tomu spravne rozumiem:

 

Koliskovy prepinac, ktory ma znazornene tri polohy a sice, on, cancel a off, ma v skutocnosti len dve polohy off a cancel? Pretoze do polohy on sa prepinac vobec nedostane :)))

V navode sa pise z cela nieco ine.

 

OFF - vypnuty tempomat

ON - zapnuty tempomat -  mozes regulovat set + - ,,,,

CANCEL - docacne vypnuty tempomat, avsak so zapamatanou rychlostou.

 

 

post-72521-0-10479600-1363531231_thumb.j

Editováno: , autor: dusan94
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

já nevím ale nestačí si pořádně pročíst toto téma ! ? Je to vážně tak těžké? Na předchozí stránce ti odpovídá pepa007 na tvůj dotaz !!!!  :kol-44:

 

 

Výrobní mod tam není. Není co rušit. Jednotka BCM ...87 K podporuje tempomat. Může zůstat původní.Stačí kabeláž a nakodovat ř.j. motoru a BCM. 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že nezáleží na motoru vím. Že 87 je nejvyšší (a s podporou tempomatu) jsem si našel zde http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Cruise_Control_Retrofitting_%286R%29

Šlo mi o to, zda je správná teorie, že písmeno značí revizi dané řady (86, 87) v čase a auto z 05/2012 nemůže mít jednotku nižší než X. Očividně to tak není. Mám index K, nahradím indexem K, a tím bych můj, hloupý a špatně položený, dotaz uzavřel, díky za pomoc a čas

Editováno: , autor: fili
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

a jak si jsi se mohl dočíst jednotka nezáleží na motoru ale na výbavě auta, s tempomatem je nejvyšší jednotka.

Ahoj chlapi ,koupil jsem si Roomster r.v.2011 elegance avšak bez tempomatu. Pozorně jsem si přečetl toto vlákno než vás oslovuji. Protože mám BCM 86H vím že musím pořídit celou sadu z novou BCM 87 kodovat,mody atd.To nechám samozřejmě na někom kdo tomu hoví.

Mám jen 2 dotazy , za prvé zda máte někdo nějaký tip jak tu sadu vhodného tempomatu včetně BCM a kabeláže koupit levněji než to nabízí Škoda. Zda třeba neexistuje nějaký neOEM výrobek ale z dostatečnou kvalitou. Vím že pro starší a jiné modely takové existovali a byli použitelné bez problému.

A druhá otázka můžete tu někdo shrnout co za možnosti  a funkce ,kromě funkce samotného tempomatu, nabízí to ,že bude ve vozidle vyměněna BCM za tu nejvyšší  možnou. Jako třeba možnost mlhovek s corner funkcí , stagging atd. Pokud tedy takové možnosti vzniknou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ti řekl kdo? problém je v tom že v servisech vůbec neví co tyhle jednotky umí můj tempomat musel zprovoznit vzdáleně borec s bolky páč v servise na to koukali jak jelita na buben smile.gif a navíc VAS 18 co používají nezná ani jednu z jednotek ve faceliftech takže nezobrazí v podstatě věci které jednotka umí páč ji nezná sad.gif

Ahoj mám takovýhle problém, Roomster rv2011 po FL dodělávka tempomatu ,nechal jsem si sadu namontovat od jednoho z vás /myslím že je to ten stejný borec z bolky který pomohl už v 2010 roce tobě/ jednotka BCM se musela vyměnit. On mi už dopředu oznámil,že po instalaci budu muset do autorizovaného servisu dojet na odstranění výrobního kodu BCM jednotky ,protože auto nebude zamykat atd. přesně jak to tu popisujete /např. PEPA007/ Borec vše nakodoval ,přispůsobil já jsem auto přes noc uzamkl nouzovými mechanismy a dnes hurá do servisu. Dal jsem jim do ruky dokonce ten návod od sady tempomatu kde jsou ty dva kroky ,které je potřeba udělat, na konci přesně popsané včetně 5 místného kodu opatření pro SVM menu a danou funkci. Mělo to být na pár minut za cca 200 kč jak mi řekl onen borec, který sadu montoval. Auto zmizelo v dílně a technik s elektrikářem v něm něco kutili více jak hodinu pořád se mě chodil ten technik na něco ptát a nakonec mi auto vrátili ve stejném stavu , tedy sice funguje tempomat ale nefunguje zamykání centrálu ani klíčem ani DO. Technik mě ujistil,že výrobní mod je deaktivován a kod opatření,že tam taky vložili ale stav je nezměněn.  Je možné,že v servisu mají  ještě 3 roky poté co jste to řešili tady vy ,stále nějaký zastaralý VAS a neznají stále jednotky ve faceliftech a postup jak VASem deaktivovat  výr. mod BCM,jak zde píšeš v roce 2010? Mimochodem servis je v městě automobilů mé rodné Mladé Boleslavi asi 200metrů od brány do fabriky ŠKODA, ani se mi sem nechce za tuhle větu dávat smutný emotikon ,jistě chápete proč. Lze nějak zjistit jestli tam ty koksové v tom servisu ten výrobní mod opravdu zrušili?Třeba jo ale jenom nově nenapárovaly DO ,vlastně né dyt to nejde zamknout  ani klíčem,beru zpět. No tak nevím. Zatím jsem tam šoupnul zět původní BCM abych mohl zamknout auto ,samozřejmě tím pádem jsem ale bez tempomatu.Ale co ted ? Jo vytiskli mi taky 9 ti stránkový výstup z následně provedené diagnostiky můžu to kdyžtak naskenovat,moc s toho ale nejsem moudrý ,žádná informace o výrobním modu BCM tam není.

Za všechno může ta Fazina co do ní musejí být v servisech on line přihlášení a ukládá se v ní veškerá historie daného auta ,to zase soudruzi vymysleli další věc aby se muselo do autorizáku . Dobrá tak, at tam mají ale správně proškolený personál..

BTW Snad jediné co je zachránilo v tom servisu od toho ,že jim tam nadělám doprostřed showroomu bylo to,že po mě tu hodinu a pul nechtěli zaplatit.

Předem děkuji za jakoukoliv radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...