Přejít na obsah

Kontrola prasknutej žiarovky


Napster050

Doporučené příspěvky

.... Zkus odpojit třeba přední blinkr, jde to jednoduše jen odpojením kabelu, bez demontáže žárovky, pak nastartuj a zapni blinkr.. Bud ti vyskočí kontrolka prasklé žárovky nebo ne...

 

Možná se pletu, ale určitě se kontrola žárovek vztahuje i na blinkry?

 

Už od nepaměti kontrola blinkrů existovala i bez diagnostiky, a to tak že když přes bimetalový mechanický přerušovač, procházel menší proud (pouze jednou žárovkou), blinkr blikal dvojnásobně rychle. Tato funkce zůstala taky u elektronického přerušovače, např. na Feldě. 

A v současnosti ve Fábkách apod. bliká rychle kontrolka na palubovce, ale zbylá žárovka venku bliká normálně. To rychlé blikání na palubovce upozorňuje, že jedna žárovka nebliká.

 

Jestli se rozsvítí taky symbol prasklé žárovky, teď nevím. Asi si to zítra vyzkouším. Kontrolu obrysovek mám.

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu, já to dal jako příklad, protože je to nejjednodušší na odpojení.. Samozřejmě blinkry blikají rychleji bez ohledu na kontrolu žárovek, jen když máš tu kontrolu zapnutou, rozsvítí se k tomu navíc ještě kontrolka - zkoušel jsem to  ;)  

 

juraj: Myslím si, že kontrolu určitě máš, jen ji máš vypnutou.. Zkus najít v okolí někoho s kabelem, ať ti ji zkusí zapnout, případně přijeď, zapnu ti ji  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrola parkovačky je vypnutá tak jak je na obrázku..  Takže pro vypnutí kontroly musíš mít v Byte 19 zaškrtnuto Bit 6..

Kontrola žárovek je aktivní - hlásí chybu, když ne políčko prázdné.. Mají to nejspíš naopak a nebo jsem to nepochopil  :kol-28:

 

Takže aby sme si to ujasnili. Ak mám všetky tie kolónky zaškrtnuté, tak všetky kontroly žiaroviek mám vypnuté? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

ahoj, byl jsem ne druhé technické kontrole a neprošel jsem , že nesvítí obrysové světlo , ale já žil v přesvědčení , že to bude hlásit kontrolka na maxidot. Pravděpodobně praskla při cestě na technickou . Dá se nějak poznat jestli to moje auto podporuje a je to jen neaktivní ? v návodu na straně 22 se píše , že to je na kontrolu prasklé žárovky , ale nenašel jsem nikde omezení dle výbavy nebo něco jiného. Děkuji předem za každou radu .

Roomster 8/2010

Editováno: , autor: Rumík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa mňa je to spôsobené citlivosťou a toleranciou odberaného prúdu podľa ktorého to RJ skúma, mám síce pred FL ale zapal som si v RJ kontrolu pripojenosti prívesného vozíka a na palubnej doske mi to indikuje vtedy keĎ mám zapnuté smerovky ale indikuje mi to aj keď nemám pripojený vozík ale mám mám zapnuté všetky výstražné svetlá.

Ale či je to tak tak to neviem naisto. Minule sme mali na fabii vypálenú žiarovku v dennom svietení na fabii po FL a nič to neukazovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před dvouma rokama na STK jsem měl předni obrysovou začouzenou že skoro nesvítila a zadní prasklou a technik jen na světlo poklepal že to se mu nelíbí ale do záznamu to nenapsal a vyměnil jsem si je hned co jsem vyjel z technické. Za měsíc jedu zase tak jsem zvědavý jak moc byli nuceni zpřísnit :unsure:

Nicméně mám 2008 a nehlásí mě maxidot ani když mě praskly obě H7 najednou a to jsem byl dost vyjukanej kdyz po 2km v noci obě naráz praskly. Raději jsem volal známému a ten že to budou jen žárovky, nic vážnějšího :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...