Přejít na obsah

Při startu točí naprázdno


HanyZ

Doporučené příspěvky

Ahoj,

objevil se mi poslední dobou problém při startování. Ne vždy, ale občas se stane, že při startování motor točí naprázdno. Po vypnutí klíčku a novém startování už je to ok.

Čerpadlo se vždy ozve a tudíž počítám, že benzín natáhne.

Je to přesně ten zvuk, jako když mi nechtěla kdysi chytnout 120ka na první pokus. Točí prostě naprázdno, nevím jak lépe to specifikovat.

Čím by to mohlo být ? Díky za rady.

/1.6, AEE, 55 KW/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na zimu to nema vliv, pokud se kontakty opalí. U starších startérů se ten magnet dal rozebrat a aspon vyčistit. Tady si nejsem jist. Následky žádné, jen se Ti může stát, že nenastartuješ vůbec ;) Ověřit se to dá, když vytáhneš konektor ze startétu (ten od spínačky) a propojíš ten kontakt na přímo s Aku. Zjistíš, jestli dobře vyjíždí (cvaká) Pokud někdy vynechá, bude to v tom magnetu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Starter se dá rozebrat, taky už sem se s tím potýkal. Rozhodil sem magnet a jádro, oboje přebrousil jemným šmirglem a pak ještě doladil jemnou brusnou pastou a starter jede jako novej. Ke kontaktům se nedostaneš, ale pokud slyšíš jak točí, tak kontakty budou pravděpodobně v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotoserial nemám, ale pomůže ti sledovat silnej červenej kabel od Aku. Jde jedině ke startéru. A vedle matky, co drží tenhle kabel je ještě jeden slabej a ten je od spínačky. Rozpojíš ho a natahneš kabel od Aku k tomu kontaktu a uvidíš co se bude dít ;)

Pokud mu točí jen naprázdno po otočení klíčku zapalování, tak tím kabelem napřímo na startovací cívku nic jinýho nezjistí.... Jen pozor ať tam nemáš zařazenej kvalt!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže černý silný kabel od baterky - druhý konec je na startéru a na startéru je připojený kabel od spínačky. A já ten kabel od AKU přiložím na ten kontakt, kde je připojený kabel od spínačky na startéru ?

Ano, klidne muzes odpojit ten silnej od starteru a prilozit na kontakt od spinacky pokud to pujde.

k.mirda: ano, dobra poznamka. Mit neutral :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska jsem to ukázal mechanikovi, náhodou 2x po sobě auto nestartovalo. Je to prý startér. Asi ho sundám (jak ? - na spojce zboku že ? dva šrouby ? na co si dát pozor ?) a zkusím ty kontakty pročistit. Prosím rady jak ho sunda a jestli je třeba něco nastavovat potom. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HanyZ - Ty se mi snad zdáš, takhle ten startér budeš opravovat rok :feve: Bud máš kámoše co se v tom vyzná, pak mu to dej a nebo hold dej ten startér nejakemu autoelektrikáři. Jak už jsem psal na začátku, na 99% to bude kontaktama ve spínači, co vysouvá pastorek jestli si propojit Aku s kontaktem na spínačku na přímo. Startér drží na dvou šroubech + dva kontakty na spínači. Vyndej to a dej to opravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Niektore firmy ti urobia opravu-repas celeho starteru+alternatoru do 5 hodin.Popripade ti ho hned vymenia za dobry zrepasovany kus. :) Nepises z ktoreho kraja si v CR.Pouzi GOOGLE nech ti vyhlada firmu v okoli tvojho bydliska.

LINK na Firmu CZ: http://www.autoklima.cz/autoelektrika-opravy.html

LINK na Firmu SK: http://www.rmteam.sk/?opravy-starterov=engeneering

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prosím o radu, který startér koupit... oprava stávajícího vyjde na 1000-1500, koukal jsem na aukro a allegro, a mám možnost koupit tyto startéry:

http://aukro.cz/item1165230671_starter_1_6i_skoda_octavia_vw_golf_apod.html

http://allegro.pl/item1118397132_rozrusznik_seat_cordoba_ibiza_toledo_skoda_octavia.html

Který z nich si vybrat ? Díky za rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...