Přejít na obsah

Onboard kamera za zpětné zrcátko


Pontiac_CZ

Doporučené příspěvky

Aha, tak s těma LEDkama jsem asi naletěl nu. Ale měnit ji zatím nehodlám, líbí se mi, nahrává fajn kromě noci na venkově, ve městě je to lepší a je poznat co a jak. Nechci do toho zatím cpát prachy, pač chci ještě kameru dozadu, ale ta bude obyčejná. Furt lepší něco než nic. Navíc zatím bez jakýchkoli problémů, tak uvidím.

 

PS:

Tak mě napadá, nebylo by dobrý, udělat nějaký přehled tohoto tématu s tím, že pokud tu někdo napíše recenzi/zkušenosti s kamerkou, udělá se v prvním příspěvku nějaký přehled s odkazem, na daný příspěvek? Byly by tam jasně vypsány kamerky, které jsou vyzkoušené a lidi by pak nemuseli procházet témata stranu po straně, nebo zadávat duplicitní témata nebo otázky. Něco jako je FAQ na vw-clubu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem tehdy identifikoval káblík se spínaným napětím v panelu stropního světla - viz obrázek. Normálně jsem vyndal ty konektory, vrazil do nich hroty multimetru a měřil. Myslím, že to barevné kódování bude stejné i u Octavií, které nemají střešní okno. Hnědá bude asi vždy kostra (dobré ověřit změřením napětí a odporu vůči kostře auta). No a na tom černo-modrém se u mě při otočeném klíčku objevilo 12V (podsvícení stropních tlačítek). To jsem potřeboval.
 
K těmto kabelům jsem připájel cigaretový konektor koupený v prodejně s elektrosoučástkami, lepší bohužel neměli. Vešel se mezi panel a střechu, je tam relativně dost místa a kdo tam nemá pohon pro šíbr, bude ho tam asi mít ještě víc.
Takže jsem měl pod střechou další cigaretový konektor, na kterém se napětí objevuje pouze při otočeném klíčku. Kamera se tedy sama zapne a po vyndání klíčku zase vypne.
Ještě jak jsem konektor přípájel: Vodiče jsem střihnul, včas nasadil tepelně smršťovací bužírku, pak je spájel a nakonec kolem toho smrštil bužírku.
 
Odběr kamery je minimální. Mám pocit, že ta moje je schopna se napájet ze standardního USB, které má na 5 V povolenou max. zátěž 0,5 A, což je 2,5 W. To je zanedbatelné a elektrickou soustavu vozidla  to neovlivní. Dodaný napájecí adaptér s asi třímetrovým kabelem jsem nechal doma v záloze, zbytečně moc materiálu bych cpal pod střechu (ač by se to tam asi o prsa vešlo) a místo toho jsem pořídil napěťový měnič (Belkin), který je schopen až 1 A, pro jistotu.
 
Víc obrázků z instalace v galerii (do místní galerie lze přidávat pouze fotky vlastního auta. Užitečné věci, jako zapojení kamery, bohužel ne. :kol-48: )

 

 

 

 

 

Angle@Devil: Dropbox - ovšem pokud nám nesdělíš, že ho nemáš a nebudeš... ;-)

Editováno: , autor: Pontiac_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, nemate někdo zkušenosti s truecam A5. Zvazuji, zdali koupit truecam A5 nebo radeji priplatit a koupit DOD LS 430W. Je mi jasne, ze DOD LS 430W bude mit lepsi obraz v noci, ale cena je jednou takova a vysledek asi nebude jednou takovy, aby to za ty prachy stalo.

 

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zaujímala by ma jedna vec. Na mojej kamere Prestigio je aj funkcia zapínania sa na základe pohybu pred autom (za vypnutého stavu). Teda má senzor pohybu. Síce v menu to zapnuté mám, ale vôbec sa kamera nezapína, keď sa niekto motá okolo auta. Chápem funkciu senzora pohybu zle? Ten senzor pohybu má úplne inú funkciu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravím, máme doma Truecam A5, nic moc záběry z toho nejsou. Co mohu doporučit, jestli máte slušný telefon (já mám Samsung S IV mini), pořiďte si aplikaci CaroOpro (80 Kč), točí to fullHD (pokud to váš telefon umí), pomocí GPS to monitoruje a zaznamenává trasu, kterou jedete + ukazuje satelitně měřenou rychlost, když si pořídíte dobrou krabičku do zásuvky OBD II s bluetooth vysílačem, bude vám aplikace počítat aktuální + průměrnou spotřebu, reálné množství spáleného benzinu za trasu, produkci CO2, otáčky motoru, atd atd. Jsem moc spokojen, video je z toho perfektní... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mě by zajímala kamera která by měla jen oko na skle a to by vedlo někam do vnitřku palubní desky kde by byl zbytek kamery-baterie, elektronický obvody a pamětová karta.

