Přejít na obsah

OII topení PTC


Seiger86

Doporučené příspěvky

Tak jsem dneska zjistil, že PTC mám. Alespoň podle diagnostiky, na výpisu mám jednotku 7D-Aux. Heat. Když jsem koukal na kodovani BSG, zjistil jsem, ze je v Byte 4 deaktivovana funkce Auxiliary Heater installed. Nemelo by to byt aktivni? Nebo je to jen pro nezavisle topeni? Jinak moje kodovani je: F1888F031014140000110D00000000001019FF0F41 Kdyby se na to nahodou chtel nekdo podivat ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pokúšal som podľa okamžitej spotreby zistiť kedy je PTC zapnuté alebo vypnuté. Mám climatronic a tam nemusí byť teplota nastavená na max (HI), ale jediná podmienka je, že nesmie byť zapnuté tlačidlo ECON. Ináč dáva to celkom zmysel. Ak sa mýlim tak ma opravte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dneska teda zkoušel, a je to tak, při neaktivním ECON doopravdy fučel tak do 2 minut teplý vzduch, jinak různé nastavení teploty nemá očividně vliv na sepnutí PTC, každopádně zapnutím ECON se vypne jak klima, tak PTC, prostě ECON no, takže ode dneška jezdím už pouze bez econ :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož jsem si pořídil VAG, tak jsem zkoušel, kdy přesně funguje PTC. Mam climatronik a musim potvrdit slova kolegy prede mnou. PTC funguje pri jakekoliv nastavene teplote (nesmi byt nastaveno LO). A nesmi byt aktivni ECON. Jinak je jedno kam zrovna fouka vzduch nebo jestli je zapnut vnitrni okruh. Po vypnuti ECON zacne rust proud tekouci PTC z nuly na 74A a je pri tom slyset, jak se zatezuje motor. Vykon PTC se snizi jen pri pretizeni alternatoru. Napr. pri volnobehu se zapnutymi svetly bezi PTC naplno, ale kdyz jsem zapnul ohrev zadniho skla, vykon se snizil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám klimatronic a funguje mi to jak říkáte a je to naprosto úžasná věcička v tomhle počasíí. Ale jak je to s poloautomatickou regulací? Musí být zapnuté AC a nebo to funguje i bez toho? (jestli při vypntém AC ta poloautomatika nepracuje v režimu stejném jako climatronic na Econ?) Mluvili jsme o tom s jedním známým, má poloautomatickou klimu, a tomu ten ohřev asi nefuguje, ale zapíná AC jenom když je horko a chce chladit. Obě auta jsou O2 1,9TDI kupovaná v ČR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co sem o tom nastudoval a co vypozoroval. Když mám vypnuté AC tak je potřeba mít nastavenu teplotu na max. aby šel vlažný vzduch co nejdřív a když je AC zaplé tak je jedno jak je teplota nastavena (dávám na 22°), dokud se nedosáhne požadované teploty tak to topí na max. Známýmu to nemusí fungovat ale taky to PTC nemusí mít. Jinak Klima se má používat i v chladném počasí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidávám pár fotek pro ujasnění odlišností PTCéček. Verze E je řízena přes CAN-Bus,obsahuje elektroniku a lze ji načíst diagnostikou na adrese 7D jak psal Vaša. Verze F je pouze topný člen a je spínána relátkem od ŘJ motoru. Fotil jsem i umístění, a obě verze pasovali do tělesa klimatroniku bezproblémově.

post-5296-0-58555600-1294226030_thumb.jppost-5296-0-74268300-1294226135_thumb.jppost-5296-0-83442000-1294226224_thumb.jppost-5296-0-33096500-1294226316_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Na kterou pojistku je to navěšené? V návodu jsem to nenašel.

Zdá se mi totiž, že mi to nefunguje - při zapnutí "vyhřívání" skla nepozoruji žádný rozdíl v teplotě vzduchu na sklo.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za rady, je to české auto, r.2004. Takže by tam měla být jedna poj 100A.

Vím z příručky jen to, že musí být ventilátor na max a tlač vyhř zapnuté, což mém autě vylučuje ECON. Oprava: ECON zůstal zapnutý.

(Což už mě zcela dezorientovalo v jeho smyslu, neb jsem se domníval, že funguje jako automatika, i když pouze pokud chci interiér vyhřát nad okolní teplotu.

No ale na to je zde jiné téma.)

Dokonce jsem zde našel i co je E-BOX/EBOX:

Editováno: , autor: jomo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...