Přejít na obsah

ajkpark

Uživatel
  • Počet příspěvků

    102
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • ICQ
    143158286

Návštěvy profilu

2 912 zobrazení profilu

Oznámení ajkpark

  1. Nechci te strasit, ale podobne symptomy sem mel taky a musela jit nakonec cela spojka, se vsim vsudy. Nerikam, ze to musí tak byt i u tebe, ale pravděpodobně je tam v haji vice veci taky mi to skakalo, obcas, a v servisu ji rozebrali a rikali, ze to bylo uz faktntesne pred smrti ty kluzne plochy a valecek byl taky ko.
  2. Hoj, mám motor CEGA v O2 RS, vlastním od 150tkm, do teď relativně OK. Ale přesně jse se dostal do fáze jako ty. Bere mi to vodu (pod autem sucho), cca jednu úroveň "hvězdiček" mezi min a max ryskou za jednu jízdu, podle mě je jedno, jak dlouhou. Trošku mi to pohulívá za studena, na volnoběh sem jak stará lokomotiva ve stanici, ale relativně rychle se to rozpouští do vzduchu, takže dým to vyloženě není, pak to pouští obláčky, když jedu pod plynem, takový jako flusance kondenzátu, který se relativně také vstřebává do okolí, ale občas zanechá za sebou trošku kouřový opar, zase, ne vyloženě dým. Vyměnili jsme EGR, ten měl připečenou klapku, následně dal vstřiky na diagnostiku, to prý už nebyly vstřiky ale kapače :) ... že prý hodnota (nevím přesně teď jaká) předepsaná výrobcem je do 0,1, tady ty mé měli 2,4 :D možná jeden by šel repasovat, ostatní dead. Takže jsem se také slušně prohnul. Nový odlučovač oleje klikové skříně, a ještě nějaké drobnosti. No ale hulí to dál a vodu to bere taky pořád. Lamentovali, jestli to nemůže být DPFkem od Starlinu (originál druhovýroba nabízená přímo Škodovkou přes autorizáky). Tomu úplně nevěřím, a hlavně by to nebralo vodu přece. Takže mám podezření také na hlavičku a těsněníčko. Motor má najeto 370tkm, takže asi má nárok :) Ale je to boj, a hlavně ten čas, po který máš na auto všechno zaplacený a nemlžeš s tím jezdit. To mě s..e :) no a ty peníze taky netisknu, takže počítal jsem s větší investicí, ale už to začíná bejt na hraně. A to mi mechanik ještě řekne, že to není jistý, že to bude hlava, teď nad tím dělá brainstorming, tak jsem zvědaf s čím přijde. Dám vědět, až se to pohne. Tobě držím palce, ať v tom taky nehučíš raketu ;)
  3. Zdravím všechny koncerňáky :) měl bych netradiční dotaz, hledal jsem asi hodinu na fóru a nenašel, tak snad nezakládám duplicitní vlákno, Dával jsem z různých důvodů auto (Octavia 2 RS TDI CR) na čištění vodíkem, hlavně totiž nesplňovalo z ničeho nic emise ... když jsem si auto převzal, tak jsem pak doma zjistil, že mi zapomněli nainstalovat zpět kryt motoru a zároveň s tím tam zůstal molitan, kterému se říká Hluková izolace mezi horním krytem motoru a víkem hlavy válců (viz odkaz) https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l103954-hlukova-izolace-skoda-43705.html Víte prosím někdo, kam se tahle věc dává? Zkoušel jsem hledat obrázky, když je to nasazený, bez úspěchu, a pak jsem to zkoušel nandat sám, najít to místo, kam to bude pasovat, ale raději jsem to vzdal :D ... nevíte někdo, kam to přesně patří? Případně kdyby bylo možné mi udělat foto? Nebo pokud se to někde opravdu válí na internetu, aby mi poslal odkaz? Mohu to tam vrátit a postěžovat si, aby mi to spravili, ale samotnýho by mě to zajímalo a rád bych si to tam dal sám, není to k nim zrovna kousek :) Díky moc. PS. ano vidím, že izolace tato i ta na kryti má to nejlepší za sebou, vyřeším při další návštěvě servisu. ;)
