Přejít na obsah

1.6 MPI LPG


paldous

Doporučené příspěvky

Ahoj, je tu nekdo kdo ma origo od vyroby tu 1.6ku na plyn? Zajimali by mne skusenosti s timhle motorem a hlavne s provozem na plyn, jake mel poruchy, kolik ma najeto km a pod...

A jeste by mozna bylo dobre vytvorit specialni skupinu pro tenhle druh pohonu, cili neco jako podskupinu k pohonu 1.6...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Měl by dotaz ohledně přimazávání ventilů u tohoto typu motoru. Mám první LPG, najeto pár tisíc km, zkušenosti žádné. Je nutné řešit přimazávání ventilů toho motoru? Pořídil jsem si Flas*Lube (http://www.ochranamotoru.cz/flashlube-ochrana-motoru-lpg-cng-valve-saver-kit.php) a chystám se k montáži a uvítal by jestli by mě někdo neporadil kam přesně do sacího potrubí u tohoto motoru umístit přívodní šroub. Jakou máte spotřebu? Já se zatím pohybuji kolem 8 - 8.5l/100km (ikdyž PP píše kolem 6l/100km :-)

O2 2009kombi, LPG BRC seq.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Příteli, buď to navrtáš do takovýho místa (1 tryska), aby jsi měl bezpečně zaručenou jistotu, že ti to sežere každej válec, tzn nejlepé někam za klapku směrem k motoru, a nebo si koupíš kostku-rozdělovač a do každý komory k válci navrtáš trysku (tzn 4 trysky).

Ta kostka vyjde odhadem na 500kč. Ale možná taky kecám a stojí 200kč.....pokud máš zájem, napiš SZ a já ti dám přímo odkaz na to kostku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

další dotaz: jaké čidlo na tomhle motoru musím odpojit (příp. co něco jiného), aby nešel nastartovat nebo v případě běhu zhasl? řeším druhý immob., tak kdyžtak přes SZ. Paliv.čerpadlo není to pravé. Ideální by bylo něco, co nejde jednoduše zjistit diagnostikou, ale není to podmínka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

nazdar, ja mam LPG od Feb 2012 (BRC) , najazdenych 28 tis.km s plynom, zatial bez problemov...realnu spotrebu mam okolo 8.5L/100km, pocitana v exceli do posledneho centu. Sedi mi to aj ked natankujem plnu 47 L tak spravim 550km co je v prepocte tiez 8.5.

Na benzine som mal spotrebu do 7L ked som netlacil, a ked som tlacit strach a hroza...

Neviem co to robi s motorom, pocul som vela nazorov pre aj proti, podla mna to je individualne, zavisi to od stylu jazdy, hlavne vytacanie motora pri extremnych mrazoch, jazdenie na kratku vzdialenost, celkova starostivost o auto atd.

1.6tky motory nie su velmi vydarene, nepoznam zatial nikoho, komu by nezrala olej, davnejsie som mal Audinu 1.8, 15 rocnu a ta nebrala vobec nic...asi aj preto davaju do Tour iba 1.6tky aby zvysili ich predaj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

davam tam cely cas castrol 5w30, no menil som v 30 tis. intervaloch, bol som naivny,veril som,, ze ked to bolo tak nastavene a odporucene od vyrobcu, tak by to malo byt fajn, no mechanik odporucal menit po 15 tisic, bolo jednuduchsie menit po 30k km,a nedat na jeho odporucanie, takze aj v tom moze byt pricina..ale pokial viem po vacsine beru olej...zacalo mi to brat ked som mal nabehanych okolo 70k ...teraz mam 160k nie je nic strasne no musim dolievat...tak pol litra od vymeny po vymenu...velmi to nesledujem..ked zasvieti dolejem..no emisnej to bolo v norme...takze asi je to v norme

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 roky později...

mě taky sežere od vyměny do vyměny olej bez dolívání .měním taky do 15tkm octavia 1.6 2012 60tkm,nechápu někoho kdo věří že olej do 30tkm vydrží a pak udělá puf a je špatnej už v pulce má busiva která zbytečně ničí motor a co tím ušetříte-...prd. pokud teda nekoupite auto nové a ve 100tkm ho prodáváte.já kupuju klasicky škodovácký olej longlife ale měním ho po 15tkm olej je dobrý ale nic neni věčné.mám najeto s autama přes 1M km a pokaždý včas měním olej a ty motory drží

 

příští rok chci dát octavii do plynu ale zatím nevím který systém je nejlepší ale samo dám přimazávaní ventilů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 4 roky později...

