Přejít na obsah

Nefunční otočné tlačítko zapínání světel


Dannyboy

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny škodováky,

mám takový problém. Dnes jsem zjistil, že otočné tlačítko na zapínání světel nereaguje na nic. Nevím, jak je to dlouho, poněvadž světla stále svítí a nepřišel jsem na to dříve. Když dám do polohy úplně vlevo, tak by měli zhasnout světlomety a rozsvítit se světla denního svícení v mlhovkách. Nic takového se neděje. Dokonce ani zapínání mlhovek (vytažení tlačítka) přední/zadní nefunguje. Naštěstí mohu jezdit bez porušení předpisů, protože světla prostě svítí stále.

Dnes jsem vyměňoval žárovky v kufru za LED a jelikož jsem to dělal po tmě tak jsem nešikovně jednu vyzkratoval a měnil jsem pojistku. Může to mít souvislost? Nechápu, kde je problém :( Díky za každou radu asi budu muset do servisu.

Dannyboy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím, nevím možná to souvisí možná ne, každopádně se mi už párkrát stalo asi tak 3 krát, že když jsem měl přepínač světel v poloze jak je namalovanej " tunýlek " se mi rozsvítila kontrolka signalizující prasklou žárovku a na maxidotu bylo napsáno že nesvítí levý světlo, po otočení na tlumená zase ok - pokaždé jen když jsem to měl na tom" tunýlku", ale dnes jsem měl přepínač otočený v poloze tlumená světla (uplně v pravo) a najednou se rozsvítila kontrolka signalizující prasklou žárovku a že nesvítí levý světlo. A také se mi zdálo že to pokaždé udělalo když bylo venku vlhko, že by někde někam mohla kápnout kapička vody? A nachvíli by to takhle zablblo? Jinak nevím, nebo potom odchází přepínač. Nestalo se vám někdy někomu něco podobného? Mám original Xenony, MR2005 1.9 TDI 77Kw

Editováno: , autor: Kspeedy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě máš špatně zapojená světla, což se stalo zřejmě nějakou dodělávkou u sětel. Tím se mohla vyřadit jednotka, kteraá řídí přepínač/světla.

Muselo to nefungovat hned po úpravě. Systém si při otočení zapalování 'osahává' okruhy žárovek a vyhodnocuje to na palubovce. Případné špatné okruhy vyřadí.

Mrkni co všechno je na světlech uděláno, někde je tam něco špatně.

Mimochodem, .. pokud se dají místo žárovek LED diody, systém je vyhodnotí jako poruchu. Toto platí pro všechny hlídané okruhy - vnější světla.

:palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...