Přejít na obsah

Yeti


Leftfield

Doporučené příspěvky

Pratele Yetiho jsem na silnicich u nas uz videl mockrat - vetsinou jedou 3-4 za sebou, predevsim na boleslavske dalsnici, ale i v praze a okoli a musim proste rici, ze se me to auto nelibi. Samozrejme, ze to jen vec nazoru a komu se libi tak proti tomu vubec nic nemam, ale prijde me to po designove strance na muj vkus nejak moc splacane a nedotazene do konce.

Hlavne me tam nejak moc nesedi ty predni mlhovky - to je jako pest na oko. Jako kdyby to tam nekdo jen cvicmo zkusil dat v pocitaci a nejakej blbec z vedeni se v tom vzhledl a uz nic jineho nechtel. Samozrejme jak jsem psal je to vec nazoru a nekomu se to naopak muze libit, ale ja bych si tohle auto nikdy nekoupil. Jednak jsem zvykly na krapet vetsi auta, ktera jsou uplne nekde jinde, ale tohle se me proste nelibi. :kuk:

Jen v rychlosti jsem udelal na pocitaci malou upravu, ale jeste by to chtelo ty mlhovky!

Opticky ho to sice krapet dela nizsiho, ale i k tomu sibru me to sedi vice. Co vy na to?

orig:

orig_yeti.jpg

po drobne uprave:

new_yeti.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska byl Yeti vystavenej na zavode kola pro zivot na Karlstejne je to krasny auto sice maly ale ve vnitr je to jak v octavii skoda ten kufr ze je maly docela me prekvapilo ze tam byl vystavenej asi hodinku a pak ho schovali nekam nevim proc jinak mohli by udelat dve verze jako u qashqai

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera jsem byl neco resit na Jarove a mohl jsem si Yetiho prohlednout zblizka. Prvni vec, ktera me sokovala byla cena vystaveneho modelu - 765tis. Kc!!!! Nechci Yetiho nikterak odsuzovat nejel jsem s nim a pro sebe si ho nikdy nekoupim, ale za tuto cenu nebo ne moc vysoky priplatek se da koupit nove auto nebo max. rok stare, ktere bude dle meho nazoru o tridu jinde. Jsem vskutku zvykly na krapet vetsi auta takze se me u Yetiho nelibi ani mrnavy kurf, ktery je vazne zalostny.

I presto verim, ze si na trhu najde misto, ale nemyslim jako rodine auto, ale spise jako vozidlo pro starsi manzelky par, ktery si s nim bude jezdit nekam do Krkonos na chaloupku ;)

Opet rikam - je to jen veci nazoru a kazdemu sedi neco jineho :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve středu začal oficialní prodej, tak jsem se v páttek na něj byl kouknout k Hellerovi. Stejně jako na fotkách se mi na něm nelíbila ta stříbrno modrá barva. Jinak je to ale nádherné auto. Všude jsem se zatím dostal i s fabkou, takže se těším na 1,2. Myslám,že škodovka zase našla díru na trhu. Auto typu SUV, je to in a ideal na naše cesty, s variabilním interierem převzatým z MPV. Trochu mi připomíná větší a praktičtější MINI.A 100 koníčků je ppro základ super. Konečně má škodovka i dobré motory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Yetius mobilius v plzeňské zoo. Na mě to auto působí velmi dobře. Není nijak velký, ale hodně robustní. Příď, B sloupky, kola. Robustnost některých prvků se naprosto nedá srovnávat s Roomsterem, přestože rozměrově tak vzdáleni nejsou. Za sebe říkám, že Yeti má blíž ke Sportage či Tucsonu než SX4.

post-4297-1248199960_thumb.jpg

post-4297-1248199970_thumb.jpg

post-4297-1248199977_thumb.jpg

post-4297-1248199986_thumb.jpg

post-4297-1248199995_thumb.jpg

post-4297-1248200003_thumb.jpg

post-4297-1248200015_thumb.jpg

post-4297-1248200023_thumb.jpg

post-4297-1248200030_thumb.jpg

post-4297-1248200038_thumb.jpg

post-4297-1248200046_thumb.jpg

post-4297-1248200095_thumb.jpg

post-4297-1248200101_thumb.jpg

post-4297-1248200110_thumb.jpg

post-4297-1248200118_thumb.jpg

Editováno: , autor: Václav Š.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u nás už ho taky mají jako předváděčku :palec2: Akorát se zrovinka na parkovišti moc neohřeje kol5

jenomže barva je pořád stejná-v Brně byl taky v této modrošedé a oni ho mají taky v té samé barvě a na těch fotkách před mým příspěvkem je taky v té barvě. Jsem ho ještě naživo v jiné než této neviděl. Třeba taková černá-mňam :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u nás ho už mají 14 dní na salonu jako zkušební vůz. Zrovna dnes jendoho prodali. Vyzkoušel jsem si svezení. Zde jsou mé postřehy.

