Leden 28, 200916 r co sa tyka tej nehody, tak by som si velmi strazil lehoty Policajneho zboru, ktore mu dava zakon na vybavenie spisu. Nahliadal by som do spisov a ziadal informacie - mas na to plne pravo. V pripade nekonania správneho organu co je aj PZ, by som poslal staznost na necinnost na kraj a ak by nepomohlo tak na generalne resp. ministerstvo. /sud by som zhladiska rychlosti a neefektivnosti neriesil/ trestne oznamenie by tiez prichadzalo do uvahy, podla toho aka bola sposobena skoda. podal by som ho na prokurature a nie na policii. tam by ta mohli odhovarat, ako tu uz bolo spomenute. na prokurature to pekne odovzdas a musia to prijat. je to ich zakonna povinnost./tak ako na policii, ale tam sa vzdy najdu chytrolini, co by si zasluzili opisanie čiselka a kárne riešenie..../ prokuratura sama posudi o aky trestny cin by sa mohlo jednat, alebo jedna. trestne konanie je trosku vaznejsia vec ako priestupkove konanie. spravuju sa inym zakonom a aj povinnost organov spolupracovat je trosku vacsia. a nemam vedomost o tom, ze by prislusnici ozbrojenych zloziek alebo obdobnych utvarov mali trestnopravnu imunitu. tu maju len diplomati a členovia diplomatickych misii. takze tak.... pracujem v štatnej sprave a cestaky viest musime, musime mat kazdu cestu podpisanu nadriadenym. vykaz obsahuje cas, ciel cesty, vodiča a spolujazdca.... a okrem ineho potrebujem referentsky preukaz /po vykonani referentskych skusiek/ ako maju vodici z povolania. inak nemozem viest auto patriace nasemu ministerstvu... p.s. to trestne oznamenie mozes napisat v klude na neznameho pachatela, nakolko ti je aj neznamy, to nevadi. na samotny NBU by som oznamenie nepodaval, nakolko trestno-pravna zodpovednost právnickych osob neexistuje a nie je mozne odsudit organizaciu. zatial to u nas nie je mozne. trestnopravnu zodpovednost maju iba fyzicke osoby t.j. v tomto pripade vodic.. no drzim ti palce ....
Březen 2, 200916 r Autor tak mám dopis z PČR http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;#entry1041756
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.