Přejít na obsah

Anketa - jakou motorizaci vlastníte + benzín vs nafta


Kevvin

  

695 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Takze moje 1.8T je rozhrkana nebo cos tim chtel rict? V rodine se vystridalo pomerne dost dieselu od ruznych znacek a diky lidem kolem sebe sem se taky mohl v ruznych dieselech projet. Pri srovnani s moji 1.8T : OI TDI traktor, Alfa Romero 2,4JTD za trest, HDI v peugetou to samy. No vzhledem k tomu ze v dobe pred 20 rokama mi byly 4, tak me fakt nejaky motory nezajimaly :) Ja vychazim z vlastnich zkusenosti. T4 TDI vs T4 2.8VR6 - pro me jednoznacne vitez VR6. Nesnesu, kdyz auto chrochta jako traktor. A promin ale vetsina naftovych aut ve kterych sem sedel nebo je ridil takovy projev mela. Muj predchozi prispevek primarne srovnaval motorizace oktavky. i kdybych to vzal teda obecne tak Oi se jaksi s 530d BMW srovnavat neda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proc se to neda srovnat? :D Je to prece taky nafta. :D Ty si napsal, ze nafta patri do kamen (vseobecny blabol, zadny konkretni urceni). Takze si vlastne myslel, ze TDI v OI patri do kamen? Zkus se svest treba v M5d.

edit: Aby nedoslo k nedorozumeni, je mi jedno, jestli nafta nebo benzin. Ale reci typu benzin do zapalovace a nafta do kamen me vzdycky rozesmeji. :D

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Také jsem slyšel názor,že " na plynu se vaří, naftou se topí a na benzin se jezdí " . Já mám už 14let 1.8 20V bez turba. Kdybych za celou dobu udělal průměr, tak jsem cca na 8.5l/100km. Ale za poslední čtyři měsíce mi spadla průměrná spotřeba spotřeba tak o 1l. Jezdím pořád stejným stylem, tak nevím čemu to přisoudit. Té příšerné ceně asi ne, ale je možné, že sem jde více ropy ze západu než z východu(ropovod Družba).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1,8 T z roku 1999 a jako první majitel takže vše vnaprosto sedí. Za 174 tisíc km vyměněno čidlo na vodu a zadní kotouče s deskama. Přední jsou ještě originál a chvilku ještě vydrží. Takže 13 let bez závad a to se jen tak nevidí. Ten motor je super, nežere a jede skvěle. Na Jarově naměřili 116 Kw a 227 Nm. Auto je jako druhý takže proto má míň najeto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sranda je že v regálu mám náhradní motor a převodovku od roku 2000 kdy jsem ten agregát koupil s 19 tisícema km a byl vyrobenej o tři měsíce později než mý auto. Jenže od tý doby jsem z něj nepotřeboval ani šroubek a to čidlo na vodu byl díky konektoru jiný. Asi je to strašák pro mý auto, který vůbec nezlobí 13 let. Vzhledm k parametrům motoru a spotřebě nemám šanci sehnat lepší současný motor. Ostatně na 1,8 T toho není moc co by se porouchalo. Je to klasická technika 90 let bez zbytečných blbostí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak lanko je super věc a bez zpoždění akcelerace. Taky ten jeden kat je super, nebrání tak průtoku spalin a co je za katem auto neví :kol-47: .Také zapalovací moduly byly ještě od solidního výrobce a stále jsou původní z fabriky. Protože mám zelenou 4 emisní nálepku pro Německo tak s touhle babičkou můžu klidně jezdit do centra jakéhokoliv Německýho města a to je na 13 let starý auto perfektní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bylo ještě z doby kdy byla technika celkem logická a ne tak zběsilá jako nyní. Jediný co se nepovedlo byl dvouhmotňostňák 99 a ten mi na záruku po velkým boji vyměnila MB za model 2001 s větším průměrem spojky a novým přítlačnákem včetně setrváku. To bylo při 11Tkm a od té doby je klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Jsem děsně rád že mám AGU.Mám plyn přes bezproblémové lanko.

Na výfuku jen jednu lambdu.A možná chyběj i další kurvítka co jsou v novějších 1.8T :kol-28:

Mám 1.8T AUQ, bohužel už v něm nechybí další kurvítka jako dvě lambdy .... :-D naštěstí ty se nakonec zatím zdají být v pořádku, na ele. plyn si nestžuju a žádné zpoždění při akceleraci necítím.

Spotřeba se mi drží mimo město kolem 5.5l, když ji začnu prohánět tak 7-8l, teď v zimě jezdím pravidelně kolem 7l. Zatím pro mě jedinný známý problém je těsnění pod víkem hlavy, ale to bude maličkost. Hadice odvětrání hlavy, váha, N75 ... tyhle blbosti už stihl dát nové původní majitel :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mam taky 1.8T AUQ 132Kw, katík vyndanej, druhá lambda chybu nehlásí protože bylo kat chytře odstraněn, spotřebu jsem měl nejvíc zatim 18,4l a nejmíň 5.6l pruměrně jezdim za 7,5 - 10l, ale auto je jako třetí v rodině, takže jen upravuju motor, sbíram koníky, vylepšuju brzdy, je to prostě hračka.

Předtim jsem měl O1 TDi 66kW AGR a s tou jsem jezdim 5,5 - 7litru. Nejmíň 4,6l. Ti kdo tady píšou že žere 3,6 a tak podobně nechcte si nakalibrovat polubák..., má se to dělat po 5ti letech.. :D najednou budete mit o 2 litry vic.. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Uz si nekdy slysel treba takovou 530d? :kol-44: Vite kulovy, zijete porad v dobe pred 20 rokama a OI je provas modla... Probudte se.

To ja budu radsi jezdit za 8 s sestivalcem v nafte, nez za 10 v rozhrkany Octavce s 1.8T.

 

Ono keď dovidíš iba po údaj o spotrebe v palubáku, tak si ušetril s 530d, horšie sú už tie návštevy v servise...

Pevne verím, že ťa v mojej erese ,, rozhrkanej,, prestrelím všetkým okrem spotreby :) a spotrebu keď budem chcieť riešiť, tak si nekúpim ani 530d ani 525d a ani octáviu 1, ale pôjdem do fábie 1,4TDi.... Samozrejme neber to ako môj útok na tvoju osobu alebo auto. iba vyjadruje svoj názor... BMW a hlavne 5. radu porovnávať z nižšou strednou triedou je ako keby si porovnával ekonomiku česka resp. slovenska s nemeckom..... alebo pivo s destilátom....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...