Přejít na obsah

16804 - Ucinek prilis maly (katalyzator)


Albert

Doporučené příspěvky

Tak pánové,

 

zkusil jsem to s tím ethanolem a nic. 

Ale vyzkoušel jsem natankovat 100 octanový benzín a shodou okolností jsem vezl náklad asi 500 kg ve vozíku. A ku mému překvapení porucha zmizela do kopce, opravdu to chce vyšší otáčky a pořádně protáhnout.

Teď už jezdím 3 týden na normál Naturál 95 a poruch se zatím neozvala.

Editováno: , autor: lucashr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nazdar hoši,

tak ja som menil kat + vlnovec a aj zvyšok výfuku pri 190 000 km. Kat bol úplne rozpadnutý. Emisnou som potom prešiel na jednotku, ale sem tam mi to stále vyhodí chybu 16804. Mám nové aj obe lambdy a nepomohlo to. Teraz mám nabehaných cca 300 000 km a chyba sa sporadicky stále objavuje. Vymažem ju a jazdím ďalej. Nebudem už nič meniť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahojte všichni dobří lidé. Prosím o radu.

Rozsvěcuje se mi kontrolka elektroniky motoru a píše závadu- Nízký tlak nebo nízká hodnota  katalyzátoru.

Vyměnil jsem celé potrubí s katylyzátorem za nové, sice ne za origo Škoda, ale od české firmy TYLL.Škodovácké potrubí za 17 000.- a od firmy TYLL za 6 000.- kč.

Ovšem kontrolka se vždy tak po 60 km rozsvěcuje znova a pořád píše Nízká účinnost katalyzátoru.

Je fakt že na starém potrubí byla seškvařena keramika v překatalyzátoru (tj. koleno hned za sběrným  výfukovým porubím motoru) a nové potrubí už onen předkatalyzátor nemá, pouze katalyzátor, který je dál od motoru.

Diagnostika pořád píše onu chybu- Nízký tlak katalyzátoru. Auto se ale chová pořád stejně bez ztráty výkonu.

Poradí někdo ? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm ta závada je trošku záhadná. Jen dotaz... kod motoru popř.rv. A to jsi vážně dal 17tis za potrubí a 6 za kat? No já své auto mám taky rád,ale ono se musí už i u starších ročníků uvažovat jestli cena náhradních dílů nepřesahuje cenu vozu. Popřípadě hledat levnější řešení-mám namysli to origo potrubí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau jak jsi dopadl s tím, že ti ato psalo závadu 16804 Nízká hodnota katalyzátoru ?
Já mám to samé, po demontáži potrubí jsme zjistili úplně seškvařený předkatalyzátor. Tak jsme objednali nové potrubí za 4500 od české firmy TYLL, která vyrábí výfuky, ale stím, že už nedělá onen překatalyzátor, který se vysokýmí teplotami od motoru často seškvaří, ale dělají rovnou výkonější katalyzátor, který je dál od motoru na výfukovém potrubí.
Ovšem kontrolka se rozsvěcuje pořád. Nevím co s tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj Kluci, mám stejnou závadu katalyzátoru. Skoro všichni jste museli vyměnit ten katalyzátor dole. Někteří jste vyměnily potrubí kde není onen předkatalyzátor a chyba se dále objevuje. Jak jste to nakonec vyřešily? Nezkusily jste náhodou ten starý předkat. převařit na nové potrubí? 

Pořád nevím, který ten katalizátor mám vyměnit aby chyba zmizla? Ten dole nebo ten předkat nahoře?

Děkuji za jakoukoliv odpověď. 

Martin

Editováno: , autor: tosa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odšrpobovat a mrknout na to to by nebyl problém, to mě nenapadlo, myslíte, že vizualně chybný kat. poznám? Na bazoši i bazaru jsou před katy ze svody a já mám motor BKY a ten kat je bez svodů jen s přírubou na kterou příjdou svody našroubovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

zdarec pod touhle chybou se ale muze toho skryvat vice nez jen spatnej kat ... chce to trebas i vyjet rediness ... ja tam toho mam vic napr:to hlasi chybu egr, lambda sondy, kat, pak byva s tim spojeno i ze to muzou byt jen svody ke katu, muze byt i praskly vlnovec nebo dira nekde ve vyfuku, je toho pry dost co sčeknout ... u lambd to mohou byt pry snad i jen spatny kabely a ne primo ty lambdy ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ano, byla smazana. Auto kontroluje ucinnost katalyzatoru za urcitych podminek (nevim presne, ale cca musi byt splneno: teplota motoru, teplota katu, zatez motoru, lambda regulace ok,..), takze jsem po smazani chyby udelal projizdku cca 20km a chyba se indikovala. MIL se rozsveci po trech (myslim?) po sobe jdoucich cyklech, kdy je indikovana chyba P0420. To se od vymeny uz take stalo (proto jsem si vsiml) a nepochybne k tomu opet dojde. Jinak spatny kat hlasi vag test v bloku hodnot 46 zatimco post kat lambda test (blok 36) je ok. Pre kat lambda test (blok 34) se mi nepodarilo vyvolat, nevim proc, ale dle vseho je prvni lambda take ok. Vyfuk az po kat novy, svody se take zdaji ok. Zadna dalsi chyba, jizdne dle meho soudu vporadku, spotreba odpovida jizdnimu stylu. Kdyby nekdo vedel, jak zobrazit signal z lambd pomoci vagu (pokud to jde), mohlo by to byt poucne. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Prosim vas o radu. Svieti mi kontrolka motora chcek engine diagnostika ukazuje chybu 16804. Boli vymenene obidve lambda sondy za nove komplet vyfukove potrubie aj s predkatalyzatorom a katalyzatorom ,nove sviecky nove zapalovacie cievky . Urobil som aj test readiness kod vsetko ukazalo ok. Ale po prejdeni 60 km znova svieti kontrolka .Neviem si uz rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...