Přejít na obsah

Záhadný hukot


samdes

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si Octavii II 1,6Mpi r.v.2005 s najetými 120 tis. kilometry. Myslel jsem původně, že to auto je hlučnější už z výroby. Bohužel jen do chvíle, než jsem s tempomatem projížděl táhlé zatáčky. Do pravých zatáček je v autě nádherné ticho. Rovně a doleva motor hučí mnohem více a zdá se mi, že i vibruje spojkový pedál při lehkém sešlápnutí. To všechno se děje pouze v tahu pod plynem. Mám teď auto u mechanika a tvrdí mi, že na polosách, homokineťákách atd. nic nenašel. Prý zbývá převodovka, ale do toho se mi stylem "pokus-omyl" moc nechce. Vím, že už se to tady řešilo, bohužel nevyřešilo( ). Asi se mi nechce smířit s tím, že je to normální. Dejte prosím vědět, jestli dál jezdíte s hučícíma Octávkama nebo jestli už to někdo odhalil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chce servisak menit prevodovku, tak si najdi jineho. Jinak huceni loziska u kola neni zavisle na tahu motoru,ale na otackach kola a jeho zatezovani -prave proto jednou huci vic (rovne a doleva) a odlehcovani (doprava...prave lozisko je odlehcene a proto nehuci).Jestli to slysis odpredu, tudis to muze byt prave predni lozisko :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja by som to chcel riesit, pretoze mi ten hluk prekaza, urcite to nie je normalne. Nie je to ani efekt od vyroby, mne to robi pri pravotocivej zakrute pod plynom. Ked mi to nerobi na 30 rocnej skodovke, sere ma ze mi to robi na tejto :)

Kazdopadne daj vediet ci ti to servis odstranil a co si zistil. Je nas viac ktorych to zaujima.

Ciao

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Tak jsem tady zase zpátky. Rád bych napsal všem, co mají OII 1,6Mpi, že mám po problému. Ve Škodovce na to nasadili nějaký čidla a jezdili v autě se sluchátkama a nic nenašli. Vyměnili nějaký šrouby na uchycení motoru ( 800,-Kč) a udělali geometrie náprav, ale skoro nic se nezměnilo. Ložiska jsou už zcela určitě mimo podezření, protože od té doby mám najeto asi 15000km a to by chycvený ložisko nemohlo vydržet Asi fakt nezbyde než se s tím smířit a užívat ticha v pravých zatáčkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...