Přejít na obsah

Onboard kamera za zpětné zrcátko


Pontiac_CZ

Doporučené příspěvky

To, že za tu cenu by se dala sehnat jiná a s plným rozlišením jsem myslel spíš jako ne u nás. :) Já bych dokázal sehnat, ale už to moc nedělám, zabralo hrozně času sledování jak jde vývoj kupředu a pak nakupování a zkoušení. Ale za 1500 Kč už se dala FullHD kamerka sehnat, za 2500 Kč už nějaká "luxusnější" - tedy lepší kvalita videa v noci, za špatného počasí, kodek H.264 a tak...

No do 1500 Kč na českém trhu je oblíbená "Omega OM205", podle zkušeností a videí natáčí celkem obstojně, ale já prostě zatím žádnou v ČR ještě nekoupil, tak nemůžu žádnou prakticky doporučit. :) Je to tu těžké - dle vzhledu znám třeba kamerku "GoClever DVR FULL HD PRO", vypadá přesně jako výborná kamerka (doteď jedna z nejlepších) od asi největšího výrobce on-board kamer DOD. A pak jsem si na youtube pustil nějaká videa a každé je jiné, něco je fake, něco ne... Takže tady těžko radit... Ale výhoda koupě po internetu je možnost zboží do 14 dnů vrátit. :) Ta "GoClever" je dobrá volba, pokud je to ta pravá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Takže po dlhšom čase pridám konečne skúsenosť s tou mojou zakúpenou kamerou Prestigio Roadrunner 511. Kamera je to celkom dobrá (tá prvá bola hrozný krám, ktorý mrzol, ale asi som vychytil vadný kus). Na držiaku mu síce chýba ešte jeden kĺb, aby sa dala omnoho ľahšie nastavovať, ale čo už. Kvalita zázamu je dobrá, v noci trocha horšie, ale na tento druh kamery to ujde (lebo videl som už aj podstatne horšie nočné záznamy). Nechápem ale na nej jednu vec. Zapnem kľúčik, čakám kým zhasnú všetky kontrolky, kamera sa medzitým automaticky zapne a ide nahrávať, ale ako mi teda zhasnú všetky kontrolky, tak idem naštartovať a ako štartujem, tak kamera ako keby dostane impulz (stiahne elektrinu) a vypne sa. Nerobí to však vždy. Tomuto moc nerozumiem, že čím je to presne podmienené, že kedy sa takto pri štartovaní vypne a kedy jej to nevadí. Zatiaľ som nevypozoroval súvislosť.

Pridám aj jednu pikošku. Ono to vlastne ani pikoška neni. Nedávno som bol svedkom vážnejšej autonehody, ktorá sa stala predo mnou. Bohužiaľ som bol jediným svedkom a bohužiaľ všetko stálo a padalo na mojej výpovedi. Bolo to dosť dôležité, pretože v danej situácii bolo podstatné, kto z účastníkov nehody sa pohol prvý. Čiže ideálny čas na autokameru. Či som ale bohužiaľ zrovna vtedy nebol na svojom aute, ale na firemnom, kde autokameru nemám??? Irónia osudu. A pritom tak záležalo na detaile, kto sa pohol prvý.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kamera zn. Ideál je na světě, viz aktuální recenze od Techmoana:

 

 

FullHD, skvělý obraz, malá tak, že se zcela skryje za zpětné zrcátko a přitom MÁ LCD DISPLEJ. A ten displej je použitelný. Tří tlačítkové velice sofistikované ovládání. Zcela seamless nahrávání - není postřehnutelná mezera mezi soubory. Volitelný držák s GPS, kamera pak je schopna čas nastavovat z GPS, uživatel nastaví pouze posun oproti UTC.

Co je důležité v našich končinách, kde je nutné kameru občas vzít s sebou: napájení je integrované v držáku, takže cvak ven - cvak zpět. Dle mého tvůrci v tomto zařízení zhmotnili asi téměř dokonale to, jak má vypadat a fungovat autokamera. Něco také vypovídají jeho slova, že to je první kamera, která u něj nějakou dobu pobude a nepůjde zpět do krabice.

 

Zápory vidím zatím jen dva:

- přilepovací držák

- kontejner TS pro videa (ale Avisynth to zvládne přes DirectShowSource)

 

 

Jinak doporučuju jeho kanál, hotový guru v této oblasti. S jeho názory se nedá než souhlasit (např. nesmysl vyrábět důkazy proti sobě zobrazováním rychlosti ve videu v případě GPS kamerek nebo že G-sensor u autokamer není moc užitečný).

 

EDIT: v zářijovém FW došlo ke dvěma hlavním změnám: kontejner .MOV (nevím, jestli jsme si pomohli :-D, ale asi jo) a hlavně zvýšení bitrate z 10 na 11 Mbps. Díval jsem se na surová videa stažená od Techmoana a při 10 Mbps to občas zvláště mezi stromy kostičkovalo, chtělo to zvýšit. To by mohlo být tak akorát.

