Přejít na obsah

Spotřeba 1.4 16V


Doporučené příspěvky

Určite to pojde dolu ale koľko to je otázne......ja keď som išiel v zime na lyžovačku lyže na streche 4 dospeli v aute kufor plný rýchlosť na dialnici tacho 140-150kmh po príchode na miesto bola spotreba 7,5l naspäť som išiel po dialnici tacho 100kmh a spotreba 5,1l.

 

Včera som bol na leteckom dni u nás na Sliači. Cesta tam 150km priemerna rýchlosť 110kmh spotreba po príchode na parkovisko 6,2l cesta naspäť priemerka 95kmh po príchode domov 5,3l. Podľa tankovania to sedí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že od 120kmh to ide dosť hore.......Asi mesiac do zadu som išiel do Bratislavy po dialnici rýchlosť som udržoval 120kmh tacho a po príchode na druhú stranu BA cez obchvat som mal spotrebu 5,2l bez klímy a s klímou 5,4l. Klímu si často nastavujem na 22°C a úplne mi to stačí aj pri teplotách 34-35°C ako bolo v ten deň.

 

 

Inak Fabia po FL alebo Roomster po FL tak majú o veľa viac nepresný PP ako pred FL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano fabiu Combi, ale mali sme doma aj Roomstra 1.4 rv 2008, na ktorom som najazdil asi tak 50-60tkm a tam sa držala priemerka na 5,8l. Teraz máme doma Fabiu Combi 1,2Tsi tá má priemerku tiež 5,8l ale neviem aká je realita keďže na nej jazdím len občas. A občas idem na sestrinej kratkej fabii rv.2008 1,4 tá má v priemere zhruba o 0,5l vyššiu spotrebu ako moja, neviem čím to je ale vychádza to aj podľa tankovania.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S formanem jsem jezdil i naloženej za stejnou spotřebu jako s krátkým - a na dálnici jsem dával slušně na prdel libovolný felichčiji. A gumy "značky" Obnova zimní dezén celoročně ... Ona ta aerodynamika je dost mrcha, se stejným motorem má room spotřebu minimálně o 3/4 litru větší než fábule, i když bude mít nafoukáno na 3 bary a gumy jen úzký jitrnice na 14" discích...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dneska cesta UL - Říp a zpět cca 100km. Samé okresky a vesničky, celkem rovina a jen pár kopečků. Rychlosti dle předpisů. Snažil jsem se teda hodně úsporně, takže průměrná rychlost byla 55. Ale občas to už snad nebyla ani jízda :-D no spotřeba byla pěkná, dle PP 4,7 takže v reálu tak 5,1. Je vidět, že i s Roomem to jde za málo, ale chce to odříkání :-D No rodinka byla spokojená, mohli si aspoň z okna popovídat se šnekama :-D

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ja jezdim spis stylem brzda plyn, vcera Praha - Roudnice nad Labem tam a zpet takze 90% dalnice zbytek spise mesto a dle propoctu 8,2 ale hnal sem to na dalnici kolem 5000ot (rychlost neuvadim bo bych byl pirat). Za me naprosta spokojenost a pokud se budu drzet do tech 8l tak nemam co resit. Jinak olej od vymeny pred 3000km zatim bez ubytku aspon teda nic co bych pozoroval na merce.

Editováno: , autor: flacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já se podle PP dostanu nad 7 jenom když jedu jako prase po dálnici s kolama na střeše. Nedávno jsem spěchala na trase Praha-Turnov po R 10 s 2 kolama, 2 lidma a plným kufrem za 8,3, ručička tachometru se pohybovala někde kolem 13. hodiny. Mimochodem střešní nosiče kol Thule fakt drží, do levého pruhu mi vletěl kamion, tak jsem to musela zadupnout na 90 a kola zůstala způsobně na střeše. Když jsem podobně rychle jela po D11 sama bez kol, tak spotřeba byla 6,7 l. Al enormálně jezdím radši na pohodu se spotřebou kolem 6 l.

(všechny mnou uváděné spotřeby jsou na zimních 14 185)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

O víkendu cesta Ústí - Berlín, popojíždění po městě a zpět tj. cca 600km. Na dálnici jsem jel 120-130, nechtěl jsem to zbytečně honit, protože v autě sedělo 5 dospělých a kufr po okraj. Spotřeba dle PP 6,5 v reálu po dotankování 6,8. Kdybych necoural po Berlíně, kde je to samej semafor a samá zácpa, tak bych to možná ještě dal i o 3 decky níž :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já mám dlouhodobou spotřebu díky horší aerodynamice Drobka proti stejný motorizaci ve fábuli taky vyšší než 7 litrů - a taky se na tom podílí můj nájezd, kterej je poslední roky tak z 50% jen couráním kolem komína... Když jedu delší štreku, tak Drobek taky dokáže jet za 6,2 litrů naloženej i přes to, že se neflákám - 55tacho po vsi a 100tacho mimo dědinu. Jenže to se nesmí jet po I/35, kde je to samej kamión a jinak hustota provozu jak v Práglu na mostě - a bohužel ani po dálnici, kde v dálničních otáčkách "díky" krátký převodovce respektive chybějícímu VI. převodu BXW chlastá jak ruskej zájezd ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja na fabii combi mám túto zimu zatiaľ 6,11l priemerku. Teraz ale to pôjde hore pretože som jazdil veľa po meste a krátkych jazd takže rátam že v priemere sa dostanem na 6,5l.  Na konci leta som mal 5,9l priemernu spotrebu, ale toto leto som nejak trocha agresívnejšie jazdil ako zvyčajne. 

 

Na dialnici pri 120kmh mi to žerie 5,8-6l takže som dosť spokojný s tou spotrebou. Ale záleži ako som naložený ak plne tak aj 6,5l.

 

Sestrina fabia krátka má spotrebu leto zima 6,4l čiže zhruba o pol litra väčšiu ako ja.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po ročním záznamu Roomstera tyto výsledky:

 

31 000 km

spotřeba celková 8,35 L/100km (LPG)

60% dálnice, 35% město, a 5% okresky,

 

Po dálnici maximálně 110 a ve městě se to holt v provozu moc nedá. Když se poštěstí a jedu delší dobu po okresce, většinou 95, tak ta spotřeba jde docela pěkně dolů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Po I/35 při cestě z Hradce směr Svitavy, už z Hradce jsem vyjížděl od Futura s údajem o dojezdu 20km, "dojil" jsem to na dojezd k pumpě TankONO na Kujebáku, kousek před kruháčem u Holic (odbočka na Sezemice) mi na displeji blikla nula, celou dobu jsem čekal, kdy se motor zakucká a chcípne, ale na ten Kujebák jsem dojel ... (asi 24km). Ale neflákal jsem se, jako že bych to dusil na pětku 1500rpm padesát tacho, to v žádným případě. Ale plyn jen tak lechtat, řadit vejš při 3000rpm maximálně a plíživá akcelerace na rychlost těsně pod limit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...