Přejít na obsah

Zvýšení podvozku


bouky168

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás. Mám doma Superba 2.8 r.v.2002 a mám takový problém :help: . Neustále o něco škrtám šroubama, co drží přední nápravnici na kastli :aggressive: . Chtěl bych předek zvednout alespoň o 4 cm. Máte někdo nějakou zkušenost s tímto problémem. Napadlo mě podložky pod pružiny a pneu s větším profilem. Teď mám 225/45 R17. Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě by to chtělo víc informací. To co popisuješ není se sériovým podvozkem možné. Já mám na svém autě sportovní štelovací a mám to asi o 8,5 cm snížené a nikde při jízdě nešrtám. Jedině když přejedu trochu rychleji zpomalovací práh tak si klepnu nápravou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tutově vím, že drhnu šroubama nápravnice o retardéry a o různé zlomové přejezdy, které jsou v podzemních garážích a tak podobně a to je přejíždím opravdu volně abych tam něco neutrhnul.. Mám ještě podezření, že mi také dře přední nárazník, ale ten sedí tak jak má. Přemýšlím o paketu pro špatné cesty,ale tam je to asi jen o 2 cm. Koukám také po ostatních supech , jestli jim ten předek sedí jako mě. Je rozdíl v tuhosti pružin pro 4 válce a 6ti válce? O prázdnínách sem je totiž měnil a nevzpomínám si, že by to dělalo před výměnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A máš sériovej podvozek? Nebo co máš za podvozek? Jakou mezeru máš mezi kolem a hranou blatníku. Tohle jsou dost zásadní informace. Se sériovým podvozkem tyto problémy nejsou. Jinak je rozdíl v tuhosti pro 4 a 6 válce.

Tak teď jsem to změřil a mezi kolem a hranou blatníku jsou 4 cm bez zatížení vozidla. Jinak mám sériový podvozek a pneu 225/45 R17 letní, 205/55 R16 zimní. Dělá to u obou pneumatik. Jinak pružiny tam byli dány Monroe, ale musím zjistit jestli pro 6ti válec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pružiny jsou Monroe.Tlumiče pořád původní originál(alespoň podle servisky) a to už mají 207000km, ale co jsem byl na testech tak jsou pořád ok. Jinak auto už mám přes tři roky a najezdil jsem na ňom kolem 90000km, ale tato věc mě začala trápit poslední dobou(2-3 měsíce).Ty pružiny byly měněný na jaře. Určitě je tam sériový podvozek, ale trápí mě předek. Zadek je v pohodě. Podle tý fotky mám serii. Myslím si,že mi tam namontovali pružiny pro 4válce a teď se unavily a auto si sedlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak k tomu černýmu seperbu mám hodně daleko. Řekl bych, že jsem na tom podobně jako je ten snížený,ale na 100% vím, že mám seriový podvozek. Když se podívám na svoje auto když stojí na rovině, tak je vidět že příď prostě klesá. Tak co s tím? Nové přední tlumiče + pružiny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud máš mezeru mezi blatníkem pouze 4cm tak to odpovídá sníženému podvozku.Sériový ma podstatně víc.Pokud tedy tvrdíš že jsi si jistý tím,že sérii máš tak v tom případě hledej problém na pružinách.Mohli ti to zaměnit a pružiny se unavily.Ikdyž je mi divné jak by se takto mohli v servise seknout.

Nicméně věř,že 4cm mezera není normální u sériového podvozku.

Jakou máš mezeru u zadního kola?Taky 4cm nebo větší?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, vzadu mám zhruba 10-12 cm tam je to jako allroad :) Ale ten předek mě trápí. Tam mám 4 cm a jsem rád. A to jsem se ještě nedíval když v tom někdo sedí.Každopádně si myslím, že v tom ty pružiny mají určitě díl viny :feve: no asi budu muset pořídit nové,ale při té příležitosti už bych tam rád hodil rovnou podvozek s paketem pro špatné cesty. Nevíte náhodou někdo co tento paket obsahuje navíc? Díky.

Jinak já to blesknu a hodím sem fotku ať to vidíte.

Editováno: , autor: bouky168
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se včera podíval na bednu od těch nových pružin,co mi tam montovali na jaře a jsou to pružiny Monroe SP3334. A když jsme se podíval do jejich katalogu ,tak je to pružina pro 6ti válcové motory. Takže to tam snad je dobře. Může to být problém třeba i tlumičů?že ten předek je tak utopený?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...