Přejít na obsah

Spotřeba 1.4 16V


Doporučené příspěvky

Prosím držme se daného tématu  a tím je spotřeba .Napadání a nadávání nechme ženám .

Jelikož mám najeto teprve 2500 km ,tak je velmi brzy hodnotit spotřebu. Osobně jsem spokojen a neřeším to.

Auto mám na ježdění a ne na to abych řešil každou decku benzínu.

I kdyby sem někdo napsal ,že mám spotřebu 3 l ,tak se usměju ,budu si myslet svoje ,ale nebudu to komentovat ,že je lhář atd.

Zanechme prosím osobního napadání a prosím admina ,aby to tu promazal ,co nesouvisí s daným tématem. Děkuji a NENADÁVEJTE  mi za má slova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Téma je o spotřebě, tak se zde řeší každá decka. :kol-32:  Při dnešních cenách paliv je to snad pochopitelné. Většina z nás tady nejsou magnáti, kteří neřeší ekonomiku provozu svého auta.

 

Aby to mělo alespoň nějakou vypovídající hodnotu, mělo by to vypadat nějak takto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.....můj pohled na věc je asi takový. Z vlastní zkušenosti vím, že se dá jet po městě pod 6 litrů. V Praze jezdím zpravidla okolo 6,5 l +-.

Když jedu od Barrandovského mostu na výpadovku na D11 se v poho dostávám pod 6l. Vlastně od odbočky na Štěrboholy jedete  z kopce.

To skutečně jen lechtám plyn na 5ku a jedu těch tachometrových 85km/hod. Jinak si myslím že v globále je spotřeba po městě okolo 6,7l.

Což je super!!.  Nejsem žádný loudal a vždy mírně překračují povolené rychlosti :kol-44:  bohužel mě to někdy stojí příspěvek na Policii.

Dlouhodobá spotřeba se u mě pohybuje mezi 6,4-6.8l. Dle období. Třetinu najetých km najedu s přívěsem /auto mě živí/. Je však důležité podotknout,

že tuto spotřebu mám od namontování plynu. Od té doby nehlídám až tak spotřebu i když jsem ji nikdy v životě zas tak moc neřešil. Jestli jezdím za 6.5 nebo 7.2 to neřeším. To bych se musel za chvílí "opupínkovat" co se se mnou nebo s autem děje. A že někdo jezdí za 6 a druhý za 8? Věřím, že takto lidí jezdí a může být takový rozdíl. Je to však problém v těch naších nožkách, předvídavosti, využívání dojezdů a mnoho jiných parametrů, které ovlivní spotřebu. Když vidím, jak se za mě přilepí roomster a snaží se předjet před křižovatkou, kde pak prudce brzdí, že musí dát přednost, tak určitě budeme mít jinou spotřebu. Nikdy jsem se však nedostal nad 8 litrů. Někteří zde toho dosahují a pomalu jím nevěřím :kol-28: . Mám asi jiný motor. Jednou jsem měl spotřebu 7,8 a to jsem si myslel, že se stalo něco s autem. Je však pravda, že jsem jel s plným vozíkem. Je to však spojené s využiváním 5ky, kterou maximálně používám. Toto téma je v jiné debatě, ale já nemám vůbec problém s 5kou. Táhne mi velice krásně a mírné kopce vyjet nemám vůbec žádný problém. A 4ka? To je super. Jak už jsem to psal v jiném tématu. Kdo zná kopec od Mohelnice na Hradec tak ví, že se pěkně táhne a je dosti prudký.

S naloženým přívěsem /cca 100 kg náklad/ ho vyjedu na 4ku v pohodě v rychlosti 90-100km. Ano spotřeba je momentálně okolo 12-13 litrů.

3ku používám skutečně minimálně, pač ji nemám potřebu používat. Jen někdy při předjíždění. Že bych však jezdil na 3ku po městě, tak v mém případě ani náhodou. Nemám ji skutečně zapotřebí.

Jelikož jsme, někdy bohužel, jen lidí. Tak se dovedeme jen slovně napadat. Jeden jezdí za 8, druhý za 6 a je najednou problém. Jeden druhému nevěří a z počátku klidná diskuze se promění na slovní přestřelku. A to nejen v této debatě. Je zajímavý, že všechny auta stejné motorizace jsou továrně nastavené. Takže by měli být dle mě, skutečně jen minimální nebo žádné odchylky. Prodáte 100 těchto aut a všichni budou mít jinou spotřebu. Čím to asi je? Jezdil jsem na Ekonomy Run. I zde, kde všichni vědí, že jedou na spotřebu, jsou pro silničníprovoz značené,dosahují posádky rozdilné spotřeby.

