Přejít na obsah

Sviečky pre 1.2 HTP 51kW a výmena


miggy

Doporučené příspěvky

Já se ani nehodlal pouštět do boje s větrnými mlýny, ale nedalo mi to a psal jsem tehdy do české pobočky vlčího hradu, kde mi potvrdili, že míchat se to nemá. Tohle vyjádření jsem ještě přeposlal servisu, načež se mi ozval už vedoucí, že by to rád vyřešil k mé spokojenosti. Spokojený budu, když na ně a jim podobné už nenarazím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... psal jsem tehdy do české pobočky vlčího hradu, kde mi potvrdili, že míchat se to nemá....

A vo vo vo tom to právě je - ŠA dá vyjádření, že se to NEMÁ, ale nenapíše, že by se to nesmělo - a tím co není vysloveně zakázáno, to je v podstatě povoleno a servis si to vyloží po svým... 

 

Jak říkám, při zjištění takovýho skoro podvodu (protože určo si nechali zaplatit všecky stejný a cena za kus s největší pravděpodobností shodná nebyla!) nakopat do prdele ZEPŘEDU...!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, V NOUZI třeba někde na cestě se dá spáchat ledacos. A projde to.

 

Kdysi dávno jsem takhle umožnil dojet neznámýmu automobilistovi s jeho šáde, když jsem mu na silnici daroval svíci s tepelnou hodnotou 15 (a se 16mm šestihranem), kterou jsem jako jetou ale funkční, vyndanou po 20 000 ujetejch kilometrech vozil pro strejce Příhodu ve formanu - on měl v šáde "dvanáctky" s 21mm šestihranem a vyvýšeným jiskřištěm (tehdy N12Y PAL Tábor), já měl ve formanu už modernější N15CY s kuproniklovou střední elektrodou - ale šáde na kombinaci 3x N12Y + 1x N15CY chytla a snad i dojela... Musel jsem mu tu svíčku utáhnout svým klíčem, protože na 16mm šestihran on nástrčkáč neměl (a já zase neměl ve formanu klíč na starší 21mm svíce :kol-28:  :kol-28:  :kol-28: ) - ale odjel.

 

Ale ani fakt, že v nouzi jde použít naráz různý typy svíček rozhodně neomlouvá stejnej postup někde na dílně v autorizáku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čím svíce lovíš z těch "šachet" v krytu rozvodu? Máš nástrčkovej "svíčák" s přídržným gumovým kroužkem uvnitř, vytahovač na ohebným lanku se zakončením v podobě kleštiny á la velká "verzatilka" anebo používáš improvizovanej vytahovač třeba v podobě kusu hadice příhodnýho průměru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen přidám svou zkušenost - v autorizáku mi nabídli BOSCH jednu za 225 Kč, sehnal jsem Brisky (DOX15LE1 Extra) a všechny dohromady (!) stály o 50 Kč méně. Měl jsem strach jak na tom budou se spolehlivostí, ale zjistil jsem, že původně tam byly také Brisky, a to nějakých 67 000 km. Je pravda, že motor byl za studena neklidný, jinak ale ok. Zatím jsem auto jen krátce protáhl a spokojenost...Později kdyžtak můžu doplnit, zda se studené starty zklidnily a foto starých svíček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

room mám BZG 09/07, fábule je AZQ a do rooma lze dávat NGK ZFR5P-G stejné jako po léta používám k maximální spokojenosti ve fábuli. Pro BZG je možno ještě použít NGK ZFR6T-11G, ale já používám ty první, mám je prostě odzkoušené. V roomovi jsem je nasadil poprvé a mají už 25t km (vše na plyn) a OK :kol-47:

 

Zdravím.

Svíčky NGK jsem už používal na svoji Fiestě (rv 1998) a vždy k plné spokojenosti.

Teď mám Fabii kombi HTP na plyn (od BRC) a taky se chystám na výměnu svíček.

 

Asi to budou ty doporučené od Malty NGK ZFR5P-G, které zde http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-zfr5p-g/

jsou za velmi dobrých 98Kč/ks.

Pamatuju si, že na Fiestu stály 4ks vždy skoro 500Kč, ale ty byly Platina. Fabia je Nikl.

 

Malta:

Fakt jsou ty NGK ZFR5P-G tak vhodné na LPG, ikdyž to nikde nepíšou a vydrží až k 60tis km?? To by bylo fakt super za tu cenu a při potřebě jen 3ks.

Máš na autě přimazávání ventilů Flashlube nebo aspoň aktivovaný přívstřik benzínu od určitých otáček (nebo zatížení)?? A nebo to neřešíš a když si přepne z NAT95 na LPG, tak jezdíš a neřešíš??