  4. Zdar lidičky, jen cítím morální povinnost Vám tady sdělit výsledek mých rozladěných svetel, resp. světla. Nakonec jsem s tím jezdil tak, že jsem levé měl prostě níž a pravé podle regloskopu, neviděl jsem moc na tu levoustranu za čáru, ale alespoň jsem neoslňoval. No a letos v březnu jsem trefil srnku, které přesně přecházel z leva doprava, takže přesně se schovala díky tomu sníženýmu paprsku až do poslední chvíle, a pak už byla přímo přede mnou, bez nároku na reakci :(, rychlost při kolizi cca 70-75km/hod. Dopadlo to tak, že jsem musel vyměnit haubnu, obě světla :), nějaké drobnosti okolo masky, nová haubna, levý blatník, nárazník, a světe div se, nová světla svítí na první dobrou přesně tak, jak jsem popisoval výše. Zlom se děje nyní na středové čáře, takže proti neoslňuju a vidím dostatečně před sebe :) Takže kdybych nebyl takovej ťuňťa, a nenachl se v servisu odradit, tak jsem jim to hodil na hlavu a reklamoval to. Takhle se to vlastně vyřešilo "samo", byť za spoluúčast ... :( Tak všem hodně zdaru a srnky ať před Vámi prchají ... ;)
  5. Zdar, mám O2 RS TDI 2012, a měl jsem podobný problém, ze začátku, když jsem to koupil (170tis km) nic, po nějakých 50tis.km. to začalo taky dělat, mám takový pocit, že se to začalo projevovat buď po výměně oleje nebo rozvodů. V servise říkali, to nic není, nebo klasicky, nenavozeno/nezjištěno. Po nějakých dalších 75tis.km mi to ale jako zázrakem buď zmizelo, nebo ten zvuk je tak slabej, že ho už vůbec nevnímám. Klima jede v pohodě, do dneška vlastně nevím, čím to bylo. Ale počítal bych, přesně jak poukazuješ, na nějakou komponentu, která souvisí s klimou. Tak snad ti to také odezní "samo" :)
  6. Zdravím @Mktes, mohu se zeptat, jak a jestli se to nakonec vyřešilo? Mám podobný problém, dolévám prakticky stejně jako ty, nikde nic viditelně neuniká, jen mi trošku kouřilo od výfuku (v zimních měsících, kdy je to u všech aut ale normální), když to je studený, teď jsem to dal odborníkům na TDIčka, (mám teda CEGA 125kW - O2 RS), a prý první problém byly emise (v srpnu byly emise ještě OK), měl jsem hodnoty nad 0,5, limit kouřivosti je 0,25. Tak to vzali na dílnu, udělali dekarbonizaci motoru vodíkem, a emise jsou teď v normě. Jestli to bude žrát vodu dál, ještě musím vyzkoušet, ale zajímalo by mě mezitím, jak si dopadl ty :)? Děkuji za odpověď.
  7. @koudy_123 Ahoj, nějak nevím, co přesně máš na mysli tím štelungem, ale pokud chápeš schema, jde ti asi o popsání kroků, tak tedy zkusím :) musíš vědět, co který špunt dělá - viz dva příspěvky víše od @Martin_Dolezal. Pořiď si tuším 6ku imbus ((možná 7) kdyžtak mě opravte, nepamatuji si přesně)), postav si auto proti zdi, podle schemat, dostatečně daleko a můžeš seřizovat :) a minimálně celou dobu se zapnutým zapalováním v 1.poloze, abys logicky mohl rozsvítit světla :) motor startuješ jen tehdy, když to máš nastavené a můžeš zkontrolovat, jestli se ti xenony na začátku nastaví - dolů, do stran ven , zase zpět a nahoru ... ... ale mám takový pocit, že tohle si vědět nepotřeboval :) bohužel víc ti poradit neumím.
