Přejít na obsah

Tempomat facelift (FII, R)


chillike

Doporučené příspěvky

ahojte, tak mam problem s BCM. dnes som dal montovat tempomat na moju fabku RV 2011 77kw-nakoniec mi k tempomatu zo skoda dielov pribalili aj BCM 87R VW120. Domnieval som sa, ze pokial je BCM 87 tak nebude ziadny problem-povodnu som mal v aute 86H PQ25. Lenze dnes mi v servise technik oznamil, ze sa s kodovanim "sral" 2 hodiny a stale tu novu BCM nemoze nakodovat spravne. Tempomat funguje, aj packy, nefungovalo mu vsak zamknutie auta a nieco s oknami. o tychto problemoch som cital tu na fore, tak som mu to vytlacil, tie veci o deaktivacii vyrobneho modu atd,on vsak povedal, ze to skusil vsetko(aj ked neviem ci kodoval aj nieco na motore), a ze aj ten central by spravil aj okna, ale zevraj problem je ze blbnu aj budiky,tachometer resp otacky a aj stav paliva v nadrzi samizda.

Niekto tu riesil podobny problem a vraj ani v autorizaku mu to neboli schopny nakodovat, az tam museli opisat nejaky kod z ineho "roomstra" a uz to potom zazracne fungovalo.

Ja som dnes patral na nete a zaskocilo ma ze tu 87R BCM hadze ako BCM z fabie rok 2013 alebo z rapida-dokonca v jednej etke mi ju nenaslo ako nahradu za moju staru 86H. Na druhej strane je na nete na zahranicnom fore navod kde typek menil starucku 84A za 87M a tempomat aj vsetko ostatne slapalo hned-obe boli vsak PQ25.

Neviem ci prave toto moze byt problem, ze moja BCM je proste nejaky vyssi model uz alebo ze nie je to PQ25 ale VW120. Inak technik co mi to montoval ma urcite dost skusenosti, ale samozrejme nemusi vediet  vsetko-odporucil mi ist do autorizaku lebo vraj dnes uz oni vedia nejak stiahnut daky soft alebo to kodovanie priamo zo skodovky...viete mi prosim poradit, co by mohol byt problem? Obavam sa ist do autorizaku, ze si vypytaju kopu penazi a aj tak to nespravia a kupovat novu BCM nejaku 87H alebo 87M  PQ25 sa mi fakt nechce-ked mi nikto nezaruci, ze to potom pojde.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Byl by tu nějaký kutil/technik z Brna a okolí, který by dokázal namontovat tempomat do Fabie 2, 1.2TSI, rv. 2010, po FL. Co jsem tady pročetl, tak budu potřebovat zřejmě ten temponat  5J1 035 623 A .Abych pravdu řekl, jsem v tomhle nepolíbený, ale z diagnostiky jsem vyčetl, že mám BCM 6R7 937 087 F a z toho co jste psali v letech minulých by s tím neměl být problém a stačilo by jen naistalovat/nakódovat.

Otázka druhá, je potřeba koupit novou součástku, nebo můžu zajít na vrakáč a zkusit to tam nějak vypreparovat? Případně jestli někdo nabízí k prodeji?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Ahojte, přestal mi fungovat tempomat. Diagnostika je bez závad, pojistky OK. Ve VCDS jsem našel hodnoty pro tempomat, ale při stisku spínačů se nic nemění.

 

657394475_tempomatpka.thumb.jpg.2d2915e1b822656df3a685e1e0b694aa.jpg 

 

Hodnota Cruise Control Main Switch je OFF - jedná se o vrchní přepínač na páčce? A pokud je OFF nebudou fungovat ani ostatní tlačítka?  Nebo napájení přepínače jde přes nějaký spínač - spojka nebo brzdový pedál?

 

Děkuji za rady.

 

Editováno: , autor: mida
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Našel jsem skvělý návod: https://sites.google.com/site/cztomeco/skoda-fabia-ii-tempomat   a vypadá to na vadnou kabeláž páčky, tak ji budu muset rozebrat.

 

Nyní je sada tempomatu pro vozy BEZ palubního počítače v akci za 1899,-  https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-ii-roomster-tempomat-bez-palubniho-pocitace-original-11246cz2743/ 

 

Ten kdo má vůz s palubním počítačem (s přepínáním na páčce stěračů) a nebál by se, může koupit tuto sadu a udělat ze dvou páček jednu :rolleyes:.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Ahojte. Chcel by som poprosiť o radu, dosť sa tu preberá BCM. Ale moja otázka je skôr smerovaná na páčky ktoré mám kúpiť. Kamarát mi ponuka s číslom 6Q0953503EJ budú pasovať na 11/2010 FL 1.2tsi ? Nemám síce palubný PC ale to by nevadilo. Idem mi o ten tempomat. 

S etkou som akosi nepochodil keď som zadal VIN tak mi ju nenašlo. 
Dakujem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...