Přejít na obsah

Předělaní přístrojové desky na Favoritě


Radekcat

Doporučené příspěvky

Potřeboval bych poradit mam favorita r.v. 91 ze starou přístrojovkou ( hnědý interier ) a chci jí vyměnit za novější model ( černý interier ) r.v. 93 obě přístrojovky jsou z modelu 1.3 karburátor všechno mi funguje až na ukazatel paliva ještě jednou podotýkám ta nová palubovka není ze stříkačky jedíný rozdil je v tom že starý ukazatel je na třech šroubech a nový na čtyřech . NENÍ NAHODOU ROZDÍL V PLOVAKU ? :help: :help: :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Myslím, že rozdíl bude v samotném měřicím přístroji. Je to elektrodynamický měřicí přístroj (ručkou otáčejí dvě cívky, jednou protéká stálý proud určený odporem mimo přístroj a okamžitým palubním napětím a druhou teče proud určený odporem snímače v nádrži a okamžitou hodnotou palubního napětí - kompenzuje se tak vliv kolísání napájecího napětí při jízdě. Během výroby se několikrát změnila hodnota odporů cívek v přístrojích i těch odporů, které byly na desce plošného spoje přístrojového štítu - a já netuším, jestli jsou všechna provedení plně záměnná. Pokud to umíš, změř si odpor těch cívek a předřadných odporů u obou variant palubovky - jinak musíš poprosit někoho, kdo takové měření umí udělat. Přizpůsobení by se muselo udělat změnou hodnot těch odporů, elektricky zapojených "před měřák". 

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem si všim že budíky jsou rozdílné ten starý je na přímo jen s jedním odporem a ten novější ma plošnou desku s odporama a má o jeden pin navíc .Možna by mi pomohlo schema zapojení toho novějšího typu z plovaku mi vedou čtyří dráty modrý, žlutý, bílý a černý .Černý jsem zjistil že je od rezervy ,bílý je zem ( kostra) modrý a žlutý by měl byt měřený proměnlivý odpor v závislosti na plovaku .U starého provedení byly draty zapojený přímo na budík tzn. modrý a žluty na ukazatel a černý na kontrolku rezervy plus tam bylo ještě přivedeno zvlašť napajení 12 V , u nového typu je napájeni už v zékladove desce ale nevím na který pin mam zapojit modrý, žluty a černý drat ? :feve: :feve: :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...