Přejít na obsah

SVATOVÁCLAVSKÁ JÍZDA


Doporučené příspěvky

SVATOVÁCLAVSKÁ JÍZDA: ŠKODA AUTO POJEDE S HISTORICKÝMI UNIKÁTY

Škoda Auto představí opravdové veteránské rarity na startu Svatováclavské jízdy, která se koná 28. září v Mladé Boleslavi. S celkem šesti plně pojízdnými vozy dokumentuje značka s okřídleným šípem ve znaku svou více než stoletou tradici výroby automobilů.

Nejstarší vůz, který Škoda Auto vysílá na trať této veteránské jízdy, je Laurin&Klement 300 z roku 1923. Mezi světové unikáty patří i model Škoda 860 Cabriolet. Jedná se o jediný známý dochovaný exemplář osmiválce, který byl v otevřené verzi vyroben jen ve čtyřech kusech. Stejného data výroby – roku 1932 – je i vůz Škoda 645, který bude při Svatováclavské jízdě také k vidění. Další raritou je Škoda Sagitta, prototyp z roku 1936. Výčet precizně restaurovaných exponátů uzavírají luxusní Škoda Superb 3000 z roku 1939 a model Škoda Tudor z roku 1939, což je poslední vůz značky, jehož karoserii nesla dřevěná konstrukce.

Historická vyjížďka s očekávanou účastí zhruba 130 automobilů a motocyklů z minulého století začíná v 09:00 hodin před Domem kultury a vede na Výstaviště, kde budou mít návštěvníci možnost si automobily v klidu prohlédnout.a Poprvé bude na programu Concours d'Elegance, při němž se vedle stavu a originality vozidel bude hodnotit také historický oděv majitelů. Osmý ročník Svatováclavské jízdy doprovodí pestrý kulturní a zábavný program.

Škoda Auto patří mezi nejstarší dosud existující automobilky na světě. Roku 2005 oslavila dvě výročí – 110 let existence firmy a 100 let výroby automobilů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...