 

Prostě i kdyby mi někdo rozbi auto a ukrad mi tu kamerku (oko) ze skla tak aby se už nedostal na ten zbytek kamery kde je její "mozek".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Česky prosim.

 

A nebo jinak. Nejsem elektronickej typ. Takže:

 

Co se stane když při nahrávání toho videa na paměťovou kartu najednou vyrvu paměťovku z tý kamery?

Zůstane mi na ní uloženej poslední záznam(dejme tomu, že mam ukládání záznamu po 5ti minutách, to asi jo.

Ale co záznam kterej trvá zatim jen 2 minuty a je natočenej ani ne do půlky určenýho času do "jeho uzávěrky"?

Ten zmizí nenávratně a nebo se taky uloží?

 

Že bych si sehnal nějakej prodlužovák na paměťovku. Redukci s kabelem zapíchnul do kamery a na druhý straně kabelu by byla paměťovka na nějakým skrytým pro někoho kdo to nemontoval na těžko přístupným místě.

Editováno: , autor: Mr.Pavka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mobius je jedna z nelpesich kamer v pomeru cena/kvalita zaznamu, jde bez problemu zabudovat vsude, i v aute. Dobra podpora (FW), kupa prislusenstvi ( ruzne objektivy s ruznym FOV, redukce, prodluzky ), jednoducha konfugurace pres mobilni telefon ... Lepsi nez 95% v CR nabizenych radoby HD (FHD) kamer ...A za dobrou cenu ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Nechápem, že prečo by si mal kameru vypínať a zapínať. Zapoj ju na takú poistku ktorá je pod napätím iba ak ja zapnuté zapaľovanie. Predpokladám, že kamera hneď potom ako dostane šťavu, sa sama spustí. Vypneš motor, kamera sa vypne tiež. Ak máš lepšiu kameru, tá sama rozozná, že parkuješ a vypne sa a po naštartovaní auta sa zapne. Asi by bolo fajn napísať, že akú kameru máš. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omlouvam se, ze jsem hned na zacatku nespecifikoval co presne chci:rolleyes:

chci zapojit kameru pres pojistkovou rozbocku, tak aby spinala az po otoceni klicku a vypinala s vypnutim motoru, z duvodu ze mam OII fl a pokud zapojim kameru do zapalovace mezi prednima sedackama tak jede porad, a pres zimu tam zapinam vyhrivani sedacek ;)

a proto sem se ptal zda mnou zvolena pojistka dela to co po ni chci, aby delala:D

a kameru mam nejakej vergl z wish, ale pro me zcela dostatecna;)

tusim ze mooc nezere, ale zase ja mooc nejezdim, tak je zbytecny aby 23 hodin denne (nekdy i 24 hodin) natacela sedou stenu:w00t1:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, ty chceš potvrdiť tú poistku. Myslím si, že to na tej 41-ke to bude ok. Ak nie, tak to prehodíš na inú. :)

A keď tá kamera ide priamo na 12V, tak celú tú koncovku do zapaľovača zruš, a napoj to priamo na ten kábel ktorý zapájaš do poistnej skrinky na kábel kamery.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj musim:-/ tam je problem tech 5V na vystupu jinak bych to resil jinak;-)

chtel jsem ji koupit u nas ve meste, ale nikde ji nemaj:-/ tak ze ju objednam z netu, tam maj zas dovolenou.

Tak nakonec jsem ji poskladal a budu muset trochu blbnout s pajkou:-) a tak alepson si ji udelam dlouhou jak budu potrebovat:-)

 

muzu dat kostru na ten sroub viz bila sipka vlevo?? bo na ten sroub nad tim a dat to mezi 2 matky?? a staci "omotat" dratek nebo tam dat koncovku s ockem??

IMG_20190715_150600.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...