Přejít na obsah

xx30

Uživatel
  • Počet příspěvků

    319
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

2 804 zobrazení profilu

Oznámení xx30

  1. Tahle aplikace hlásí radary. Tedy aspoň nějaké. Dnes odzkoušeno.
  2. xx30

    Letní pneu

    Mám tyto pneumatiky Hankook Ventus S1 evo2 SUV K117A 235/50/R19 a zdají se mi hlučné ( odvalování kol ). Prosím o vaše zkušenosti s jinou značkou.
  3. Jsem jako hlavní uživatel a funkce mám všechny zaplacené a funkční.
  4. xx30

    Stěrače

    Dnes mi měnili v servise lišty předních stěračů a mám pravou lištu u spolujezdce výše než byla původně. Je možné že pootočili celý stěrač? Když se podívám zepředu tak trčí nahoru nad kapotu výrazně více než druhý stěrač který je jakoby schovaný za kapotou. Na co jsou v předním skle dole v černé části světlé cca 2 cm dlouhé čárky? Jsou myslim 4. Nemá to souvislost s seřízením stěračů?
  5. Jakou máte verzi map v navigaci. Auto už mám necelé dva roky a zatím nepřišla žádná aktualizace k navigaci. Mam MIB3 bez SD karty.
  6. Ne tohle jsem nemyslel. Pneumatiky jsou vizuálně i změřenim zcela stejně a rovnoměrně ojeté. Vzorek má všude v předu i vzadu cca 5 mm. Jen na zadních pneumatikach ( není to vidět pohledem ) jde to cítit pouze pohmatem mají krajní příčné zářezy jakoby ostřejší hrany. Ne jen někde, ale po celém obvodě.
  7. Včera jsem byl v jiném pneuservise a nechal zkontrolovat pneumatiky. Servisní technik přejel rukou po pneumatikách na zadní a přední nápravě a hned věděl kde je problém. Na přední nápravě prý byl na vnějším okraji jakoby hřebínek ( ostřejší hrany vzorku ) a na zadní nápravě byla pneumatika po přejetí rukou jakoby hladká, opět na vnějším okraji pneumatiky. Pneumatiky s ostřejší hranou jsou ze zadu kde se prý jinak sjíždí, protože zadek auta je lehčí. Jinak hloubka dezénu je na obou nápravách stejná. Přehodili mi tedy přední pneumatiky za zadní a vše je v pořádku, auto nikam netáhne ani pod plynem. Jinak geometrie byla také zkontrolovaná a je v pořádku. Dříve jsem jezdil jen Octavií, kde jsem měnil pneumatiky mezi přední a zadní nápravou a tam jsem se s ničím takovým nesetkával, ale u Kodiaqa mě nároky na pneumatiky překvapují.
  8. Tak přešlo další období, na zimních pneumatikách Bridgestone naježděno cca 10 t km. Auto jezdilo rovně vpořádku a nikam netáhlo. Před víkendem jsem přezul opět na Hankooky na kterých jsem jezdil minulou sezónu a auto jezdilo zcela vpořádku ( přezouváno v pneuservise včetně vyvážení, stále na stejných discích - mám jen jedny ). A k mému překvapení auto opět táhne doprava jako na začátku a to hlavně pod plynem. Na zimních jezdilo vpořádku, na stejných letních také ( minulou sezonu ) a teď po přezutí opět stejný problém ( přitom jsou to stejné gumy ). Nechápu a nerozumím. Proč jednu sezónu na stejných gumách je vše vpořádku a další sezónu je stejný problém.
  9. xx30

    Škoda Kodiaq II

    Mám 110 kW 4x4 a pro běžné ježdění bez problémů. Není problém ani předjetí. Menší výkon bych řekl, že je poznat hlavně v kopcích kde častěji podřazuje převodovka. Měl jsem možnost jezdit i se 147 kW a v běžných rychlostech do 100 km/h jsem rozdíl moc nepoznal.
  10. Ahoj, Ferda mi potvrdil, že dokódování je možné, jen zatím nemám čas na provedení. Jakmile bude prostor nechám udělat.
  11. Je někdo z okolí Přerova, Olomouce, Zlína nebo blízkého okolí na nakódováni nějakých věcí do kodiaqa?
  12. Jak vám funguje v těchto mrazech vyhřívání předního okna ( mám folii ). Když bylo kolem nuly ( - 2 st ) tak námraza se z okna rozpustila po cca 1 - 2 minutách. Teď v těchto mrazech ( - 10 /15 st ) vyhřívání zcela nefunguje a námrazu rozpustí až zapnutý větrák klimatizace po zahřátí. Když zapnu nebo vypnu vyhřívání zadního okna, pod palubovkou lupne relé, pokud zapnu nebo vypnu vyhřívání předního okna nic není slyšet ( relé nelupe ) Volal jsem do servisu a bylo mi řečeno, že vyhřívání folii v takových mrazech nefunguje, že je slabé. Vyhřívání pomocí drátků ( III Octavie ) prý rozmrazuje i v těchto mrazech. Při zapínání předního vyhřívání prý opravdu nic pod palubovkou nelupe ( relé ). Tak nevím, jak to máte vy a jaká je skutečnost.
  13. Zdravim, chtěl bych se zeptat na možnost dokódování rozpoznávání dopravních značek. Mám kodiaqa 2022 ve verzi Style bez Top travel asist ve kterém je funkce rozpoznávání dopravních značek. Je možné tuto funkci dodělat? V autě jsou kamery na Matrix led světla a na dešťový senzor a také radar na adaptivní tempomat. Nevím jestli to stačí, nebo je nutná ještě nějaká jiná kamera.

    20231230_103111.jpg

    1. ssav666

      ssav666

      ferda25@yandex.ru

  14. Nemá někdo tip na kameru do auta, která má vlastní baterii ( nepotřebuje napájení ) a má detekci pohybu ( myšleno natočí sekvenci nebo udělá fotku ) pokud někdo manipuluje kolem auta ( poškozuje ho ).
  15. Zdravím, mám podobnou zkušenost s vibracemi a to jen v určité situaci. Tyto vibrace se projevují jen při úplném zastavení a ne vždy. Během jízdy se chová motor a převodovka vždy normálně ( pokud pominu podtáčení ), stejně tak pří přibrzdění do téměř zastavení se nic neděje. Pokud, ale zastavím ( mám aktivovaný Auto Hold ) dojde jakoby k rozvibrování na volantu. Otáčky jsou normálně na volnoběhu, tedy nekolísají. Neděje se tak ale vždy. Je to nepravidelné. Má někdo podobnou zkušenost.
×
×
  • Vytvořit nový...