Přejít na obsah

Nexus a Rainbow SLX


Doporučené příspěvky

Ve svoji Octavii2 mám navigaci Nexus a jelikož mi z moji predesle O1 zbyly repro Rainbow SLX 256 viz: http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/01906-slx-265-deluxe-cp.html přemýšlím jak je dostat do auta. Zřejmě budu potřebovat např. tyto podložky/redukci: http://www.autoradiahifi.cz/redukce-mdf-vwSkoda-p-1187.html Ale vejdou se repro do dveri co se hloubky tyce, maji 63mm? Co s vyskovyma repro? Měl bych tam nechat originál nebo tam nějak nacpat ty Rainbow? No a poslední věc je zesik, předpokládám, že by s tim Nexus měl docela problém a kdo ví, jesi by to bez zesiku nehrálo hůř než se seriovýma reproduktorama. Mám Magnat Xsite 960 (tim typem si nejsem uplně jistej), ale jak ho připojit k Nexusu? Doporučil by mi někdo nějaký kvalitní převodník na signálovou úroveň?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do OII na 165mm reprá budeš potrebovať tieto podložky-

http://www.revilohifi.cz/reproduktory-cz/mdf-podlozky-redukce/mdf-redukce-skoda-octavia-ii-predni.html

Čo sa týka hĺbky reproduktorov tak tam problém není, ja tam mám 67mm. Výškové som dával na trojuholníky ako sú spätné zrkadlá so smerovaním na na vodiča. Pri tých výškových budeš musieť trocha poskúšať kde by ti najviac vyhovovali-buď na palubovke, alebo v tých trojuholníkoch alebo na mieste pôvodných ale tam je problém s nejakým nasmerovaním. Mal som tak isto Nexus a ten šiel z auta ako prvý-asi nemá zmysel rozpisovať prečo.

post-7173-075306500 1287688044_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu. Aspoň vím, že se mi tam repro vejdou. Jaký repro si měl k Nexusu? Do budoucna bych chtěl kombinaci Columbus + zesik, ale nějakou dobu si budu muset vystačit bez zesiku a s Nexusem a trochu se bojim aby to nehrálo ještě hůř než s origo repro, jestli Nexus ty Rainbow SLX vůbec "utáhne". Aspoň kdyby šel k Nexusu připojit ten zesilovač, ke starý navigaci DX to šlo a zvuk tak nebyl až zas tak špatnej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K Nexus-u som mal pripojené sériové reproduktory v predných a zadných dverách. Ale mal som ho tam iba zhruba 2-3týždne a potom som ho vymenil za 1dinové autorádio Alpine. A reproduktory som menil až neskôr. Tiež som dával audio čo mi zostalo z OI plus som niečo málo dokupoval.

Podľa mňa ak napojíš tie Rainbow tak by to nemalo hrať horšie lebo majú celkom slušnú citlivosť, tak by ich mal Nexus ako tak rozhýbať. Ale neviem či sa ti teraz oplatí rozoberať celé dvere, odvrtať sériové reprá, dať tam iné reproduktory a napojiť to na Nexus (rozdiel vo zvuku možno bude minimálny) a o pár mesiacov sa rozhodneš dávať iné rádio plus zosilňovač a budeš musieť rozoberať takmer celý interiér a zase aj dvere kôli ťahaniu káblov. A aby som nezabudol na jednu dosť dôležitú vec a tou je vytlmenie dverí. V OII ale budeš musieť odvrtať celé plechy so sťahovačkami.

Editováno: , autor: jl241
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...