Přejít na obsah

Spotřeba 2.0 TDI 16V 103 kW


Pavel 5

Doporučené příspěvky

Já jezdim za 5,5 nebo 5,6 L/100 a na plnou nádrž najedu cca 800 km a to mi ukazuje dojezd 10 km , když natankuju plnou, natankuju cca 53 litrů. takže se dá najet 850 km na nádrž, což znamená že to je více než 5,5 nebo 5,6.

Reálná je cca 6,5 u mě . . . prostě od palubáku se to liší cca o litr navíc

Editováno: , autor: Míra Tischler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem to nezkoušel, ale byl jsem donucen v Rakousku na dálnici, kde jsou pumpy dost daleko od sebe.Dojezd byl na 0 a dojel jsem naštěstí k nějaké pumpě,kde jsem vzal plnou a domu jsem jel většinou v nouzovým režimu.Asi to byla kvalitní nafta. :feve:

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mám 2.0TDI 103kW (BKD) DSG a průměrná spotřeba vypočítaná (reálná) je 6,94. PP mi ukazuje kolem 6ti.

Mám 2.0TDI 103kW (BKD) DSG Combi, každý den jazdím 110km z toho 40% mesto,dodržiavam rychlosť ako tak, predbieham na Sport a spotreba 5l :p a rekord na PP bol 4.6l/100km na jednu cestu teeda 50km....no teraz v zime mam R15 ale v lete na R17 spotreba ide okolo 5.3-5.6 podla PP.....takze asi zenska lahka noha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jak se to tady psalo, tahle spotřeba se mi ukazuje taky, prúměr mám 5,4 L /100, ale když to propočítáš tak reálná je cca o 1 litr větší !!! !!! !!!

Jinak jestli to tady chceš takhle rozebírat, tak já z mého bydliště do Plzně, cca 20 km a spotřeba 3,9 L můj rekord, jízda max 80 km/hod

Ale jak říkám cca 1 litr víc ...

Editováno: , autor: Maverick
Necitujte predchozi prispevek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš z kopečka, asi ;-)

Je fakt, že taky se mi ta spotřeba nezdá, ... ukazuje mně to taky míň.

Zaměřím se na to. Budu to ted sledovat a počítat i bokem po vyjetí nádrže.

Na dlouhé trasy to ale sedí. Problém bude v počítání těch 10ti km vzdáleností.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam motor CFHC (2.0 TDi CR DPF 103kW), najeto teprve 3 tkm.

Jezdim prevazne po dalnici kolem 140 km/h tacho + neco malo po meste. Ted kdyz jsou vsude ty doury na silnicich se okreskam vyhybam...

Prumerna spotreba za tech 3 tkm je 5,9l realna/pocitana, 5,8l/100km dle PP. Cili zadnej problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci,tak mel jsem stejny problem,pal.pocitac me ukazoval prumer 5,8l a na nadrz max.najeto 800km.nicmene po generalce motoru a hlavne vymene skrtici klapky kde jsou udajne nejaky ozubeny kola ktere se vysipou a pak klame pal.pocitac mam spotrebu mezi 6.5 az 7l na 100km jak na pocitaci tak real. mam taky stejny motor,nicmene me bylo receno ze je to normalni sptreba,coz me dost sklamalo 1.9 TDI jezdi o dost mene :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak to nevim, kde muze byt problem. Ale me PP prumerne po pulrocnim provoze keca oproti realu zhruba o 0.5l. Realna pulrocni spotreba je 6.5l/100km a to vetsina jizd je do 10ti km se studenym motorem rizeno moji pritelkyni a zbytek je muj, kdyz se chci projet a auto rozhodne moc nesetrim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

tak ja mam zatial kratku skusenost (2000 km) s 2.0 TDI 103 kW, mam 4x4 kombi a zatial dlhodoba spotreba je 6.2l/100km a odpoveda realite. Jazdim 40% mesto, 50% mimo mesto, 10% dialnice. Pred tym som mal tiez skodovku - Fabiu a dlhodoba spotreba v PP odpovedala realite skoro na 0,1l, tam som to pocital prvych 5000 km potom som to prestal prepocitavat.

Editováno: , autor: pavur
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Tak porovnám mám čiplou bkd 103 na nějakých 130kw dlouhodobá někde 6,6 PP, ale dneska jsem jel z města za to 9,9 lol (na 70 asi 150 ale pšššt ;) ) , njn jinak když jsem jel extrém na spotřebu tak 4,3, jinak co se týče 1,9 tdi 77kw ta sice jezdi v průměru o 1 litr méně, ale vůůůůbec to nejede (octavia 2007 rok najeto 49tis DPF v super stavu, jako jede, ale nic moc, ale zase jsem jezdil město za 5,6 PP. :p Ale pak jsem sedl k sobě a to jak to jede tak opravdu ten litr oželím , protože je to raketa, ale stejně někdy se mě zdá, že to už nějak nejede, pak si stačí sednou do 1,9 a už jsem spokojený, protože to je jak skok z vydechlé feldy 1,3 do octy 1,7 tdi 77kw :smich:

Editováno: , autor: vevca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...