Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno
Zdravím. Řeším nepříjemnej problém s lpg - systém BRC, Felicia 1.3 mpi, lpg montováno před 4 roky a najeto na něj nějakých 70 tisíc km. Při jízdě na plyn je slyšet cvakání od multiventilu, jak asi neustále uzavírá/otevírá plyn. Neprojeví se to vždy. Třeba při jízdě po dálnici, kde je trvalý a ustálený větší odběr plynu, je to v pohodě a nic necvaká, ale při popojížďkách ve městě je to hrůza. Přepíná to každou chvilku, někdy třeba několikrát během jedné vteřiny až auto začne škubat (nemá dostatečnej přísun plynu), pak zase chvíli klid. Volnoběh to taky drží bez problémů, nehoupe, nechcípá.

Dal jsem to do servisu, ale bohužel je to ta závada, která se neprojeví vždy. Takže technik si naúčtoval 400,- za práci (materiál žádnej neměnil), že šlo jen o "nějaký" problém v elektroinstalaci. Asi s tím pak objel blok, necvaklo to, tak to považoval za opravený, ale bohužel to nepomohlo.

Nestalo se vám to někomu? Jestli je v pr*eli multiventil, tak fajn, nechám ho vyměnit, ale nerad bych to dělal zbytečně. Když jsem se na nádrž díval, tak k multiventilu vedou dva kabely, který jsou napojený na nějakou černou krabičku (asi nějaký elektromagnet?), která je volně nasazená na takovým trnu multiventilu a zajištěná šroubkem. Nemůže být špatná jen ta černá krabička? Sorry, že se ptám jako blbec, ale nevyznám se.

Nemůže být taky něco s reduktorem?

Upraveno od jenikkk

jenikkk, musíš hlavně napsat o jaký systém BRC se jedná, jaká jednotka, vůbec to nemusí být tím MTV, spíš jednotce občas chybí nějaký údaj, tak to vrací zpět do benzínu, ale to se bez diagnostiky nedá zjistit, dělám BRC 21 let, takže si myslím, že se to dá odstranit, bohužel ne možná na počkání, je třeba jezdit s napíchnutým autem a"čekat" na závadu, pak se dá odstranit.....

• Autor

Ahoj Karle, díky, jsem teď v práci a papíry od montáže lpg mám doma, ale večer se kouknu na ten přesnej typ a napíšu.

Jinak jsem s plynem problémy nikdy neměl, akorát před časem se mi začalo stávat, že mi nejde do prázdný nádrže natankovat. Zaseklou "kuličkou" to nebylo, tak mi v servise poradili poklepat na nádrž, aby spadl nějaký plovák nebo co a to mi skutečně pomáhá. Ale netuším, jestli to může mít souvislost s tou horší závadou.

Ještě pro jistotu dodám, že na benzín jezdí auto krásně, ani náznak problému.

Upraveno od jenikkk

• Autor

jenikkk, musíš hlavně napsat o jaký systém BRC se jedná, jaká jednotka, vůbec to nemusí být tím MTV, spíš jednotce občas chybí nějaký údaj, tak to vrací zpět do benzínu, ale to se bez diagnostiky nedá zjistit, dělám BRC 21 let, takže si myslím, že se to dá odstranit, bohužel ne možná na počkání, je třeba jezdit s napíchnutým autem a"čekat" na závadu, pak se dá odstranit.....

Tak jsem koukal do faktury za montáž a krom drobnějšího materiálu je tam řj Bingo S4, multiventil Tomasetto 200-30 67R-01, reduktor Tecno 100 kw

Přesně ta kombinace, která by od pololetí letošního roku neprošla technickou- každá součástka od jiného výrobce, takže žádné BRC, pouze reduktor, jednotka polská, ta musí mít signál klapky, sondy, otáčky, napětí,případně teplotu, nastavení krok.motorku.....pokud jí něco z toho chybí, přepíná zpět do benzínu.....

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.