Editováno: , autor: Pontiac_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja vcera z Alzy koupil Challanger DVR-D3  je velka jak krabicka cigaret, Drzak se lepi se na sklo, z pohledu ridice ji vubec nevidim.  Ma hodne dlouhy kabel.
Koupil jsem konektor samici zaplovace,  pripojil jsem ho na pojistky na volnou pozici,, ktera se spina klickem, takze kamera se zapina v zavislosti na zapnutem zapalovani. Nabijecku jsem pak schoval za deklem praveho boku pristrojovky (jinak mam Octavii 3). Prikladam foto:

 

 

post-79848-0-23186700-1378501703_thumb.j

post-79848-0-71946700-1378501703_thumb.j

post-79848-0-09980400-1378501704_thumb.j

post-79848-0-53467600-1378501704_thumb.j

post-79848-0-00980400-1378501705_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

koukal jsem po webu a na Alze o jejích schopnostech (Challanger DVR-D3) za noci a šera zrovna pěkně nemluví. Taky sháním nějakou malou, aby se vešla za zrcátko. Mini DVR0801 je pěkná, akorát jsem nenašel zatím český eshop, co by jí měl

http://www.alza.cz/lea-dvr-d3-d366636.htm?kampan=adw1_dsa-alza&gclid=CJfT66ip2LsCFRLMtAodVHkA9A#recenze

Editováno: , autor: JindraS007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím,

 

také právě uvažuji...původně jsem chtěl do 1300,- ale zjistil jsem, že s tím asi nepochodím (abych byl spokojen), tak bych viděl něco do 2000,-

Nemůžete tu někdo znalý vypsat detaily, kterými bychom se my, amíci, měli řídit? Nějaký základy jsem tu načetl, ale stejně to moc nepoznám. Jako docela se mi také zalíbila ty mini DVR 0801 , tady je dokonce nějaké video s ní:

 

http://www.youtube.com/watch?v=yXwS5wK0JZE

 

EDIT:

Tak mě zaujala ještě tato:

http://www.alza.cz/prestigio-roadrunner-540-d511213.htm#popis

ta by byla úplně ideální, dokonce i natáčecí, což se někdy hodí, když je za váma k****n ... co říkáte?

 

nebo:

http://www.alza.cz/mio-mivue-338-eeu-d375334.htm

- není špatná

 

a zaujala mne ještě:

http://www.alza.cz/defender-car-vision-5018-fullhd-d522216.htm

 

všechny kamerky mají videa i na youtube :)

Editováno: , autor: Angel@Devil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta druhá není FulHD a to je prostě znát k tomu je velká, první je veliká a neforemní, poslední asi nej z toho výběru. Je otázka, jestli je záznam opravdu FullHD, nebo jen HD resamplovaný. Docela se mi zamlouvají BlackVue (400, 500), ale cena je jinde :-( Mini před pár dny odešla z číny, tak snad brzo bude tady a otestuju. Chci kameru i dozadu, takže dle toho uvidím, co dál.

Editováno: , autor: swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, pak jsem to ještě procházel doma a fakt není FullHD, takže ta vypadává. Ta první je sice velká a neforemná, ale je otáčecí, tzn. že ji mohu natočit dle libosti, tzn. například i dozadu, nebo do boku, což by se mi hodně líbilo. Druhá samozřejmě vypadla a ty Defendery si myslím, že taky nejsou špatný, dle videí na netu se mi docela líbí ta 5018, malá i slušný obraz, ale neviděl jsem zatím uchycení. Pokud by to šlo natáčet, pak by to mohl být favorit. Taky plánuju i do zadu, ale tam bude stačit něco obyčejnějšího a hlavně malinká.

 

Kolik stála ta mini? Taky jsem se po ní chtěl podívat na čínských serverech, ale říkal jsem si, jestli to nemůže být kopie originálu a z toho mám trochu respekt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak záleží kdy jezdíš, v noci to opravdu není žádný zázrak. Já zatím stále testuju různá nastavení, přes den, šero, déšť - super, ale v noci žádný zázrak, což jsem čekal. Ale videa na YOUtube z noci vypadají líp, než je to ve skutečnosti :( ačkoli jsem ještě nekoukal na videa, kdy jsem se snažil mít zapnuté LED Diody (ačkoli jsem nepoznal, zda svítí nebo ne). Až bude chvilka času, hodím sem nějaká videa z večera, ze dne to nemá smysl, to je obraz perfektní. Akorát mi nevyhovuje, že ji musím neustále vyndávat ze zapalovače, jinak neustále nahrává :(  

Taky si nejsem jistý tím, zda při vytvoření nového videa za jedné jízdy zaznamenává dobu při přepínání, zdálo se mi, že se kryje tím, že v novém videu se obraz jakoby kousek vrátí, ale vysledované to ještě nemám. Pač PC doma nestíhá Full HD, tak musím přes TV :-/

S čím jsem (ne)spokojen je uchycení - resp. přísavka drží suprově, ale když chceš nandat/sundat kamerku z držáku, tak bys dřív urval přísavku z okna, než bys sundal kamerku. Navíc při sundavání tam není moc místa na ruce, kamerka je malinká a všude nějaký čudlíky a bojím se, abych nezničil obal, pač není z nejpevnějších. To mi celkem vadí, ale zase vím, že se to nijak nekvrdlá a obraz je stabilní - závislý na voze.

 

Ale myslím si, že s tvými kilometry by se vyplatila i lepší kamerka, pokud jezdíš i za tmy. Uvidíš, až sem hodím videjko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemá smysl kupovat levné kamery za 2-3 tisice Kč.Taky jsem udělal stejnou chybu a když už přetekl pohár (4x v reklamaci) během jizdy z ničeho nic zmrznul obraz a nebo vůbec neukazoval displej(Huterman) tak mi vrátili prachy a koupil jsem DOD LS 430W. Sice stoji cca šest tisic ale nedá se to absolutně porovnávat s těma levnýma kamerama hlavně při zhoršených světelných podminkách a v noci.Fakt parádní.

 

P.S jinak jak někdo psal že zapína LEDky na té kameře v noci tak to předem řikám je uplně k ničemu.Jen tah na zákaznika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...