Přejít na obsah

Tempomat a všetko s nim súvisiace.


Pepa007

Doporučené příspěvky

Tak dneska nepršelo a tempomat se mi stejně vypínal. Po startu jsem s si ostříknul okno, dál už jsem stěrače nepoužil. Tempomat se poprvé vypl po 24km, podruhé po 5ti, pak asi po 10ti. Už jsem ho dál nepoužíval.

 

To nebude cyklovačem, tempomat mám dodělanej dva roky a nikdy se mi nevypl, ani za deště, nikdy. Až poprvé v prosinci a dělá to furt. V té době se do auta vubec nevrtalo.

 

Na vagu není žádná chyba. Po čem mám jít? jak moc je složité překopat tu kabeláž? mám předFl

 

Díky

Editováno: , autor: tomes001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, chci se zeptat jestli by tady někdo neměl návod na zapojení této kabeláže k tempomatu? http://www.cc-autodily.cz/instalace-elektricka-2 Pročetl jsem toto téma a všude se píše, že se má zapojovat samostatný bílý kabel do svorkovnice. Problem je ale v tom, že u této kabeláže žádný bílý kabel není. Je tam jen černá svorkovnice, hnědá svorkovnice, volný červený kabel bez koncovky a volný černý kabel s koncovkou. Kdyby někdo měl návod jak to zapojit, tak budu moc rád kdyby mi ho poslal nebo alespoň popsal kam co zapojit. Dík moc :) Jen pro úplnost jedná se o Fábii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomes001: vadnu packu zistis vagom - daj si logovat hodnoty rj motora, cislo skupiny si z hlavy nepamatam

                  potom vyskusaj inu bsg - na otestovanie moze byt aj z faceliftu - ja som si tak "pozical" z maminej fabky, len ti nebude fungova cyklovac, resp. stierace celkovo v prvej polohe

Editováno: , autor: domino666
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me to udelalo poprve v lete.. a doted to bylo casteji a casteji.. mam ho namontovanej asi rok... neprisel jsem na jakoukoliv spojitost s nicim (diry na silnici, jizda v kopci, jizda z kopce, nakladak proti, atd..) a tak jsem si rekl jestli ma motor dost vzduchu.. vyndal jsem vzduchovej filtr a problem zmizel, koupil jsem teda novej a tadaa od ty doby najeto asi 5000km, a pohodicka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě mám tu kolébkovou s číslem 8L0953513J 01C. Podle Etky je to jen na Octavii 1 a Superb 1. A zkušenej elektrikář co mi to zapojoval, říkal ze tahle páčka mu vůbec nefungovala. Že to není páčka na Fabii. Tak já právě nevím jak to zprovoznit nebo jestli opravdu potřebuji jiný typ páčky. Tak právě proto hledám číslo té kolébkové ze superba, jestli bude stejné jako mám já nebo jiné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S kolíbkou ze Superba je  3U 0953513D do jedničkové Fabie pasuje bez problémů. Je daleko komfortnější a levnější než originál z Fabie I ,který má jen tlačítko. Tady na foru už se to nespočetněkrát probíralo. Myslím i v tomto vláknu je o tom diskuse.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi nechce se mi to tady pročítat, omlouvám se.

 

Fabia I model 2002 1.4 mpi 50kw comfort.

Když koupím toto: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/bea400002-tempomat-de-8311.html

Jak náročná je montáž? Je jasné, že musí dolů volant, tohle není těžké, ale na zapojení kabelů se musí rozebrat co všechno? Budíky/palubovka? Děkuji, děkuji :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uplně tě chápu, je toho tady už mraky, že by se mi to taky nechtělo znovu pročítat. Volant dolů, spodní plastovej panel dolů - to je všechno brnkačka, pak se ale musíš dostat k dělící stěne což už je horší. Mě se to ještě nepovedlo, udajně se musí bud sundat celá palubka (což je náročnější) nebo někdo popisoval, že když stáhneš releový blok, tak se tam dá prostrčit ruka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, když si pročteš toto forum, tak i zjistíš jaký konektory, piny potřebuješ na kabeláž (nebo si můžeš koupit kabeláž hotovou). Pak je rozdíl zda máš facelift nebo předfacelift, to je vysvětlené hned na první stránce a taky tu najdeš schéma. Neboj se toho. Pročti si toto téma celé a budeš moudrý :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík dík, mám tu předface (model 2002, výroba říjen 2001), tak tady to je myslím s komplet kabeláží, vypadá. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/bea400002-tempomat-de-8311.html

Do sundání palubky se mi moc nechce, ve Feldě ok, ale tady, nevím nevím, asi to sice nebude o moc těžší, kdyby tam šla prostrčit ruka, bylo by ale super :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...