Přejít na obsah

Zvuk při řazení


Jz73

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...

Ahoj, mám Yetiho TDI 103kw 4x4 s cca 55 000 km a minulý týden jsem byl v servisu, mj. s tímhle zvukem při řazení. Je to slyšet jak tu už někdo popisoval, při volnoběhu při sešlápnutí/puštění spojky nebo při řazení na 1. a 2. stupeň, pak už ne, možná ale jen kvůli většímu hluku jízdy. V autorizovaném servisu na to koukali a prý to dělá dvojhmotový setrvačník, a že je to vlastnost, ne chyba. Ale předtím jsem si toho nevšiml, až teď. Snad se to nebude zhoršovat a setrvačník se neodporoučí..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Na 1,2 TSI Roomsterovi mě to dělá od novoty. U F a R se to rozebírá zde http://forum.skodahome.cz/topic/123852-cvaknut%C3%AD-p%C5%99i-se%C5%A1l%C3%A1pnut%C3%AD-spojkov%C3%A9ho-ped%C3%A1lu/ V servisu me řekli , že cvakání je normální, je to daný konstrukcí spojky, dělá to nějaká pružina když spojka dosedá. Dělají to i předváděčky a u někoho je to prostě hlasitější a u někoho tišší.

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes se mi podařilo "závadu" mnohem snadněji vyvolat.

Auto stojí v klidu, zařazený neutrál, motor běží.

Sešlápnu spojku a pak rychle pustím.

V ten okamžik se ozve zvuk, který bych charakterizoval jako cvaknutí a následně slyším slabý točivý zvuk.

Zřejmě je to zvuk roztočení převodovky, to je ok, ale co způsobuje ono cvaknutí při povolení spojky?

Díky za indicie.

Jz

Ten točivý zvuk jak se připojí převodovka zní jak? Já poslední dobou totiž sleduju, když právě pustím spojku takový jemný šustění. Možná to dělá od začátku, ale teď jsem se na to po tvém příspěveku zaměřil. Jde to slyšet jenom když mám otevřený dveře, otáčky motoru jsou těch 700-800ot., a musí bejt ticho. U studenýho motoru to nevnímám až když se vše ohřeje. Když je spojka zmáčknutá slyším pouze zvuk motoru, ale jak jí pustím přidá se něco navíc. Za provozu a v autě to slyšet nejde. Řazení je ok, takže si myslím, že je to nějaká vůle či kolečko v převodovce. Možná zbytečně blnu. Tsičko je na volnoběh tichý jak šicí stroj a já v něm slyším i trávu růst :-) ale tohle mě vrtá hlavou. Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

zdravím vás...

tak ja mám rovnaký problém, mám 4x4 2,0TDI 103KW.. jazdím s ním krátko a všimol som si to takmer hned. pri pohýnaní je všetko ok, až kým nezošlapnem spojku a chem preradiť na vyššiu rýchlost, vtedy mi normálne cukne s autom a sprevádza to aj taky čudný zvuk... vobec sa mi to nepáči, ale ako vidím, tak nie som sám, čo mám tento problém... na žiadnom aute som niečo podobné neregistroval, aj ked je prevda, že som s podobným pohonom 4x4 ešte nejazdil... len mi nejde do hlavy, že v dnešnej dobe, to nevedia skonštruovať tak, aby to nesprevádzali takéto rušivé momenty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Hlásím se se stejnými problémy. Také mě to štve. Vzpomínám na předchozí Renault Megane. Nechci tady šířit žádný flame, ale Megane jsem jezdil 2 roky bez problémů. S Yetim pořád řeším nějaký problém.

Chtěl bych zjistit, jak je tu u DSG. Máte někdo 4x4 s DSG? Moc mě mrzí, že nemám DSG. To řazení v Yetim je utrpení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...