Ahoj, právě kupuju Octavii v této motorizaci. Co bych měl udělat jako takový vstupní servis? Vyměnit olej, olejový filtr, vzduchový filtr. Co ještě dalšího? Benzínový filtr nebo něco ohledně LPG? Auto má najeto cca 270k a rozvody už se dělaly. Má i servisku tak tam vidím co vše se měnilo. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, Malta napsal:

ohledně LPG asi jako první bych mrkl na nádrž, pokud je 10 let, bude to chtít novou

Jo, to už jsem se ptal přímo ve vlákně LPG, že když je to tovární zástavba, jestli se taky mění, ale nejspíš se tedy mění. To mě čeká příští rok v červenci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je otázka, v jaké kondici budou vstřiky, viz vlákna v LPG sekci o problematických vstřicích v tovární zástavbě ... osobně, bych se asi tomuto autu vyhnul, neboť s tímto autem nebudeš moci jet za byť sebelepším plynařem, kvůli blokované jednotce, zkrátka ti na tom nic neudělá. Jak říká můj plynař, kupte holé auto, LPG tam doděláme nové a se zárukou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No auto už jsem právě koupil, sice nebylo úplně nejlevnější (necelých 120k), ale zase má poctivou servisní historii, auto mělo jednoho majitele a bylo firemní a jezdil s tím většinou jeden starší člověk.

Co myslíte, dá se za tu cenu?

Takže se mi moc nechce hledat jiné.

Trošku jsem prošel co se dá zde na fóru a jedno z řešení bylo použít jinou LPG řídící jednotku a pak by se daly tedy použít jakékoliv (kvalitnější) LPG vstřiky? Podle servisní knihy mají současné vstřiky méně než 60k km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lpg nici a degraduje vsetko.Takze hadice s tesnenim,piestne kruzky,olej,ktore vydrzia pri benzine 300tkm s LPG im moze byt koniec za 100tkm.

Otec ma tiez LPG od 20tkm a pri 105 tkm mu zrala 2L oleja na 1000km.

Ked bolo sanie v takomto stave vypisovala RJ rozne chyby,a tym aj odstavila LPG a motor siel len na benzin.

 

Po prekruzkovani motora a jeho dokonalej ociste sania ide vsetko normalne cca 35tkm.

Sam som zvedavy kolko mu to este vydrzi.Tieto prace si robim sam takze prekruzkovanie nas vyslo na cca 500 eur.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tím LPG ničí a degraduje všetko .... bych asi úplně nesouhlasil, rozhodně to nelze paušalizovat, není jasné z tvého příspěvku, co tvůj otec má za auto na LPG, ale měl jsem jedničkovou haťapu 47kW od nova, plyn jsem tam dával od zajetých 3t km a do poslední chvíle (než jsem jí poslal za symbolickou cenu do světa) nebrala ani deci oleje a to měla na hrbu poctivývh 400t km. Nevím jak teď, ale info tak čtvrt roku zpět, měla aktuálně 415t km a jezdí dál. Jestli to co popisuješ, se týka 1,6 v oktávě, je to možné, ten motor neznám, ale mé zkušenosti s LPG, jsou vesměs pozitivní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sme v sekcii OII 1.6.Mpi takze preto som neuvadzal motor.Ma OII 2012 1.6 Mpi BSE.

 

To ,ze tvoja Htp nevypinala plyn ked motor vypustal cely ten sajrajt z vyfuku este neznamena ,ze sa netvoril.Tieto motory vydrzia 400 500 tkm urcite no mne vadi ked ides na vylet 2800 km a musis premyslat aby si motor nezozral vsetok olej.

 

Zadavatel sa pytal preco mu vypina plyn.Ma modernu RJ a ta uz pri menej zavaznych chybach to robi.

 

Ps: ja tie motory rozoberam 3- 4 do roka a vidim sam ake su hadice znicene.Mna nikto nemusi presviedcat ci LPG ma vplyv na gumu a ine materialy.

 

Staram sa o sest tychto motorov s najazdom od 150 do 480tkm a vidim ,ze staci doladit tesnost sania a dychania motora.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...