To auto je opravdu někde jinde než cokoli před ním od škody. Na silnici sedí a nenaklání se, uvnitř je krásné ticho, žádné divné zvuky, od okolí jste téměr "hermetizováni". Měl jsem jen motor 1.8, který je papírově silný, ale- potřebuje točit. Raději bych voli 2.0 TDI. Prodejce mi dovolil vyjet na trochu ostřejší projížďku lesní cestou (štěrk a díry). To co dokáže nový podvozek je prostě jedna báseň. Deseticentimetrové výmoly na vymlácené cestě prostě žehlí do roviny. Petadvaceticetimetrový výmol při 40 km autem jen relativně lehce houpne. Bezva je i asistent sjíždění kopce. Stačí stisknout tlačítko a klidně vyřadit, není třeba se o nic starat. Elektronika to pohlídá. Když chci sjíždět rychleji přidám plyn (stále vyřazeno :)).

Zadní sedačky nejsou tak zlé jak se někde píše. Samo, že pohodlí jaké je v OII (nebo na místě řidiče) tam není, ale 200 i více km bych v nich snesl. Hlavně díky jízdní pohodě.

Na vlastní oči a posez je auto kompaktnější než na fotkách. Kufr je něco mezi R a OII kombi. :palec2:

Roomster jako auto stále nedokážu moc zařadit a po svezení v Yetim pochybuji o jeho smysluplnosti.. Tím nechci nikoho urazit. Každému se líbí něco jiného.

Zvláštní bylo, že když jsem do něj přesedl ze své FII bylo to jako bych ho už řídil. Z aut aje dopředu a do stran dobrý výkled. Do zadu je to horší, ale asi pořád lepší než v FII ;) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, není v tom nic osobního, ale musím se jen pousmát:

To auto je opravdu někde jinde než cokoli před ním od škody... :kol-60:

... od okolí jste téměr "hermetizováni". :blink:

Deseticentimetrové výmoly na vymlácené cestě prostě žehlí do roviny. :kol-98:

Petadvaceticetimetrový výmol při 40 km autem jen relativně lehce houpne. :w00t1:

Kufr je něco mezi R a OII kombi. :kol-124:

Zvláštní bylo, že když jsem do něj přesedl ze své FII.... aha, už chápu - viz výše... :rolleyes:

PS: Také jsem se na Yetiho moc těšil, ale zpátky na zem..., lidi co se v Yetim ještě nesvezli by moli mít zkreslené představy.. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska mi bylo umožněno vyzkoušet si Yetíka z pozice řidiče. Byl s motorem 2,0 TDI-CR 4x4 a musím říci, že jízda byla příjemná. Jen ta šířka interiéru je dle mne největší problém a s tím souvisí i horší sezení na zadních sedadlech. Vyzkoušel jsem si i funkci systému Off-road, je to zajímavé. Docela zážitek byl přejet zpomalovací pás, ne ten montovaný, ale klasický, který dělá na silnici bouli v délce asi 3 m v rychlosti něco nad 50 km/hod. Všem doporučuji si Yetíka vyzkoušet :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V čem mimo :smich: . Už jen nalitry o kousínek větší než v Roomsteru. Jasně, nemá hloubkou O2, ale to ani nemůže, když je auto o 300mm kratší. Na druhou stranu je vyšší než oba předchozí , takže na litry je podobný jako v O2. To samé platí na šířku v loktech u řidiče. Tady je dokonce o pár milimetrů větší než v O2.

Opticky to tak nevypadá, protože nad hlavou v předu je skoro o 80mm víc než u O2.

Ano toto auto je nové a ještě syrové. Má jistě skrýté vady. Nikdo ani neříká, že Yeti je nej auto na světě, ale je to podle mě jedno z nejpovedenějších auto od škody do lehkého terénu. Někdo by raději vzal O2 4x4. Jiný právě Yetiho. Pro toho kdo má rád vyšší pesez, dobrý výhled a jezdí po horších cestách není od škody lepší volba. Nebo mi to chceš vyvrátit a uvést konkrétní model?

Konec konců dnes už není problém zajít si do salonu a projet se. Pak může každý posoudit a napsat sem své zkušenosti.

Já ho zkusil na lesní cestě plné výmolů a v ničem lepším jsem dosud nejel. V autě je ticho a podvozek dobře tlumí příčné hrboly.

Štve mě, že to vypadá jak reklama, ale to auto si zaslouží vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...