Přejít na obsah

Výměna repro


Doporučené příspěvky

zdravím,

odešel mi jeden středobass v zadních dveřích. Dostal jsem nabídku na tyto repro Hertz DSK 165

Půjdou tam tyto repro bez nutných úprav? (samozřejmě že bych chtěl vyměnit repro ve všech dveřích. Nebo mám raději sehnat origo a vyměnit jen ten jeden vadný.

Dikes za vaše postřehy a názory.

Nu, pokud se rozhodneš vyměnit reproduktory. Buď bych měnil všechny, nebo alespoň po párech. Být tebou, tak na to jdu takto:

1, kup distanční kroužky, jsou to redukce, mezi dveře (plech) a reproduktor. odkaz

2, do předních dveří bych se vyprdnul na často omýlané Hertz. Tyhle repra použil snad každý začínající autohifílk a dneska je nemá opravdu nikdo. Doporučil bych Kicx, pokud nechceš moc investovat. Sám jsem je testoval, hrají pěkně jak na rádiu, tak i popřípadně na zesíku. Obecně, co se týče neutrality projevu, za ty peníze neseženeš lepší komponentní reproduktory. Ono co se týče Hertz - proč ne - odpověď je na snadě, výrobce udává o 3dB vyšší citlivost, než je tomu v reálu a hodně lidí tomu skočí na špek. Zde funguje marketing, realita je jiná. Jdi do Kicx, pokud jsi omezený financema. Pokud chceš vrazit více peněz, dej vědět, něco vymyslíme.

3, Když vyměníš přední, zbude ti jeden pár a můžeš si vyměnit zadní středobas. Můžeš samo koupit 2 páry nových repro a udělat si to komplet. Je to na tobě.

Tak dej vědět, co se ti honí hlavou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hertze sem koupil taky jednou do minuleho auta a uz nikdy vic ;) nezlobte se na me kdo je ma ale ta hudba je tupa a troufnu si rict horsi jak oem :(

Spatny kompa nejsou Rainbox csx 265 :palec2: nebo treba Helix Esprit :) s tim, ze az budes menit tak uz neni spatne neco malo vrazit do vytlumeni tapecu :)

Nicmene jak Rainbowy i Helix z teto rady jsou drazsi nez zminovane Kick:palec2:

Editováno: , autor: Petřík junior
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hertze sem koupil taky jednou do minuleho auta a uz nikdy vic ;) nezlobte se na me kdo je ma ale ta hudba je tupa a troufnu si rict horsi jak oem :(

Spatny kompa nejsou Rainbox csx 265 :palec2: nebo treba Helix Esprit :) s tim, ze az budes menit tak uz neni spatne neco malo vrazit do vytlumeni tapecu :)

Nicmene jak Rainbowy i Helix z teto rady jsou drazsi nez zminovane Kick:palec2:

Shodujem se :) Rainbow i ony Helixy jsou taky dobrý. Pokud bys ale chtěl přitalčit na cenu, neváhal bych a rovnou bych pořídil Morel Tempo. Ve svý cenový kategorii taky nemají konkurenci. Hlavně u repráků nehledět na design, ono platí, že čím jou čučavější, tím je to větší shit :) tlumení taky dělá svoje, ale díky celoplechu - kterej na OEM stav dělá celkem slušnou ozvučnici - bych to zase tak nedramatizoval. Pokud měníš jen repro na obyč poslech, nechat to tak, pokud to chceš udělat pořádně, tlumení rozhodně. Jak budu doma, můžu hodit pak pár fotek - výměna repra, instalace tlumení, zesíků, kabeláže atd ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja ted jen tak bokem resim zesak Velocity V450 a na to jen predni kompo Rainbow CSX265 Profi kick a zadek jen ty CSX265 Deluxe s tim ze zadek vejsky chci az na plato aby mne nehrali do hlavy :palec2: a tlumeni Dynamat Kit na dvere :palec2:

Zalezi co pan chce no ;)

Dynamat je super, o tom není řeč. Mě se dobře dělalo i s levnějšíma materiálama. Vibraflex je super, ale je těžší. STP je taky prima, ale připlatíš si. Jen tak bokem, já mám tlumeno STP a na to SPLEN (takový sendvič). Přední repro Morel Tempo s výhybkama a výškáčema nejvyšší série Morel Elate, zadní repro Morel Tempo, woofer Morel Ultimo (nejvyšší série), to mám poháněné 1 4 kanálem Zenon a woofer zesilovačem Zenon A-450 (nultá série, referenční model). K tomu kabely Neotech Soundstream a pořádnou napájecí kabeláž Kicker (průřez 53mm2). A stále je co vylepšovat. Večer teda nahodím nějaký foto z instalací s popisama, ať se pokochají a přijdou si na inspiraci i ostatní :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:palec2:tak ty to mas jako reklamku prodejny ne ? :)

