Přejít na obsah

Výměna 1.4 Tdi za 1.9 Tdi


Doporučené příspěvky

Ahoj škodováci...zajímalo by mě, jestli by se daly vyměnit tyto dva motory..místo 1.4 TDI 55kw za 1.9 TDI 74kw...tu 1.4 uz mam temer 2 roky a jsou s ni sami potize...napadlo mě, zda-li by se daly tyto motory vyměnit..ptam se jak po technicky stránce tak po ty papírový..bude s tim nejaky problem?? jestli uchyty pro motor budou stejny a jestli se daji pouzit i veci okolo jako je treba intercooler, altik a podobny veci..nemate nekdo zkusenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skoro každý měsíc tady čtu články o výměně motoru...

Nechápu, proč pořád někdo uvažuje o výměně motoru, navíc za motor, který se do tohoto typu montoval... daleko jednodušší prodat auto a koupit jiné s daným motorem, máš daleko větší výběr, můžeš si ho odzkoušet (po montáži motoru nevíš, jaký bude vlastně výsledek... v jakém stavu byl motor před jeho montáží). Další nevýhoda, že tě to možná vyjde dráž, než koupě jiného vozu a v neposlední řadě: u nás je to zakázané.

Pak nejde jen o motor, jestli se nepletu, stokoňový diesel měl vzadu kotouče, dále díky větší hmotnosti jiné tlumiče, pružiny atd. atd.

Neříkám, že taková přestavba není možná, viz Šmoula... fabia s motorem 1.8T... musel to ale přepisovat v německu, a po technické stránce to určitě žádná hračka nebyla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zakazany?? to zakazany je menit jiny typy motoru nebo celkove motor?? chci menit motor, protoze trivalec mi nejak neprirostl k srdci...samozrejme me napadl prodej, ale daleko vtipnejsi mi prislo vymenit motor...vyfuk by se musel taky menit??ja myslel, ze kdyz sezenu motor 1.9 tdi 74kw s prevodovkou a turbem mam vystarano...daj se sehnat kolem 10 tis. ostatni veci jsem myslel, ze resit nebudu..např. zadni bubny mely prvni generace turbodieslu ve fabii..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to uz je na me moc techniky :-) proste nejde...vsem dik za odpovedi...

Ono to fyzicky i technicky jde - kastle je stejná, vyměníš opravdu jen komplet motor-převodovka-přední náprava, ten zbytek je bižuterie (jiné podávací čerpadlo v nádrži, jiné vedení výfuku, jiná palubní elektronika - třeba štíty s MaxiDotem jsou jiné - zvlášť pro benzín a zvlášť pro naftu) - největším problémem je, že tyhle výměny nepovoluje výrobce - prostě jednou je auto s nějakým VIN kastle vyrobeno s danou motorizací a podle vyjádřní výrobce ho NELZE přestavět na jinou. Lze udělat výměnu motoru - ale je nutno dodržet typ motoru - tedy nejen kubaturu, ale i modifikaci, takže nelze autí s motorem 1,4MPi/55kW přestavět na "stokoňku" 1,4 16V/74kW a tak dále. Takže opravdu - kup si komplet jiné auto, budeš to mít daleko jednodušší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me nejde ani tak o vykon, ale o spotrebu a kultivovanost...ten trojhrnek kdyz se zahreje tak jede celkem obstojne, ale bere si v prumeru 6 litru a kdyz pospicham tak klidne 8-9...

Přestaň si stěžovat a chvíli počítej - inspirace:  příspěvek  ve vláknu o Spotřebě. Tu energii prostě u vakua nevytáhneš.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

je to hloupost menit motor lepsi je prodat a koupit cely auto
jinak naprava tlumice a pruziny maj vsechny dieselovy fabky stejny zadni brzdy ma 1.4 stejny s prvnima kusama 1.9 kde byli taky bubny
prevodovku by taky menit nemusel stavajici ten vykon vydrzi
takze jen motor ridici jednotku svody od prostredka by vyfuk mohl zustat
pokud by se upravili vedeni k turbu tak by taky mohlo zustat tam je rozdil v typu regulace ale dala by se upravit stavajici pro 1.9

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...