Přejít na obsah

Denní svícení


virgin

Doporučené příspěvky

Pokud to má E v kroužku na viditelném místě tak PČR i STK jsou v pohodě (jinou barvu než bílou však asi nezkousknou :) )

Ještě si sundej mřížku u mlhovek a koukni, jestli to tam jde nějak přidělat. Mlhovky se přídělávají myslím ze předu a tohle má díry pro šrouby z boku.

 

Ale největším problémem těhle LED mlhovek je jejich světlo, aby to vypadalo správně "tuningově", je příliš příliš studené (modré), tudíž do mlhy naprosto nevhodné.

Taky jsem zajásal, když se začaly objevat první mlhovky s denními (bez nutnosti mít namontované na čumáku cokoliv dodatečného), ale když jsem to viděl jak je to světlo studeně bílé, tak to tu mlhu nepodsvítí ale pouze rozsvítí. (Párádní bílá tma)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dokladem opravňujícím k používání světel k dennímu svícení je značka RL vylisovaná na krycím skle světla nad homologační značkou.  Pokud na světlech tato značka není, jedná se o podstatně levnější poziční světla. To jsou světelné sety osazené běžnými diodami, které se umísťují nejčastěji na autobusy a kamiony k zdůraznění rozměru vozidla.

 

zde:http://www.policie.cz/clanek/svetla-pro-denni-sviceni.aspx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde až tak o tuning (já to slovo moc nemám rád, představím si pod tím děs a hrůzu překitovaných Hond a Felicií, ale nic proti nim..), ale spíše o využití DRL i mlhovek, jak říkáš, bez nutnosti montovat cosi dodatečného. Čistá práce a čistý vzhled. Napsal jsem prodejcům ohledně lisovaných značek, tak uvidíme. Jsou na netu i videa těch hraček, např tady (s tím HIDem bych to neviděl tak vesele) a taky tady.
Uchycení se nějakým lidským způsobem vyřeší.  :kol-47: 

Mimochodem když kluci vyměňují denní z FRSII do mlhovek FRSI. To je s homologací v pořádku, když svítí denní v ulitě pro mlhovku (sklo se značkama homo. pro mlhovky)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Viem, že hmlovky nie sú povolené ale ja som to myslel tak, že by sa tie hmlovky zapínali hneď pri prvej polohe kľúča v zapaľovaní (ako súčasné autá). A to prepojenie myslíš čo je ovládač pri nastavovaní výšky svetiel/intenzita svietenia budíkov?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, bohužel nemám k dispozici dílenskou příručku.

PS:

Jasně, a ještě svítit denními světly (jedno jakými) i za šera a na dálnici k tomu, jak jsem měl možnost při mém sporadickém využití dálnic už několikrát zažít.

Potkat takto ne/osvětleného debila ve 130-ti je fakt zážitek.

On před sebe vidí, "něco" mu tam tu cestu osvětluje, že ho zezadu není vidět, mu je u prd*le.

A pak jak jsi psal, mlhovky nejsou povolené, takže jsou na stejné úrovni jak ty neviditelné LED světlušky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

ono to bude vyzerat nejak ako toto ked vymenim ziarovky http://www.hansen-styling-parts.de/epages/63246837.mobile/?ObjectPath=/Shops/63246837/Products/9512/SubProducts/9512-0001&Locale=en_GB a hej to tiez neznasam ked je tak sero a niekto veselo bez riadnych svetiel

tak to teda nebude tak vyzerat. to by tak vyzeralo ak by si hmlovky nahradil svetlami pre denne svietenie.

ak v hmlovkach vymenis iba led ziarovky, nebude to vobec vidiet a furt budes iba blbecek so zapnutymi hmlovkami. na to sa rovno vykasli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Domino666 mě správně pochopil, že když vemu vnitřek DRLz FRSII, vybrakuju mlhovku a vložím do ní ten vnitřek DRL (to z důvodu uchycení, jelikož to z FRSII má hodně jiný úchyty) a bude tedy elektronika DRL v obalu pro mlhovky, kde je vyražená homologace pro mlhovky a ne pro denní, jestli to bude takovej problém. Je pravda, že je homologační výlis i na té parabole pro denní. Tak jsem si tedka možná odpověděl i sám, když jsem to tak vypsal. Já jen jestli je lepší to předělat do těch mlhovek nebo nějak nabastlit ty úchyty.  :kol-32:

Editováno: , autor: voki6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja ich mam na facelifte s hmlovkovymi sklami, led vnutro stacilo len prehodit, nebolo nutne nic bastlit. rs hmlovky su ale ine, tam uz treba upravy. zalezi na tebe akou cestou sa vyberies, ja by som vsak nechal povodne skla a led vnutro by som prilepil silikonom alebo niecim podobnym - zachovas povodny vzhlad a lahsie to vymenis v pripade potreby.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...