Přejít na obsah

Dostavba posilovače řízení


MichaelS

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se poptat, jestli tady máte někdo zkušenosti s dodělávkou posilovače řízení do 1.6 a jestli by mi někdo mohl sepsat nějakej seznam věcí, které bych musel dokoupit, dodělat nebo vyměnit... Sehnal jsem servořízení, čerpadlo, tlak. hadice a nádobku na olej dohromady za 2tis., tak by mě zajímalo, co bych musel navíc ještě dokupovat... Co se týče práce, tak by byla na kamarádovi automechanikovi, sám ani omylem :D O seznam dílů na Feliciaklubu vím, ale jedná se mi konktrétně o nějaký soupis na 1.6... event. ještě kdo by věděl nějaké info, jak je náročné dodělat, nebo sehnat klimu. Mám Laurina a chtěl bych si ho pořádně vyšperkovat ;)

Editováno: , autor: MichaelS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli máte skušenost s přidáním posilovače řízení do škody Felicia 1.3 já o tom právě uvažuji posilovač řízení bych vzal z Felicia 1.6 když byste s tím měli skušenosti tak pište děkuji a jestli by to šlo nebo ne děkuji mockrát za rady a odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj klucí. Sháníme s přítulkou nějaký blbuvzdorný jednoduchý spolehlivý snadno servisovatelný auto pro ní. Kterýmu rozumí každej Pepík garážista.

 

Felina toto splnuje. Akorát její požadavek je aby to mělo "tu hezkou novu masku s tim chromovaným chladičem" a pak posilovač řízení.

Motor ideálně 1,3MPI (prostě ten na způsob co se dával do Favorita)

 

Od jakýho roku se tam dávaly posilovače standartně a k jakým motorizacím? Dávaly se serva vůbec někdy k 1,3kám?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo. Právě že jak zjištuju všechny Felicie který by byly přijatelný tak žádná z nich neměla servo. až člověk nabyde dojmu, že se to do těch 1,3jek vůbec nedávalo.

 

Navíc co sem ještě kouknul na Wiki, tak se tam píše jen o 1,6 benzínu za příplatek a k 1,9 naftě v základu.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Felicia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...

Kdysi jsem se tím teoreticky zabýval a není to tak jednoduché - do některých karoserích to nejde. A není to úplně levná záležitost - řízení, volantová tyč, čerpadlo, nový alternátor, vodní pumpa, tlakové hadice, držáky, napínecí kladky. Zkus použít google - na netu se svého času vyskytoval podrobný návod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Udělat jde všechno, ale musí být z čeho. Já měl 1,6tku bez serva a tak jsem sehnal jinou shnilou 1,6tku se servem za litr a servo jsem přemontoval na své auto.

A tobě nejspíš nezbyde nic jinýho. Problém ale bude sehnat jinou 1,3 se servem na náhradní díly. 1,3jek se servem je výrazně méně než 1,6tek. Řízení jako takový by šlo použít z 1,6tky, ale ostatní díly jsou až na nádržku oleje nejspíš jiný. Jedná se hlavně o držák na motor kde je uchycený čerpadlo posilovače, alternátor a napínací kladka. Dále hydraulické hadice a trubky. Jiná bude patrně i řemenice na klikový hřídel (širší řemen). A taky volantová hřídel je jiná - ten spodní díl.

 

Pokud to auto není nějak extrémně zachovalý, tak doporučuju nápad rozchlastat, případně pořídit auto se servem. I blbá jedničkový fabie je na tom jízdě o dost líp než felda a servo má v podstatě vždy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...