 

Díky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jiné svíčky nepoužívám, nekupuji. Jednou jedinkrát mi dali v servisu při první "svíčkové" garančce Boschky a po 15t km šli do háje ... nestály za nic a od té doby jiné neberu a to jak do Fábule, tak do Rooma a měním normálka po 60t km. Snad jednou jedinkrát jsem na Fábuli měnil po 55t km, páč už to bylo na volnoběh hádavé a kolísavé. Nemám Flashlube ani přívstřik.

Poslední větě nerozumím :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky.

Poslední věta měla být takové shrnutí:

1. Nemám přimazávání ventilů.

2. Nemám přívstřik benzínu od určitých otáček/zatížení.

3. Když je potřeba tankuju LPG, když je potřeba tak NAT95 a jen jezdím.

 

Já se zkusím domluvit s KarlemLPG někdy na jaře (ikdyž to mám hodně z ruky), aby mi udělal revizi a na vše ostatní se mi kouknul a vysvětlil. Jinak u mě vše v LPG naprosto v pohodě funguje.

Díky za ty svíčky, já bych určitě vymýšlel a řešil nějaký "LPG svíčky", takhle předané zkušenosti jsou k nezaplacení.

 

Peťan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak s BA se mi stane 1-2x do roka že jedu třeba 30km na BA. Pravda loni byla jednou vyjímka, když jsem měl pocit že asi už nebudou tlaky košer a motor se nějak třepal, tak jsem na benál projel tak 150km a to výrazně svižnějším tempem. Naštěstí se z toho vyklubaly jen zaklepané gumičky na pístcích Valteku a tlaky na ty km taky suprové. Takže BA jen na starty a pojezdy do přepnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

ahojte

ja som mal na starej vectre b LPG brisk silver a tie som musel menit po 10-12k km, potom som vzal denso IK20 a zlepsili sa starty bez vynechania, bol som s nimi spokojny

 

teraz mam HTP BZG a dnes som akurat tiez dal denso IK16L http://www.autosuciastky.biz/kategoria/s-v-i-e-c-k-y/sviecky-denso/denso-iridium-power/sviecka-demso-iridium-power-ik16l/, cena dobra, odrth som znizil z 1,1mm na 0,8+-mm

a uvidim ci bude rozdiel, co som vyskusal tak starty v poriadku, zajtra sa vozim :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych nejen na HTP někdy chtěl vyzkoušet, jak se chovají všecky zmiňovaný značky svíček ne jako nový, ale po určitým km proběhu - to znamená vzít dejme tomu 4 stejný a podobně jezdící auta, samozřejmě se stejným motorem a s přibližně stejným km proběhem, na všech udělat diagnostiku a třeba i výměnu oleje a filtrů, aby byly co nejkonzistentnější výchozí podmínky, na jedno namontovat třeba Brisky, na druhý Boschky, na třetí NGK a na další třeba Denso, případně kolik dalších značek se tady vyskytuje (Champion asi minimálně, o dalších "národních" značkách třeba ruskejch nebo polskejch tady samozřejmě neštěkne ani přejetej pes...).

A pak bych ty auta nechal jezdit, aby najely pokud možno současně třeba 10 000km - a pak je porovnat mezi sebou subjektivně (několik řidičů postupně všecky auta) i objektivně (měření spotřeby na daným úseku, měření akcelerace i pružnosti motoru (zase na úseku pro všecky společným) - a pak by se vidělo. Nový svíčky v porovnání s těma předchozíma "očouzenejma" jsou vždycky přínos víc než citelnej, ale z toho dlouhodobějšího testu by jasně vyplynulo, která značka má nejmenší ztrátu dobrejch vlastností s rostoucím nájezdem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím,

 

pred chvíľou som sa pokúsil vymeniť sviečky, zapaľovaciu cievku sa mi podarilo v pohode vytiahnuť, idem strčiť sviečkový kľúč a nevošiel mi až dole na sviečku - zasekol sa na vrchu. Dosť ma to zaskočilo, pretože s týmto som nepočítal. Je to kľúč na 16mm a používal som ho bez problémov ešte na Opli Astre. Aký používate kľúč Vy ?

 

 

post-39085-0-18144400-1431683243_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže nakoniec som si požičal od kámoša dokonca momentový kľúč ... :kol-31:

Sviečky BRISK z prvovýroby po 60085km - vidno, že už majú niečo za sebou, ale ešte by čosi vydržali ... Tým len narážam na názory na predčasnú výmenu. Pokiaľ s motorom nie je žiadny problém, zbytočne meniť skôr ako po predpísaných 60000km ...

post-39085-0-11696600-1432544680_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...