Přejít na obsah

Tempomat a všetko s nim súvisiace.


Pepa007

Doporučené příspěvky

TAkze tempomat jsem podlouhém přemlouvání zapojil. Nejhorší byl samozřejme bíly drát. Každopadně od kdy funguje tempomat a jak ho zaktivovvat. Ve VAGu po npsani kodu 11463 to zatuhne (notas) a hotovo. JAk to tedy udělat??? P.S. 3valcovy vysavač z roku 06

Editováno: , autor: vevca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dobry den vsem.

Vcera jsem si montoval tempomat + jsem mel demontovane budiky kvuli chrom rameckum.

No a problem mam ten, ze ted mi po zapnuti zapalovani sviti kontrolka teplota/hladina chladici kapaliny.

Presneji, zapnu zapalovani, kontrolky postupne poshasinaji nacez po chvilce se kontrolka chl. kapaliny opet rozsviti (+parkrat zazni pipak)

Co jsem koukal do schemat, tak teplota chl. kapaliny jde do budiku pres CAN BUS, takze jsem hledal smerem k cidlu hladiny.

Pokud jsem nasel spravne, tak z budiku (T32a16) jde prave pres T11b pin 11 drat k cidlu hladiny. Bohuzel si nejsem vedom, ze bych ten dratek nejak poskodil.

Koukam ted na foto, co jsem si poridil po instalaci a dratek je na svym miste, svorkovnice taky zacvaknuta a zajistena (teda aspon doufam :)).

Dneska nebo zitra vecer to chci jeste rozdelat a zkusit vsechno znovu zkontrolavat, tak se chci jen zeptat, jestli by nekdo nemel nejaky dalsi napad, na co juknout.

Dik

Jeste pridam ten obrazek:

img

Fabka je facelift, MR2005

Editováno: , autor: marpa1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím pánové, pročítal jsem se fórem a stejně si nevím rady co mám dělat s tempomatem u Fabie r.v. 4/2004 1,2 HTP 6V 40kW jednotka komfortu 6Q0 ... zapojil jsem dle schema prilozeneho tedy bily kablik do bile svorkovnice T11a a vse ostatni taky dle schema a pri aktivaci tempomatu pri nastartovanem motoru mi program vag-com napsal chybu viz foto pri aktivaci jen se zapnutym klickem probehlo v pohode, dle diagnostiky je brzdovy i spojkovy spinac v poradku i packa tempomatu zobrazuje na kanale 066 hodnoty jak ma ale nedrzi rychlost a pri behu na volnobeh se pri zapnuti tempomatu do polohy ON zvysi volnobezne otacky a pri vypnutem tempomatu jdou menit volnobezne otacky kolibkou na pacce v rozmezi 250 ot./min cili od cca 750 do 1000 pri zahratem motoru. Poradte v cem muze byt problem prosim dekujupost-57222-069536800 1287766704_thumb.pn

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja by som tiez potreboval nejaku dobru radu.. :) mam zapojeny a funkcny tempomat vo svojej fabii (1,2 htp) a pri jazde konstantnou rychlostou so zapnutym tempomatom po pridani tlacitkom + motor zrychluje maximalnou moznou intenzitou (prida maximalny plyn).. ked som siel napriklad s firemnou oktavkou (1,9 TDI) a pridal na tempomate, zrychlovalo to postupnym pridavanim..

moj predpoklad je taky, ze mi po pridani tlacitkom + zvysi aktualnu nastavenu rychlost o 3 km/h, kym na oktavke zrychlovalo po 1km/h - to moze sposobit velky rozdiel medzi aktualnou rychlostou a nastavenou hodnotou tempomatom..

teraz ta otazka lol : da sa nejako na mojej fabii nastavit zjemnenie kroku pridavania tempomatom? (napriklad o 1km/h) aby to po pridani packou zrychlovalo plynulejsie a menej agresivne?

moc dakujem za odpovede..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

potom to asi nemusim riesit ked to mas aj ty tak.. :) vsimol som si ale aj jednu inu vec, ked mam zapnuty tempomat a pridam pedalom, niekedy to ma take priostrene reakcie a na minimalne stlacenie plynu to zacne velmi slusne akcelerovat.. :)

kazdopadne to bola ale velmi dobra investicia, aj s BSG a novymi dielmi som to mal za 100€ - no nekup to lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Takze denska konecne ve skodovce zapojen tempomat ale nefunguje nevim cim to je ale proste to nevali. NEvim jestli zto nejak dlouho drzim bo co ja vim kazdopadne na octe II to jen se zmackne a jede ale na fabce to nevali a nevim proc. Softwerove je to aktivovane a a zapojit to snad by melo byt taky OK co s tim?? da se to nejak prekontrrolovat nebo chyba nekde?? NEbo ja uz nevim uz to resim 2 mesice a zacina me to srat :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moje RJ to urcite podporuje je to tusim 6q1 mam 06rok htp 47kw uz kdyz jsem se dival pres ten vag tak to byla ta kztera to podporuje nevim jestli bude chyba v tom bilim dratu nebo neco. BYl to hroznej boj to zapojit tak jestli je to zapojeny jak ma byt ale podle vseho ano je to na 3ti pozici zleva na cervenym konektoru. uz jsem z toho :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

