Přejít na obsah

Hučí převodovka - už druhá


FeliciaLX

Doporučené příspěvky

Chci se zeptat jednu věc. V mojí felicii už mám druhou převodovku. Ta první hučela. TAkže jsem da druhou s nájezdem 60 tisíc kilometrů. Když pustím spojku,

tak ji prostě slyším - je to takové slabé rachtání. Když spojku vyšlápnu, tak je auto o něco klidnější, jde slyšet, jak se odpojila a nerachtá. Je to lošisko,nebo prostě tak rachtaj ty převody, nebo je to prostě u těchto převodovek standard chrochtání?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ložisko spojky to být nemůže, to se právě točí jen v případě, kdy spojku vyšlápnu. Takže pokud bych právě spojku sešlápnul, tak by to rachtalo, kdyby bylo poškozené ložisko spojky. Olej jsem tam dal ten, který tam byl i původně, tedy ten, který tam dávala škoda auto. Je to MOGUL GYROL 75W90 GL4.

Řadí se dobře, synchrnony pracují jak mají. I při nízkých teplotách není nutné auto zahřívat nebo čekat, až se převodovka zahřeje, aby synchrony pracovaly správně.

Pochybuju, že pokud bych dal jinej olej, tak by se to spravilo, protože prostě slyším jak po sobě jezdí zuby kol dvou hřídelí (tak se mi to tedy zdá). Olej by tedy musel být jedině hustší, to ale potom dá naprdel synchronům. Hlavně nechci radu, že tam mám dát castrol - to je stejnej olej, jako je mogul, ale kvůli značce je to

nasazený 5x cenově výš. Navíc v zahraničí ho berou tak, jako u nás lidi mogul. prostě Castrol tam neberou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když jsem prodával feldu měla hodně přes 200tis. (r.95) a toto rachtání je úplně běžné všímal jsem si toho u starších felicií a projevilo se s klesající venkovní teplotou, olej jsem taky měnil 2x, spojka s ložiskem 2x , po zahřátí aspoň u mojí ustalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja se mužu přidat, mně se projevuje stejně na 1,6 2000rok. Dle mechanika jde o patné ložisko, udajně tím trpěla většina techto převodovek. Já mám navíc k tomu ještě problem, že mi nejde zařadit 5ka, zaradim ji a pri pridani plynu povyskočí na půl ven a chrčí, při sundání nohy z plynu vyskočí uplně. Dle něj to muze mit spojitost i s tim ložiskem, že to ložisko co odchází je prej u 5. stupně. Takhle mi to bylo řečeno....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

tiež som si dlho myslel že mi hučí ložisko na spojke .. počul som dosť nechutné zvuky .. a nakoniec som prišiel nato že to hučala len vodná pumpa .. skús či si sa neoklamal tiež .. ak máš v neutrále tak skús pridať a keď to bude hučať tak to bude buď alternátor alebo vodná pumpa .. na vodnej pumpe sa vraj rýchlo opotrebuje ložisko hlavne pri tých lacnejších tipoch :) .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...