Přejít na obsah

1,2 TSI - cukání motoru


luke46

Doporučené příspěvky

Tak letos se mi sporadicky objevilo zaškubání. Projevuje se to u zahřátého motoru za jízdy a v různých podmínkách. Dal jsem to nedávno zkontrolovat, ale žádná závada se neprojevila. Našli jen nějakou oxidaci kontaktů na cívce, tak to očistili. Od té doby se to neprojevilo, myslel jsem, že to bylo ono. Teď to ale udělalo zas. Měl jsem už dvakrát poškozený kabel od kuny, tak asi zkusím vyměnit všechny zapalovací kabely (zatím se vždy vyměnil jen ten poškozený).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Stala se mi dnes  taková věc a chtěl bych vás požádat o radu.. Škoda Rapid 1.2tsi 63kw 
dnes sem vyrazil za přítelkyní cca 15km a asi 300m před cílem mi začlo auto cukat na 5ku. rychlost byla cca  60km/h podřadil jsem a přestalo to, po ujetí asi 100m. to začlo cukat i na 3ku. tak jsem zastavil a auto se začlo dost třást a začli kolísat otáčky od 850/1100ot.  kouknul jsem se na olej a měl 81°C   pak začal hned klesat až na 74°C 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa niečo podobné stalo dávnejšie, bolo to ako keby motor išiel na 3 valce. Po vypnutí a zapnutí motora to prestalo. Zašiel som do servisu, vraj zlé palivo, mám natankovať inde. No dovtedy som tankoval Shellku 4x na rôznej ČS, tak som tomu moc neveril, ale povedal som že ok. Ak sa to bude opakovať, tak sa vraj mám zastaviť. No, najbližšie sa to opakovalo až o niekoľko mesiacov. Vtedy mi v inom servise preventívne vymenili zapaľovacie káble, a od vtedy sa tento problém nikdy neopakoval. Takže ti doporučujem skontroluj si tie káble, možno nejaká kuna sa do nich slabo zakúsla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj. Potřebuju poradit?  Auto začalo při zrychlování kolem 2tis.otáček jakoby škubat? Udělá to vícekrát po sobě... na 2,3,4,5 rychlostní stupeň,vždy kolem těch 2tis.ot.při zrychlování. Ono to dělalo i dříve,ale vždy jen při zrychlování jednou škublo a dobrý.Poslední dobou byl klid,přestalo to dělat když jsem začal dávat VIF,může to mít na to škubání vliv??? Teď jsem asi 2-3x jen dotankovával a VIF jsem nedal.


Diagnostika nic neukázala.


Děkuji.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem po nastartování asi 5 minut ladil na mobilu telku kvůli hokeji a po chvilce začal motor dost škubat a mlátit. Tak jsem cestou dal na dvojku omezovač a chvíli podržel motor v max otáčkách. Po zastavení motor běžel zcela sametově a klidně. Dnes ráno taky, stabilní chod bez náznaku škubnutí. Takže jednou za měsíc tomu dám pořádnou vypalovačku preventivně a bude klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle vetsinou dela prechodova hranice mezi studenym  a teplym  behem motoru.. kdyby si to nechal cukat, za chvili to prestane. nebo i jedno proslapnuti by to melo srovnat.

 

Delat  by to nemelo, pokud je vsechno OK, ale pokud uz pomalu dosluhuji svicky nebo je uz zaneseny filtr sani .... zacina to takto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svíčky by měly být dobrý, já jsem je měnil po 53tis. a rozdíl jsem nepoznal. Filtr paliva je taky zbytečný měnit. Prvně bych zkusil jiný palivo a pak bych začal zkoumat ty zapalovací kabely, protože stačí, aby byla někde trochu porušená izolace a už to může při zátěži cukat. To není obyčejná elektrika, kde je něco spojený drátem a funfuje to. Tady to spojený sice bude, ale pokud ten kabel bude někde porušenej, tak už prostě může nastat problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...