CZ-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Už jsem nainstalovat tempomat v mém autě Škoda Fabia Mk.1. Tempomat normální práci, ale když džbánek tempomat je práce nemám žádné informace o mé jídlo palubě.

Otázka: Jak aktivovat indikátor na jídlo palubě??

Vůz Škoda Fabia Mk.1 motoru AZE 44kW, a má palubní počítač.

Omlouvám se za můj jazyk, z angličtiny do svého jazyka pomocí Google Translate.

Nápověda místo!

ENG----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I have already install cruise control in my car Skoda Fabia Mk.1. Cruise control are work normal but when cruise control is work i don't have any indication on my dish board.

Question: how activate indicator on dish board???

Car Skoda Fabia Mk.1 engine AZE 44Kw, and a have a board computer.

Sorry about my language, from English to your language using Google translate.

Help place!!

RUS----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Я установил круиз контроль на свой автомобиль. Круиз контроль работает, но когда работает круиз контроль индикатор о том что включён круиз контроль не отображается на приборной панели.

Вопрос: Как активировать индикатор на приборной панели???

Автомобиль Skoda Fabia Mk.1 двигатель AZE 44Kw, бортовой компьютер присутствует.

Извините за мой язык, пользовался переводчиком Google с английского на русский язык.

Помогите пожалуйста!!

Editováno: , autor: CJ_UA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahojte,

vie mi niekto poradiť aký je rozdiel medzi páčkami 3U0953513D a 3U0953513E ???

Pýtam sa preto, že tu na fóre píšete, že páčka zo superbu s kolískou má číslo 3U0953513D, avšak takéto číslo neviem na e-shope nájsť (autokelly, elite.sk).

Na Elite je len páčka 8L0 953 513 J (o ktorej som čítal že je zameniteľná s 3U0953513D) ale číslo 3U0953513D tam vôbec nie je. Na autokelly je taktiež 8L0 953 513 J, a 3U0953513E - túto píše že je do superbu. Už som z toho jeleň :)

Mimochodom som volal ak do škoda service a tam mi povedali, že páčka s číslom 3U0953513D je bez ovládanie tempomatu

sú tieto tri páčky zameniteľné, alebo je v nich nejaký rozdiel???

Ďakujem za odpoveď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tento -_-

Prosím mám tempomat od f.hamar a tam je bílí vodič pro připojení na svorkovnici T11 na pozici PIN6 nebo PIN10 podle čeho mám zvolit správný PIN

Dále červený pro připojení pojistkového bloku na +15V ale není tady žádný vodič pro připojení na brzdový spínač je možné že místo signálu o brždění z brzdového spínače to jde z řídicí jednotky?

Mám Fabku 12/12V 47kw r.v.2006

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to 'CJ_UA'

Skoda Fabia MK1 although have cruise control on dashboard, is only a symbol on plastics plate. LED is missing, so is not possible to activate it. Position of control is on top between temperature and fuel indicator (see image)

hes_2015-Fabia-220km-5000.jpg

but in newest model (facelift) also symbol is missing, instead of that is used folded seat indicator

hes_1631-Fabia-200km-7000.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

zdravim maniaci, zohnal som kabelaz k tempomatu (chcem to na Fabcu 2002, 1,4 MPi 50kW) obavam sa vsak ze je to kabelaz pre Octu?!

TEMPOMAT___K__be_495f494d5e81a.jpg

treba k nej este nieco dokupovat - svorkovnice, piny atd alebo je mi nanic lebo na Fabiu pasovat nebude? svorkovnica do tempomatu ma oznacenie 8E0 971 980, je tam 6 kablikov - opinovany biely, modry, zltocerveny, zlty+zlty a bez pinu ciernomodry... som z toho blb lebo vsade sa pise o kablovacke na Fabcu ktora ma 3 konektory :kuk:

PS. aky je rozdiel medzi "A" a "B" tempomatom tempomat.png ktory je komfortnejsi, spolahlivejsi? diki :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...