  8. Ahoj, tak to hlásí i při startu (otočením klíčku do pozice 1) ... takže jediná možnost zřejmě servis. Koukal jsem na to s kamarádem, opravdu nikde není vidět žádné poškození, takže se to muselo odehrát uvnitř tohoto prostoru, kde je ten senzor, asi nějaký úchyt nebo něco. Každopádně děkuji za odpověď.
  9. Ahoj lidi, mam dotaz, kamaradovi po drobnem střetu se zveri, bez jakeholiv viditelneho poskozeni, hlasi front assist v momente, kdy ma upozorňovat na prekazku, chybu, ze nemá vyhled, a neni tedy funkční - zvukove tony ani brzdeni. Je tento senzor umisten za chladici mrizkou pod znakem Skoda? Da se k nemu nějak rozumne dostat? Octavia 3 combi FL 2.0Tdi rv 2019 Diky za jakekolov napady.
  10. Taky jsem se zde ptal, protoze me zustaval po prudkem pridani nekde tesne nad podlahou, po vytazeni spickou nohy a par napumpovani fungovala zase dal. Ale ne dlouho :) nakonec pedal padnul taky a musela jit cela spojka :) vse ve spatnem stavu. Mam tam ted LUK, vlastne originál ale bez skoda slepice stemplu, a maka dobre. Krasne mekka, presna, sem spokojenej, i kdyz me to stalo 25 :) ale mohlo stat 36 originál :( ale je to zas na 250tis minimalne. Kdyz nebudu hulvat tak i vic.
  11. Me klepal hodne rozvodak, bylo to slyset hlavne pri startu , ale pak se napnul a dobry, jednou ale nez to zmizelo jsem ujel asi 10km, i sem volal do servisu, prej to je dobry. Ale twnhle zvuk je tak rychlej, ze bych rekl, ze to souvisí s pistama. Ale jsem laik! Retez a remen bych zkusil. HODNE STESTI :/
  12. Co chladici kapalina, nebubla? Neni to podtlakovane? Aby to nebyla dira ve valci, jako to mel AgresivniRidic na YT. Ten mel ale TDI 3 valec. Snad je to jen cidlo, držím palce.
  13. Díky, zkusím, dám pak vědět, jak jsem dopadl.
  14. OK. Dnes to zkusím ještě projet a zítra volám do servisu, ať si na mě udělají čas :) ... DÍKY!!!
  15. Ahoj všem, měl bych dotaz. Ještě jsem do servisu nevolal, nejdříve se chci poradit zde. Octavia II FL 06/2012, CEGA 125kW. Jde o to, že už cca 14 dní si všímám, že my spojka zabírá relativně dost brzo, cca 1cm nad dorazem, účinnost je různá cca do půlky rozsahu a cca posledních 40% pedálu je jak blátíčko, bez účinnosti na záběr. A včera jsem se potřeboval vejít na dálnici mezi auta na nájezdu, tak jsem jel od 50 do 110 na 3ku, pak jsem chtěl přeřadit na 4ku, což se povedlo, ale když jsem pouštěl spojku, tak ve mě úplně hrklo. Auto sice jelo ale pedál zůstal dole. Nohou jsem ho vytáhnul, párkrát jsem to sešlápnul při dalším řazení a zabírala už na prvních 20%ech a pak zase nic, až po několikerém sešlápnutí a přeřazení se to vrátilo zhruba do úrovně, kterou jsem popisoval výše, tady již těch 14 dní. Co by mohlo způsobit při akceleraci zatuhnutí pedálu? Po přečtení celého vlákna mohu říct, že spojka dle mě neprokluzuje, loužičky pod sebou nevidím, mokrý pedál nemám ... Je pravda, že jsem už jednou zacítil při ne úplně košér povedeném rozjezdu v nízkých otáčkách, že to jako by mělo tendenci drncat/cukat, ale jen v těch nízkých otáčkách (1150 - 1350) a při větší zátěži, respektive potřebě se rozjet rychleji. Děkuji předem za každý názor.
×
×
  • Vytvořit nový...