Přejít na obsah

demontáž baterie u supa 2,5 TDI - velká 315x175x190


Rubin

Doporučené příspěvky

Ahoj Ace - chlapi, mám supa 2,5 tdi automat a už několik dní jsem sledoval, že baterka je asi kaput,dávala už hodně málo při startování a dnes klekla úplně! Našel jsem a koupil novou a chtěl jsem si ji vyměnit a ejhle, buď jsem úplnej amatér, ale v žádném případě nejsem schopen starou vyndat. Držák baterky vyndanej, ale baterka - originál (Varta 3BO 915 105 - 12V/82A) je tak velká, že ani po 4 hodinách mordování jsem nepřišel na to jak ji vyndat - nemusí se oddělat ten plast co kryje stěrače? Prosím moc o radu, dekuji :help::)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plast pod stěračema se vyndat nemusí ale je to děs pak baterku vyndat. Lepší je si ten plast sundat a baterku pak vyndáš úplně krásně. Sundání toho plastu ti zabere minimum času.Jen dej pozor ať si ho nezlomíš!

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:palec2:

Jinak takhle to vypadá, když tam ten plast není a máš tam více prostoru pro manipulaci!

Ahoj Žraloku, moc děkuju! Představ si, že jak jsem byl z toho v noci špatnej, tak jsem tady brouzdal a našel jsem Tvé fotky, když jsi toho svého krasavce dával dohromady - krásná práce! A tam jsem zjistil, že to je asi nutné ten plast pod oknem dát pryč, ale měl jsem v garáži málo světla a tak jsem na to nepřišel, ale stejně by mi bodlo, pokud by jsi mi mohl napsat postup pro ostranění toho plastu, protože se toho trochu bojím a nechtěl bych něco podělat! Jinak smekám klobouk před tvojí prací, je vidět, že jsi machr, moc se mi líbí ten tvůj SUPÍK!!! Tak ještě jednou díky a budu rád, když mi to napíšeš, po obědě budu mít čas a vůz potřebuji a hlavně nyní je nepojízdný! Ahoj Rubin :palec2::)

Editováno: , autor: Rubin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. dáš dole stierače - celé a oba,

2. chytíš ten plast a budeš ho jemne ťahať smerom dole (je nasunutý pod oknom). Budú ti v tom smere zavadzať koncovky z ktorých si zmontoval stierače, tak ten plast jemne nadvihneš aby si ho z tých koncoviek vyvliekol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 - sundat ze stěračů plastovou krytku co je na matce

2 - povolit matku - 13 klíč a stěrače sundat (když to nejde použít stahovák nebo něco podobného)

3 - ten plast je nacvaklý v takovém plastovém zámku který je na dolní straně skla. Můžeš si vzít na pomoc šroubovák. Hlavně až se budeš opírat o sklo tak si tam dej hdr aby ti sklo neprasklo. Nepotřebuješ velkou sílu.

4 - na plastu jsou 2 plechové spony. Jedna uprostřed a druhá v rohu před řidičem. Na druhé fotce je krásně vidět ta co je uprostřed

5 - na stranách jsou takové plastové rožky. Můžeš si je sundat nebo nemusíš ale ten velký plast musíš pod tím co je u spolujezdce podvléct a mírně ho prohnout. Pozor ať ti ten plast nepraskne.

To je všechno. Až to tam budeš vracet tak naopak a očisti si ten zámek na skle a na plastu aby ti to do sebe líp zapadlo. A pak si to hodně namoč a zacvakni do sebe.

post-452-051969300 1283267648_thumb.jpg

post-452-044681300 1283267665_thumb.jpg

post-452-030642800 1283267859_thumb.jpg

post-452-049801300 1283268115_thumb.jpg

post-452-070820600 1283268166_thumb.jpg

post-452-029269700 1283268230_thumb.jpg

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) ...Žraloku, právě jsem Ti napsal poděkování na SZ a nyní teprve vidím ten Tvůj perfektní návod - tisíceré díky! Jak jsem psal, morduju se stěma stírači, to víš, stahovák nemám, resp. ten co mám je moc velkej, tak uvidím chci to nechat ještě uvolňovat tou chemií a později uvidím. Takže mi drž palce a dám vědět jak se povedlo, či nepovedlo! Hodně zdaru tvému počínání :palec2:

...jo a už je to jasný, ty sponky jsou jen dvě - to jsem mohl hledat jako ten starej v.l :)

:smich: hurá, konečně se povedlo díky Žralokovi a jeho názornému vysvětlení-perfekt, máš můj neskonalý obdiv!!! Je pravda, že jsem okolo 20:00 vzal telefon a sháněl nějakej stahováček, nakonec jej měl soused a tak jsem zachráněnej! Jinak ten plast z okna šel dobře, ale oddělal jsem ty rohové krytky jak jsi radil. Chtěl jsem udělat fotky, ale v zápalu boje jsem na to nakonec zapoměl, ale stejně by byly blbé oproti těm Tvým, Žraloku. Zdravím a přeji hodně úspěchů!!! :palec2::)

Editováno: , autor: Rubin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak bych potřeboval poradit. Baterka odešla víte kam a pořídil jsem novou. Baterka je v autě a elektrika normálně běží. Ale po otočení klíčem se rozsvítí kontrolky, nažhaví a když otočím abych nastartoval tak se startér ani nehne. Ani necvaká. Před tím to startovalo normálně.

Nevíte někdo kde by mohla být chyba?

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A můžeš si auto zvednout?Pokud jo tak když sundáš spodní kryty tak na pravý straně je startér jde tam kabel silnej jak prst a jeden slabej na konci má plastovej konektor ten stáhni a napoj si tam žárovkovou zkoušečku a ať ti někdo zastartuje a když rožne tak je elektrika ok a starter ko

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď se dívám že máš automat, to trochu mění situaci. tam je ještě po cestě relé blokování spouštěče. To by diagnostika ATG mohla evidovat...

ale stejně tam někde je: svorkovnice 1 pólová pro spouštěč na příčné stěně vpravo

Editováno: , autor: michaell
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...