Přejít na obsah

bouračka

Majký

Doporučené příspěvky

co sa tyka tej nehody, tak by som si velmi strazil lehoty Policajneho zboru, ktore mu dava zakon na vybavenie spisu. Nahliadal by som do spisov a ziadal informacie - mas na to plne pravo. V pripade nekonania správneho organu co je aj PZ, by som poslal staznost na necinnost na kraj a ak by nepomohlo tak na generalne resp. ministerstvo. /sud by som zhladiska rychlosti a neefektivnosti neriesil/

trestne oznamenie by tiez prichadzalo do uvahy, podla toho aka bola sposobena skoda. podal by som ho na prokurature a nie na policii. tam by ta mohli odhovarat, ako tu uz bolo spomenute. na prokurature to pekne odovzdas a musia to prijat. je to ich zakonna povinnost./tak ako na policii, ale tam sa vzdy najdu chytrolini, co by si zasluzili opisanie čiselka a kárne riešenie..../ prokuratura sama posudi o aky trestny cin by sa mohlo jednat, alebo jedna.

trestne konanie je trosku vaznejsia vec ako priestupkove konanie. spravuju sa inym zakonom a aj povinnost organov spolupracovat je trosku vacsia. a nemam vedomost o tom, ze by prislusnici ozbrojenych zloziek alebo obdobnych utvarov mali trestnopravnu imunitu. tu maju len diplomati a členovia diplomatickych misii. takze tak....

pracujem v štatnej sprave a cestaky viest musime, musime mat kazdu cestu podpisanu nadriadenym. vykaz obsahuje cas, ciel cesty, vodiča a spolujazdca.... a okrem ineho potrebujem referentsky preukaz /po vykonani referentskych skusiek/ ako maju vodici z povolania. inak nemozem viest auto patriace nasemu ministerstvu...

p.s. to trestne oznamenie mozes napisat v klude na neznameho pachatela, nakolko ti je aj neznamy, to nevadi. na samotny NBU by som oznamenie nepodaval, nakolko trestno-pravna zodpovednost právnickych osob neexistuje a nie je mozne odsudit organizaciu. zatial to u nas nie je mozne. trestnopravnu zodpovednost maju iba fyzicke osoby t.j. v tomto pripade vodic..

no drzim ti palce ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...