Přejít na obsah

Výměna zadních tlumičů a pružin na O1


johnxx

Doporučené příspěvky

Chystam se na vymenu zadnich tlumicu a pruzin a zajima me, jestli to doma zvladnu sam, bez extra naradi nebo je tam nejaka zaludnost.

Kdyz jsem menil predni s pruzinami, koupil jsem uz komplet na tlumicich, tak jsem stranu u ridice udelal v poho, ale na prave jsem se zasekl, protoze me zavazela poloosa a ja to tam nebyl schopny dat, tak jsem to nakonec nechal prehodit v servisu.

Myslim ze zadni tlumice by nemeli byt asi problem, ale pruziny nevim, nemam zkusenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

výměna tlumičů zadních je pohoda, to zvládneš na parkovišti :) sundáš kolo, horní uložení tlumiče z kastle, které drží na 2 šroubech a dole šroub, který drží tlumič. při výměně tlumiče vyměň i horní uložení tlumiče ! Hotovo :palec2:

co se pružin týče, tam nevím, ale asi bude potřeba stahovák ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Taky to budu řešit, tak jsem studoval... mělo by to být tak, že když povolíš oba tlumiče (vyndáš dolní šrouby), vyvalí se náprava i s pružinama - teda předtím třeba podložit heverem, pustit kousek níž a pružiny jsou nachystané na stříbrném podnose kol11

Přiznám se, že jsem to osobně neměnil. Mám na to "lidi" a ti dva nadávali tak, že mi jich bylo až líto. Měl jsem ulomený kousek zadní pružiny, šlo s tím jezdit, ale nové je nové.

Výměna zadních pružin, prý žádná legrace nebyla. Možná to je tím, že mám kombíka a 4x4 a tam pravděpodobně budou jiný péra než v sedanu. Každopádně doporučuju objednat také dorazy, at to "sedí".

H.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

mužu se zeptat:

kdy se meni pruziny? (tlumiče chci vymenit za Bilsteiny )

meni se pouze kdyz praskou nebo jak poznam , ze jsou unaveny? protože mi připadá , že to auto především na zadku trochu si vice sedlo :( takze kdyz se to lehce nalozi tak taham zadek ( samozřejme snížený to není :) )

pokud by se vzadu daly ruziny z 4 x 4 bylo by to výšší? diky rg

najeto 160 tkm

Editováno: , autor: RogerRog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

combi ma pružiny tvrdčí než lift. 4x4 ma pružiny přes tlumiče/jak na felicii/ když jsem měl passata tak jsem kupoval do zadu pružiny pro tropy klima/špatne cesty taky/ jsou vyšší a tvrdčí řeší se to těma barevnejma tečkama možna to seženeš i na octu,ale ja myslim že do liftu z kombi bude stačit bohatě.těd jsem je měnil na combi/normalní pružiny/ 200ks a pohoda auto povyrostlo ještě mě čeka uložení napravnice

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Na to nikoho nepotřebuješ ;) . Já sem dělal každou stranu zvlášť, zvedal sem to normálním heverem od rezervy...ale kdyby se zvedly obě strany najednou, tak by to šlo možná i líp. Vzadu to je na 20 minut. Zvedneš, povolíš a vyndáš šroub dole na tlumiči, povolí ti náprava... odšroubuješ 2 šrouby na horním uložení, vyndáš...dáš všechno nový. Ty pružiny sem ani nestahoval stahovákem, normálně sem je vypáčil šroubovákem a zpátky taky tak (ikdyž sem tam dával nový, snížený, takže to šlo asi líp...origo jsou asi o 3cm vyšší, takže bude možná potřeba stahovák). Nebo když zvedneš obě strany najednou, tak si myslím, že bys měl mít místa, až až...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já koupil před časem na aukru komplet 4 nové pružiny za celkem dobrou cenu. Prodejce uváděl, že se jedná o originál a že pasují na všechny octavie. Podle těch teček, co na nich byly, jsem nikde nemohl najít na jaké auto přesně jsou. Pravděpodobně jsou ale na kombíka, na nenaloženém autě je mezi zadním kolem/pneumatikou a blatníkem mezera asi 10 cm, vpředu je to ale skoro stejně vysoké jako původně. Tvrdší mi to taky připadne.

Foto:

2ls7l5.jpg

Editováno: , autor: Zdeny1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tečkami, takže byly originál? Jaké tečky jsi tam měl, tedy barvy?

S tím "pasují na všechny Octavie..." bych ho praštil po hlavě... ale nakonec měl pravdu, narval jsi je tam ;) Ale asi to není v pořádku, protože kombi má jiný tlumič, takže ten tvůj asi pracuje v jiné pozici než by měl.

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to už nějaký měsíc, takže barvami těch teček si nejsem jistý, mám dojem, že 2x fialová a 2x žlutá, ale nechci kecat, musel bych se podívat na auto.

Prodejce tvrdil, že pružiny jsou originál a že pasují na všechny Octavie I. Uvědomil jsem si, že pružiny se liší podle provedeín liftback/combi a taky podle motorizace, a že to určují právě ty barevné tečky, nicméně narychlo jsem nic nenašel a aukce pomalu končila, takže jsem to koupil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám je na autě všechny, ale byly to pružiny na komplet auto, tzn. 2x přední a 2x zadní.... dozadu bych přední pružinu opravdu nerval :) Jak jsem psal, vzadu je to trochu vyšší a tvrdší, proto mě právě napadlo, jestli nejsou na kombíka.

Editováno: , autor: Zdeny1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... 2x fialová a 2x žlutá...

No dobře, v každém případě pokud máš tyhle proužky na předních a máš 1,8T, máš mít jiné, ale zadní máš tedy označené jak? Musí mít jiné barevné značení, není to tak, že by stejnými proužky byla označena celá sada, jiné jsou vepředu a jiné vzadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ty přední budou teda nejspíš na 1,4/1,6, ale řekl bych, že se to liší jen v tuhosti, takže to snad není nějaký zásadní problém a časem bych je třeba vyměnil. Zadní budou budou mít teda jiné značení, ale nevzpomenu si, to bych ale musel omrknout, pokud to pujde na autě přečíst.

Juri: Já se chystal měnit všechny tlumiče, protože už byly KO, narazil jsem na pružiny na solidní cenu, tak jsem si řekl, že vyměním i ty. Unavené pružiny se asi poznají podle toho, že auto je nízko, pravděpodobně i víc plave, ale to můžou být i tlumiče.

Editováno: , autor: Zdeny1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...