Přejít na obsah

Navigace Amundsen do Yetiho


gegner

Doporučené příspěvky

Dobrý den

Jsem novým majitelem Škoda Yeti 14 TSI ve výbavě Active

Auto je koupené bez rádia pouze s přípravou.

Dle tvrzení prodejce Škoda pouze stačí navigaci amundsen nasadit a využívat což není asi pravda.

Rádio má často špatný příjem stanic což je zapřičiněno zřejmě absencí dvou vývodové antény ve výbavě Active a zapojením poze do jednoho anténního konektoru radia. Autosalon navrhuje výměnu celé původní antény za novou dvouvývodovou v ceně 3800Kč.

Na stránkách Škoda je zmíněn izo 051551 o kterém prodejce nic neví. Jsem zoufalí a nevím jak teto problém řešit.Prosím poraďte popř. zajedu někam nebo k někomu kdo tento problém vyřeší.

post-59116-0-07386100-1292239304_thumb.j

post-59116-0-64978400-1292239319_thumb.j

Editováno: , autor: gegner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, nainstaloval jsem do Fabie navigaci Amundsen (RNS 310) a chtěl jsem se zeptat jak jste spokojení s kvalitou zvuku?

Já můžu upřímně říct, že nic horšího jsem snad v autě ještě neslyšel, kvalita zvuku je naprosto příšerná, jen při trošku vyšší hlasitosti je to neposlouchatelné, úplně to trhá uši, zvuk je naprosto plochý, nevýrazný, výšky naopak šíleně ostré, nepříjemné. Ať nastavíte "výšky, středy, basy" jakkoliv, hraje to vždycky příšerně.

Je to normální? Zkoušel jsem jak originální CD, tak MP3 a je to stejné. Jako by koncový zesilovač byl z taiwanského kazeťáku. Myslel jsem, že nic nemůže hrát hůř než rádio Dance a to jsem se šíleně spletl. Takže mám super display, MP3 z SD karet a je mi to narosto k ničemu, jsem hrozně zklamaný. :(

A nevím jak to vyřešit, zřejmě jedině výměnou za jiný model navigace. :( Napadlo mě, jestli to nemá výstup na zesilovač, který by to vyřešil, že by se obešel ten příšerný koncový stupeň v Amundsenu, jestli je to tedy tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám stejně,je neuvěřitelné jak člověk přivykne lepšímu poslechu a po návratu k seriovému zvuku nemá ani chuť radio pouštět.

Jinak zesilovač určitě pomůže,mám pocit že Amundsen už má výstup na zesilovač,oproti Swingu,který potřebuje HI-LO adapter.

Shodou okolností jsem dnes dával auto na novou instalaci hudby,ve středu si pro něj jdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to včera hledal na netu a nejsem si jistý, většinou píšou, že výstup nemá a musí se použít hi/lo adaptér, ale zase někde píšou, že stačí nakódovat výbava "sound systém" a výstupy na repro se změní na nízkoúrovňové pro zesilovač. Ale jistě to nevím bohužel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Máte Amundsena špatně nakodovaného. Mám Amundsena plus ve Fabii II Měl jsem stejný problém s kvalitou poslechu Nyní hraje velmi dobře čistě .

Stačí správně nakodovat. Pokud není ve vozidle Sound system a máte ho nakodovaný tak to je právě ten špatný poslech. Samozřejmě se koduje i počet repro Antenu mám původní zapojenou pomocí propojovacího konektoru viz příspěvek nahoře Gegner Příjem velmi dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mám origo antenní adaptér za 160kč a funguje bez problémů a signál je všude.Co se týče zvuku,souhlasím.Je to hrůza.

Co se týče zvuku je to OK Pokud máš špatný zvuk máš špatně nakodováného Amundsena Zpravidla tam je nakodovaný soundsystem a pokud ho nemáš tak to opravdu hraje hrozně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Taky uvažuju, že si pořídím Amundsena, jen se chci zeptat, těch kdo tomu rozumí více než já, jaký je přesný rozdíl mezi klasickým Amundsenem a Amundsenem+. Co jsem se dočetl, tak A+ má podporu HF BT, mám to chápat jako že HF je součásti stačí přes BT sparovat s telefonem a mužu volat jako by přes HF a ovládat přes MF volant, případně jak je to řešeno s výstupem na mikrofon, nebo je to zcela jinak. Případně jak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HF je součástí Amundsena plus Mikrofon musíš dát origo Škoda 3B0 035 711 B. Stačí správně nakodovat a pak už jen přes BT spárovat s telefonem.

Nejlepší BT jaké jsem kdy v autě měl . Vše zobrazuje na displeji (vidím super bez brejlí) Hlasové vytáčení funguje na 1. (je třeba mít správně zadány kontakty v telefonu) MF volant nemám tak nevím ,ale mělo by to fungovat.

Amundsen plus -mapy na SD nebo CD

Amundsen plus mapy uvnitř navigace na čipu.

Mám ho ve služební FAB II

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem rad, ze je to tak jednoduche.

Jeste mam jeden dotaz, bude mi to vsechno fungovat jak ma i pres to, ze v aute nemam maxidot, ale jen MFA. S tou navigaci bych az takovy problem nevidel, tam ve spojeni s maxidotem se bude asi nejspis jednat jen o zobrazovani smerovych pokynu o coz mi az tak nejde, nebo spise vudec, ale co HF, nebude nejaky problem s touto bez maxidotu? Protoze jak jsem se dival na konfigurator skoda tak bez maxidotu nelze. Doufam tedy aniz bych znal predem odpoved, ze mit na toto maxidot primy vliv nebude, ze se opravdu dle me domenky jedna jen o komfort zobrazovani udaju z techto veci na bodovem displeji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...