Přejít na obsah

Zkušenosti z ESP


jarisek

Doporučené příspěvky

Zkusil bych pro zichr ( co můžeš udělat v pohodě doma ) vepsat kód, který je v servisní knížce, na tuto stránku a tam by to snad mělo být patrné jestli v autě je.

Když jsem se díval na web škodovky a základní výbavu, tak tam ESP není. :kuk:

Asi jako poslední možnost bych viděl auto vytáhnout na diagnostiku a tam nechť se pravda ukáže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak mě ESP zachránilo podruhý ze zdánlivě bezvýchodný situace. Silnice suchá, ale v celý zatáčce tady na mostě jeden ledovej škraloup z tajícího sněhu, vlítnul jsem tam jako vždycky a odstředivý síly začaly konat svoje dílo, byl to tanec, konrolka blikala jako zběsilá a já vzpomínal na všechny hříchy v mojem životě, ale štěstí a technika stály při mně. jinak celou cestu až do Regensburgu zase sucho nebo mírně navlhlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Elektronický stabilizačný systém ESP pomáha všetkým vodičom zvládnuť kritické situácie, v ktorých sa vozidlo dostáva do šmyku.

 
Riadiaca jednotka prakticky neustále porovnáva aktuálne údaje o jazdnom stave vozidla s prednastavenými hodnotami. Ak sa údaje nezhodujú, vydá riadiaca jednotka pokyn k stabilizácii vozidla.
 
Stabilizujúci systém na svoju funkciu využíva schopnosti ABS, ASR a niekoľkých ďalších špeciálnych snímačov. Vďaka nim sa zabráni prekĺzavaniu a zablokovaniu kolies. Princíp fungovania spočíva v znížení krútiaceho momentu motora a pribrzďovaniu vnútorného (v zákrute) zadného kolesa pri nedotáčavom šmyku, resp. vonkajšieho predného kolesa pri pretáčavom šmyku.
 
ESP vodičovi významne pomáha, nie je však schopné prekonať platné prírodné zákony. ESP môže vodičovi pomôcť, len ak nie je prekročená hranica priľnavosti aspoň na tých kolesách, ktoré majú stabilizovať vozidlo.

Co chces este viac vediet? Ranajky ti to do postele asi nepriniesie :D

Editováno: , autor: Kyselinka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasny me ale nezajima jak funguje esp ale co jeste esp,abs umi viz.jak sem psal,zjistil sem ze moje jednotka podporuje nejake samocisteni nebo suseni desticek tak me zajima jestli existuje jeste neco vic :)

  elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS),

• regulace prokluzu (ASR),
• aktivní podpora řízení (DSR),
• protiblokovací systém (ABS),
• brzdový asistent,
• asistent rozjezdu do kopce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj mám dotaz. Jedná se sice o Octavii 2, ale ESP bude pracovat stejně všude. Mám první auto s ESP. Už jsem jej vyzkoušel na prázdné ploše trochu a funguje při ustřelení zadních kol a to až pri lehce větším smyku. Chvíli to dovolí ustřelit. Je to tak správně? A ještě jeden dotaz. Umí ESP srovnat auto i při smyku přední nápravy? Nebo zvládne jen zadek? Samozřejmě jej beru jako poslední nozovou záchranu a nebudu se spoléhat na něj, ale rád bych věděl jak to je. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam sice O3 ale mozem povedat ze ESP pri nedotacavom smyku nijako nezasahuje a vtedy je potrebne len aby vodic zachoval chladnu hlavu, pustil plyn a volant drzat stale rovnako natoceny. :) Zasahuje iba pri "ustreleni prdele" a v momente kedy sa zacinaju zadne kolesa predierat do boku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...