Přejít na obsah

Nefunguje centrál všech dveří kromě pátých


kubajs1

Doporučené příspěvky

Ahoj, u Octavie rok výroby 98 (74KW, 1,6L) mi přestalo fungovat centrální zamykání. Zámkem u řidiče otevřu pouze řidičovy dveře + kufr, zevnitř otevřu tlačítkem pouze kufr. Zadní dveře jsou navíc zamknuté v safe módu. El. stahování všech oken funguje bez problému.

Poradíte, kde bych měl hledat závadu?

Do auta mi zateklo, poté začaly problémy s centrálem, ale většinou jsem to po několika pokusech (zevnitř jsem zamykal a odemykal tak dlouho, až se to rozběhalo) zase začalo fungovat.

Nyní už to nerozchodím vůbec.

Vepředu slyším cvakání relé a vzadu zámek kufru, jinak nic.

Jinak ze začátku se stávalo, že zlobil např. 1 pár dveří, buď zadní nebo přední, taky se stalo, že zadní dveře se odemkly až se zpožděním oproti předním dveřím apod.

Editováno: , autor: kubajs1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Funguje Ti ovládanie všetkých okien na panely vo vodičových dverách??? Pripadá my to ako nefunkčný okruh A/B-bus. Pretože jediné 5-te dvere sú napojené na RJ komfortu pomocou priamych vodičov. Ostatné dvere komunikujú navzájom cez dátovú linku. Kontroloval si kabeláž v prechodkách všetkých dverí???? Zameraj sa hlavne na fialový a fialovo/ biley vodič(komunikačná linka).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Funguje Ti ovládanie všetkých okien na panely vo vodičových dverách???

Funguje bez problému jak z panelu v řidičových dveřích tak zvenku přes zámek otočením klíče.

Kabeláž jsem zatím nekontroloval. Kde konkrétně bych to měl zkontrolovat?

Může se stát, že některé z dveří, které nekomunikují správně, zablokují i ostatní dveře?

Podle toho, že se mi dřív dařilo zámky po pár minutách rozhýbat, jsem to odhadoval na mechanický problém. Po sednutí do auta ráno zámky nefungovaly (jen jsem slyšel cvakání) a po několika pokusech otevření a zavření zámku se to rozchodilo, až fungovaly všechny dveře. Nyní ani ťuk.

Je možné, že mechanické zablokování některých dveří (zablokované táhlo) může zablokovat i ostatní dveře?

Editováno: , autor: kubajs1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jiném fóru jsem se dočetl, že k 5. dveřím vede modročerný kabel (odemykání) a modrobílý kabel (zamykání)

a rovněž ke všem ostatním dveřím žlutočerný (odemykání) a žlutobílý (zamykání).

Pokud je to pravda, mohl by být mechanický problém někde v těchto kabelech, ale nechce se mi moc věřit, že by došlo k přerušení obou, neboť dveře se ani nesnaží zamykat. Nebo je vadné nějaké relé apod?

Do auta mi zateklo zřejmě přes levý přední sloupek, kde jsem objevil mokré polstrování (nateklo tam tedy asi přes levý horní roh čelního okna). Viděl bych tedy problém, že se voda dostala někde do kabeláže pod přístrojovou deskou (mokrá byla i podlaha nahoře pod pedály), ale nevím, kde začít, kudy se tam dostat, abych vše fyzicky zkontroloval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to nerozchodil, ani v servisu nevěděli, co s tím, nechal jsem si aspoň deaktivovat centrál, abych mohl odemykat zadní dveře zevnitř, jelikož to bylo locklé v safe módu.

Jinak mi nejde otevírat od určité doby ani nádrž, otvírám natvrdo mechanicky z kufru. Tato vada se projevila ještě dříve, než začal zlobit centrál.

Diagnostika odhalila celou sérii závad, takže případné řešení problému by asi bylo dosti nákladné.

Zlatá éra Škody 120, na které laik svépomocí opravil cokoliv. Ale bez centrálu se s klidem obejdu, zavzpomínám na staré časy, kdy jsem vlastnil Formana ;).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,mám problém se svou Octávií rok 2001 facelift.Vždy jsem otvíral přes DO a nyní jsem poprvé vyzkoušel mechanické zámky.Bohužel jsem zjistil že mi zámek v řidičových dveřích blbne a otevře pouze řidičovi dveře.Pokud otočím klíčkem v 5tých dveřích ,tak se zamkne celé auto krom řidičových (ty se zamknou a ihned zase odemknou) a nebliká kontrolka imobilizéru.Nejhorší je že mi přestal fungovat i dálkáč.Zamknu jen přes kufr 4 dveře a řidičovi musím sólo.

Čím by to mohlo být? A jen dodám že od koupi nefunguje mikrospínač u řidiče(nerozsvítí se světlo ve dveřích ani osvětlení a kontrolka na palubce)

Nerad bych to řešil přes servis a bůhvíjaké rozebírání dveří.Celou dobu dálka fungovala bez problémů.Jen jsem si dnes zatočil klíčkem doleva a doprava :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj, mám tento istý problém, nefunguje mi absolutne nič, len kufor. Neviem či som si neodpálil komfortku, stiahol som si program

Motordiag Komfort Manager, ale nie je na moju komfortku, napriek tomu som ho pustil na test, potom mi vypísalo, že nie je určený na moju komfortku. Mohol tento soft znefunkčniť moju komfortku? Teraz mi vag vypisuje najmä dátovú zbernicu v núdzovom stave, základné nastavenie komfortky neviem urobiť, vypisuje chybu.

 

VYRIEŠENÉ : prepálená poistka č. 38

 

Ostáva mi len závada, že vodičove dvere svojvoľne zamykajú aj pri otváraní.

Editováno: , autor: bobocop
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Pretrhane kabelove vedeni ve dverich a setkal jsem se i se skratem u vice aut, takzvane proti dvere zacnou tez blbnout.  Shrnte si chranicky ke dverim a odtrhejte izolacni pasku a hledejte popraskane ci rozpojene kable, hold nekdy jsou tak uz oholene ze se jich i vice dotyka vsech, to uz je i nekdy fatalni problem

post-3876-0-82208500-1364628848_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...
  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...