Přejít na obsah

Svítící kontrolka elektroniky motoru - systém kontroly výfukových plynů


zdeny

Doporučené příspěvky

Nazdar pani,

 

Mam ten samej problem. Kontrolka motoru svieti a po nejakom case zhasne. Chyby na diagnostike boli ohladom lambdy po vymazani chyb kontrolka nesietila 6 mesiacov a teraz znovu ta ista chyba plus ešte nejake nahodne chyby. 

Ako to tu čítam tak vymena sondy nepomohla.

 

Mate po čase nejake ine skusenosti ? 

 

vopred dakujem 

 

Octavia 1,6 benzín, BFQ, rok 2007

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

dobrý den potřebuju poradit, mám Octavii I 2004 1,6 75kw 101 koní najeto 263.000

rozsvítila se kontrolka chyba motoru ,po diagnostice to píše: chudá směs k prvnímu válci.

Známej mi říkal že to je první lambda ale nejsem si jistej.

PROSÍM O RADU 

Editováno: , autor: Kadeřávek František
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby byla špatná lambda, tak by to napsalo, že je špatná lambda a tím pádem by to nepoznalo jaká je směs. Taková nejstupidnější příčina chudé směsi je netěsnost v sacím potrubí (nějaké těsnění). Jaké číslo chyby to bylo? Podle toho čísla jde lecos dohledat.

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahojte bol som dnes na emisnej a ani mi ju nespravili,lebo mi svietila kontrolka motora.

Samozrejme tým pádom auto nepojazdné.Prišiel som domov kontrolka už nesvieti.

Vždy keď urobím trošku viac kilometrov vypálim ten motor trochu,kontrolka nejaký ten

čas zase nesvieti.Nemal niekto podobný problém,alebo mal podobný?

Díky Miro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost pravděpodobně bude na vině některá z lambdasond. Kolik mají obě najeto? Více by prozradila diagnostika a nahlédnutí do paměti závad motoru. Přední lambda není extra drahá, kupoval jsem ji nedávno na motor BFQ za cca 1700 Kč originál Bosch, zadní je ještě levnější. Určitě nekupuj čínský s*ačky, nebo budeš za půl roku měnit znova. Potom stačí vymazat diagnostikou paměť závad a je hotovo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 3 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Ahoj, tak se přidám taky. mám rok a půl O1/75kW/BFQ/2004, nájezd cca 137k, jestli to nebylo přetočené. za mne cca 20k km  A dnes večer ve tmě při jízdě a následně pak při startování na pozici 1 (a pak při jízdě) po otočení klíčem, zůstala svítit kontrolka elektroniky motoru. něco jsem tu pročetl, tak to může být dost věcí. Přišlo mi poslední dobou, že autí maličko pocukáva při rozjezdech u 1 a přechodu na 2 a musím mít techniku o dost lepší... Zkusil jsem mrknout na motor při chodu, ale nevšiml jsem si ničeho nikde a auto jede normálně, ale nejsem auto mechanik, tak podle zvuku nepoznám asi nic. Auto jede na 3 válce? Jak poznám? Nenapadlo mne nahrát video, jak to startuje....

 

Nedávno jsem na autě nechal dělat rozvody, sám jsem měnil čidlo teploty motoru, a naposledy olej. filtr a olej. Výměna Shellu HX7 na Total 7000, vzduch filtr u motoru, cca 500km zpět.  Problém s kontrolkou se objevil až teď. Když auto ještě nic dřív neukazovalo, zkusil jsem ho cca měsíc zpět stejně nahodit na tu oranžovou krabičku a vyjely z toho tyhle kódy:

16514. řada vlců 1-sonda 1: chyba v el. obvodu.

16520. řada válců1-sonda 2: chyba v el. obvodu -

   (obě lambdy ko? Jakto, že nic nesvítilo předtím?)  Jak poznám jestli je možnost udělat flash na novější firmware pro šetrnější práci s Lambdami?

 

17925 hlavní relé (j271): chyba v el. obvodu (huh?)

19891 regulace běhu naprázdno: otáčky nad zadanou hodnotu

    Zkusil jsem  teď nastartovat auto při té otevřené kapotě pro ujištění nějakých divností. Po nastartování chvilku na 1k otáčkách, pak to kleslo na cca 750 (jak je normál asi), ale po chvílce to vyskočilo zas na 1k. Je to tak ok, nebo to vypadá, podle toho, co jsem načetl, na zašpiněnou klapku ready na vyčištění.

16554 řada válců1: ****odměřování paliva , chybná funkce - screenshot obsahuje odlesk, nevím, co bylo to první slovo...

 

Ještě to hodím znovu na Diag (ta oranžová krabka), až bude mít kámoš čas. Pokud má někdo tip na HW kablík k noťasu (VAG com problém asi nebude...)nebo jestli je něco na BT pro telefon s apkou, dejte vědět. zatím všem díky za přečtení a pointers.

Editováno: , autor: Wakizashi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V chybas mas tri rozdielne systemy.Prvy je kontrola emisii.Tie lambdy mozes ignorovat docasne(pokial su dostatocne zive),lebo tie ti neovplyvnia chod motora aby trhal.Druhy je kontrola elektroniky motora.Toto je dolezite musis to odstranit.Treti je ze palivovy filter si dal nevhodny a neudrzy predpisany tlak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, mpatrikm napsal:

V chybas mas tri rozdielne systemy.Prvy je kontrola emisii.Tie lambdy mozes ignorovat docasne(pokial su dostatocne zive),lebo tie ti neovplyvnia chod motora aby trhal.Druhy je kontrola elektroniky motora.Toto je dolezite musis to odstranit.Treti je ze palivovy filter si dal nevhodny a neudrzy predpisany tlak.

Že já nevzal tu druhou, si teď říkám... ale dovezla mě vždy kam jsme potřeboval a bez problémů... Ten palivový filtr tam byl předtím u koupi. Filtry byly prý měněné. Neměl jsem důvod nevěřit, byl to blízký známý strýce a ptal jsem se na to. V kufru mám nový Mann, ale nestihl jsem vyměnit při výměně oleje, protože jsme se u toho trápili tři hodiny, aby se olej. filtr povolil... Ve dvou... Pří výměně toho palivového, je nutné, aby byl napuštěný benzinem, nebo to můžu vyměnit "nasucho"?

 

Ještě jsem zapomněl napsat, že auto hlásí, ve spojení s kontrolkou, Abgass Werkstatt - Spaliny Dílna. nějaký tip ohledně toho relé? Díky za předchozí navedení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...