Přejít na obsah

Zimní pneu na Yetiho


Jz73

Doporučené příspěvky

To: vadi58

To budes na jare mile prekvapeny, jak s celkoveho vzhledu tak i z komfortu jizdy a v rijnu, kdyz zase budes pomalu oprasovat zimni kola a uvidis ty chudinky, tak budes mit 100chuti je prodat a koupit normalni gumy :-)

Editováno: , autor: Cidling
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně nevím, zda už jeto C, ale jeto pneu na SUV a 4x4 (dodávkové byly jiná kategorie), mám to na Honde CR-V, rozměr 225/65 R17. Zatím jsem s něma ujel jen 20km, ale krom trochu dunivějšího zvuku oproti letním Contišům jsem nic negativního nezaznamenal a rukou je cítit, že ty vzorky jsou měkčí jak u letních. V servisu mi říkal, že je už dával na Mitsub. Outlander, BMV X3 apod... a jsou prý velice dobré na sněhu atd. a díky nějaké speciální silice, která v nich je obsažena, se na silnici rychle nesjíždí, uvidím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vsechny meke gumy maji vesmes tu vlastnost, ze dobre sedi protoze se lepi na cestu, ale s tim je spojeny neduh vyssi spotreby a rychleho ojeti. To je presny priklad tech standartne dodavanych Goodyearu Excellence na Yetiho, taky hodne kritizovana guma pro jeji rychle opotrebeni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj vím, tak ony všechny zimní pneu jsou měkčí jak ty letní a do toho víc lamel, to si myslím že je hlavní rozdíl mezi nima a jejich účinkem...zda už pak člověk zvolí spíše silniční dezén - viz třeba od vadi58 ty Nokiany či víc hrubej, už si musí každej sám rozmyslet podle toho, kde bude víc jezdit.. ale jak jsem četl v nějakým časopisu se zimníma pneu, tak všichni známí výrobci již dělají zimáky na velice dobré úrovni, s čím souhlasím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Také trochu přemýšlím o řetězech EasyGrip od Michelinu (jestli je opravdu tak jednoduchá jejich montáž, s klasickými řetězy totiž občas trochu "bojuji" :-):

http://www.allauto.c...215-45R17-.html

No, jak jsem se díval na recenze, tak asi koupím řetězy Pewag (prý velmi jednoduchá montáž):

buď tyto: http://www.stresni-nosice.cz/1602-1592-pewag-servo-rs-73-cz.html

nebo tyto: http://www.stresni-nosice.cz/1310-pewag-snox-sx-540.html

Editováno: , autor: Jirka67
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Yetiho jsme obuli disky ET 45 + gumy 215/60R16 od Cooperu http://www.cooperpneu.com/osobni-zimni/242/weather-master-snow-detail K autu sice byla zimní kola od Škofinu za nějakých 13 000, ale raději jsme si nechali namontovat construct a spoustu dalších hloupostí. rozměr 205/55R16 je na Yetiho fakt málo. Je to moje první zkušenost s pneu Cooper a musím zatím říct, že nemám jedinou negativní připomínku. Co se týče odvodu vody, břečky a hlubokého sněhu, vedou si výborně. Ohledně spotřeby se zatím nevyjářdím (samozřejmě bude vyšší, ale i motor je nový a musí si sednout). Uvidíme co dá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

a možná uplná blbost ale na SUV by mněli být pořádný balony tak co tam dát

205/65/15

http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?sirka_pneu_o=205&serie_pneu_o=55&rafek_pneu_o=16&sirka_pneu_a=205&serie_pneu_a=65&rafek_pneu_a=15

Já mám 1,8 TSI (4x4) , koupil jsem po delší úvaze pneu Cooper Wheather Master 215/65/16 (ten rozměr má třeba Duster nebo Tiguan) , ujeto bez problémů 1000 km, do podběhů se v pohodě vejdou, tacho ukazuje 100 km/h při GPS 100 km/h - na to pozor. Výjezdy po cestách v lese ve sněhu parádní - má to pořádné špalky, řetězy nelze použít, ale nikde mi nechyběly. Před tím jsem jezdil na 205/55/16 - malé kola, velká díra v podběhu, nízká světlá výška, teď je trošku lepší:-)  Ale nehodí se na dálniční stíhací jízdy, ale to vlastně ani Yeti jako takový , trošku víc to pak žere .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hadáku, zima je doufám za námi a musím říct, že gumy se osvědčily, spotřebu pořád nehodnotím, na autě je cca 6000 km, nicméně na sněhu a břečce si vedly slušně a i do sněhových jazyků se zakusovaly s vervou. Brždění jsem zatím nijak moc neozkoušel, nicméně za celou dobu nebyl jediný problém. Co mě hodně potěšilo tak je hlučnost a odolnost pneu, vzorek je stále jako nový. Třeba časem vyběhne i nějaký test a dozvíme se jak si vedou v konkurenci Pirelli, Continental, Good Year atd...

O rozměru 215/65R16 jsem také uvažoval, ale měl jsem trochu strach, jak se kola vejdou do předních podběhů. Navíc by se tím otevřela cesta k dalším modelům pneu jako Pirelli Scorpion atd....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Pánové mam dotaz na ty co jezdí v zimne na Yetim na 17" kolech, jake používáte pneu. Rad bych si taky pořídil sadu 17" na zimu, ale porad se nemohu rozhodnout co koupit za pneu, priorita je u me hlavne hlučnost. Tak bych byl moc vděčen za kazdy příspěvek k memu dotazu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Přezuto na Kormorány (Polskej Michelin) pořádný špalky do terénu a na zimu ( letos bude tuhá), disky z Audiny.

Rozměry jsem nakonec zvolil dle TP, žádné experimenty, protože známej boural na gumách co neměl v TP a pojišťovna mu pak krátila pojistné...

post-69358-0-69685500-1413280956_thumb.j

post-69358-0-38105300-1413280967_thumb.j

post-69358-0-60464100-1413304356_thumb.j

Editováno: , autor: hadak11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...