Ano, kdyby ty rozdíly byly okolo 2-4 deci, tak bych řek, že se může jednat o rozdílný technický stav vozidel, použití rozdílných pneumatik apd.

Jsou však zde rozdíly více jak litr. Ano je to trošku blbé přirovnání, ale chtěl jsem jen naznačit, že z 90% je problém na sedáku před volantem.

Uvítal bych diskuze konstruktivní. Proč ten či onen má takovou spotřebu, jak to dosahuje. Některým by také neuškodilo vice sebekritiky.

Nikoho se tím nechci dotknout. Přejí všem hezký den a chladnou hlavu........ :kol-47:

Editováno: , autor: Misubaro
  • Pozitivní 10
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.....ještě musím podotknout, že udávána celková spotřeba je dle PP. K tomu je potřeba  připočítat 15-20% na LPG. Což je spotřeba na plyn mezi 7.5-8 litry.

Také se v této relaci pohybují i když někdy se mi podaří udělat spotřebu, které sám ani nevěřím. Ale to musím chtít. Převážně však se snažím motor držet v kondici. U plynu mě tak ta spotřeba nevadí. Na druhou stranu mu také dávám to co potřebuje, za což se mi odměňuje bez poruchovosti. Za chvíli budeme mít spolu najeto 280.000km. Chystám se měnit rozvody, oleje, destičky. Taková malá generálka.

Hezký a pohodový večer vám všem... /koukám, že se to trošku tady uklidnilo :kol-47: /

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem najel 17km po městě, 1xzávory, 4xčervená na semaforu, 2x20min pauza v obchoďáku. Průměrná rychlost 38, spotřeba dle PP 5,8.

Pavouk - v #452 vyzýváš, abychom sem nevkládali příspěvky o TSI (a proč vlastně ne, když srovnání s 1.4 je zajímavé?), v příspěvku #458 sám vkládáš odkaz na svoje TSI. Je samozřejmě úžasné, že se turbomotůrek dokáže dostat na tak krásnou spotřebu. Odhaduju, že s 1.4 by se tvoje trasa danou rychlostí dala tak za 5,1-5,3. Takové fotečky ode mě ale nečekej. Sice jsem si zvykl, že se lidi fotí před zrcadlem v koupelně, ale fotit tachometr je i na mě trochu moc. Já to s dovolením jen napíšu a kdo nechce, nemusí věřit, ok?

Pandora - jsem rád, že se i přes odpor místní "elity" podařilo poopravit rozšířený názor o rozežraných 1.4kách. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem uvedl jen jako příklad, jak by to mělo vypadat - s typem motoru nebo auto to nemá co dělat. Všichni ti pochopili, holt jen jeden ne. Za to já ovšem nemohu. Téma je o spotřebě 1.4 16V, tak proto tady nemá co dělat TSI.

PS: A na pohádky už dávno nevěřím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkom si stál 5x počas 17 km a tomu ty hovoríš jazda v meste? Ak idem ráno z domu, tak iba počas prvých 2,5 km mám 5 svetiel, a to by bolo ešte super, ale je toľko áut, že som rád ak priemernú rýchlosť mám dvojcifernú. Čo sa týka priemernej spotreby, tá je na tomto úseku dvojciferná vždy, rozdiel je iba v tom, či začína na jednotku, alebo na dvojku. Potom ak mám trochu šťastie na zelené vlny a neidem v úplnej špičke zápche až do centra (vzdialenosť 10 km), tak vtedy dokážem vypotiť priemernú spotrebu okolo 7-8 litrov. A to mám krátku Fabiu. Ak idem do centra, a následne po 30-60 minútach späť, tak mám doma pred domom spotrebu niekde okolo 6,5 litra, pričom cestou späť idem už na prázdnych cestách a stojím iba minimálne. A toto idem celý čas s ľahkou nohou a predvídavo, aby som sa musel čo najmenej rozbiehať. Je vidieť, že nemáš poňatie o tom, že čo je to jazda v meste.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Několik semaforů jsem projel na zelenou a jednu červenou jsem eliminoval, když jsem včas zpomalil, abych nemusel zastavit. Stál jsem ještě 2x na stopce.

Jestli máš problém dosáhnout dvojcifernou průměrnou rychlost, doporučil bych ti chodit pěšky. A nebo se odstěhuj do nějakého normálního města.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...