Nu, nejde ani o to, že by to byla reklama na něco, ale dlouho mi trvalo, než sem našel spojení repro vs. zesilovač, co za vynaložené peníze hraje dobře. Pokud teda zapomenu na úchylárny z oktávky, kde jsem měl jak rádio tak i zesilovač McIntosh v hodnotě desetitisíců :)

Když na to přijde, v autohifi sem už přes 10 let a zkušenosti mluví za sebe, pokud vezmu repráky, tak je jich fakt moc. Na Morel nejsem vysazený, ale za svoji cenu hrají fakt luxusně. Nejde jenom o watáž, citlivost a další hodnoty, chce to hlavně poslouchat a "učit se" :)

Ono hodně lidí se dneska nechá zlákat katalogem, marketingem nebo super názvama z aukra, kde je většinou jenom brak ... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ty podložky se tam dávají asi kvuli hloubce nových repro že ? Jinak jake sou origo repráky v Supu myslim waty a Ohmy a jake tam dáváš aby to fakt stálo zato... jde mi oto jestli po výměne poznam rozdil v hudbě jako lajk rozdil mezi novýma origo reprama a těma co dáváš ty...Jinak podložky se kupují nebo si je musím vyrobit ? Dík za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, kroužky je lepší koupit v krámě, stojí pár kaček. Samozřejmě MDF, já ještě doporučuji nabarvit/nalakovat čímkoli, aby nenasávaly vlhkost, které je ve dveřích dost. Samozřejmě se tam dávají kvůli hloubce nového repro, nic víc.

Origo hloubky jsou mrdkózní Blaupunkt, vyráběné někde snad v Malajsii. jedou na 4Ohm a výkon odhadem 12-15W RMS (vatáž na nich napsána není)

Pokud si nekoupíš vyloženě nějaké jebárny od Vietnamců, tak rozdíl poznáš. Pozor ovšem na také na citlivost, mohlo by se Ti taky stát, že Ti repra napojená na radio budou hrát potichu. To jim pak musíš dát pořádně nažrat z nějakého zesíku. Ty moje Morely by na radio nehrály, proto je krmím aktivním zapojením 100W RMS

Kvalitu repra, když budeš úplně outsider, na první pohled poznáš podle hmotnosti. Čím težší, tím lepší. Není to ale samozřejmě pravidlo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi si po zimě udělám radost komplet novýma reprama :-) ne že by ty moje byli KO ale chtěl byc hnové :-) jelikož teď mám velké investice do něčeho jiného :-) Tak to nechám na příští rok :-)

Doufam,že když bude sraz na jaře v čechách tak se tam už ukážeš a ja si poslechnu tvou aparatůru ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Prostě ucvaknout, nebo jestli ho chceš zachovat, tak napinovat. Kde budeš míš ty výhybky? Přímo ve dveřích? Pokud ne, stejně budeš tahat nové kabely. Jinak +/- nepoznáš, prostě jak to bude lépe hrát - některé repro hrajou lépe přepólované, musíš zkusit

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výškáče jsou tahané od spodního repro přímo od konektoru (ke každému pinu vedou dva kabely-jeden od radia a druhý do výšek) a kmitočet je uříznutý přímo na výškách kondíkem. Takže v Tvém případě odpojíš kabel od spodního repro do výhybky a dále z výhybky dva páry kabelů do repro (jeden pár do spodního a jeden do výškového). Zároveň si rovnou pořiď vymezovací MDF podložky 165mm pod spodní repro, protože po odvrtání spodních origo Ti zbyde opravdu žalostně malá montážní hloubka (překáží stahovačka). Chce to změřit dopředu, ale pokud nemáš nějakou extravaganci, tak by mělo stačit toto:

http://www.ahifi.cz/mdf-krouzky-uni-165-30.html

Zároveň doporučuji před montáží MDF kroužky nabarvit-napusti jakoukoli vodou neředitelnou barvou, a to kvůli vlhkosti

Co tam dáváš za repro?

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dík za rady, som myslel že to tak aj zapojím, ale lepšie vedieť dopredu
asi tam pôjdu Kicx ICQ 6,2 ako som to už niekde videl popísané, tak vraj sú celkom fajn,.. zosilovač nemám, tak to nejak moc riešiť nejdem + nejaký tlmiaci materiál a myslím že to bude určite lepšie ako doteraz
myslíš že MDF o výške 30mm bude stačiť? vyzerá že je celkom veľký magnet na tých repro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...