Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

u VERVY je pravda že mín čmoudí, natankoval jsem minulou nádrž u TANK GO 24.80diesel a když jsem to vitočil z 1500 na 2000 aseplo turbo tak za mnou byla kouřová clona jak blázen a ted nic a myslím že ta Verva opravdu líp i jede.

VIFu se může dát i víc dokonce píšou že se snadpředávkování nijak neprojevý ale mě bylo při dekarbonizaci ve firmě doporučeno aditivum jedno na po 4 tankováních.

Vloženo

Ja davam dve vicka VIFu pri kazdem tankovani... Bylo ti doporuceno davat VIF jen kazde 4 tankovani? Tim chce nekdo rici, ze pri castem davani VIFu se muze neco pokazit...? :kol-14:

Vloženo

Ne, urcite se nic nepokazi, taky davam jednou za 3 tankovani, myslim, ze to staci, kdyz tankujes normalni naftu a ne nejakou JZD. V zime davam vicko na kazdou nadrz, ale ted v lete ne.

Vloženo

Nebylo mi to dovysvětleno do podrobna ale pán očividně věděl o čem mluví i proto že to byl mistr na učnáku automechaniků a ukazoval mi tam rozdíly v naftě z roku 96 a dneska - DNEŠNÍ neni mastná a málo maže proto se přidává aditivum a podle toho se i vyhodnocoval test viz. vejš.. Dokonce mi řikal jaká byla norma maziva v naftě dříve odhadem 1.13mg/l a dnes je 0.030mg je to jen tak neni to přesný.. Takže to aditivum bude dobrý dávat aby se to mazalo ale asi ne zas pořád krom zimy.

Vloženo

Dneska p ocestě domu z práce cca 60km jsem furt čučel do zádu když jsem přidával a tahal za auto a musim potvrdit že to auto minimálně hulí a vlastně spíš ne... Nevím co to v naftě způsobuje ale vyberu si u Shellky dárečky za body a beru VERVU.

Vloženo

Tankuji jen Vervu nebo Shell VPD a začal jsem ještě přidávat na každou nádrž VIF. Přiznám se, že mě zatím ani neláká ten Agip vyzkoušet. Spíš mě mrzí, že nemá v ČR prémiovou naftu OMV.

Vloženo
Nebylo mi to dovysvětleno do podrobna ale pán očividně věděl o čem mluví i proto že to byl mistr na učnáku automechaniků a ukazoval mi tam rozdíly v naftě z roku 96 a dneska - DNEŠNÍ neni mastná a málo maže proto se přidává aditivum a podle toho se i vyhodnocoval test viz. vejš.. Dokonce mi řikal jaká byla norma maziva v naftě dříve odhadem 1.13mg/l a dnes je 0.030mg je to jen tak neni to přesný.. Takže to aditivum bude dobrý dávat aby se to mazalo ale asi ne zas pořád krom zimy.

a ty čísla v mg/l a mg, to je čeho? Jablek, hrušek?

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil.

Editováno: , autor: buml
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Mám DieselTECH již 3. plnou a řekl bych že se mírně snížila hlučnost motoru.

Jestli to má v sobě nějaký přídavný aditiva... tím líp :palec2:

Jinak cena: 1.7.2009 v Kolíně 26,80kč/litr

Editováno: , autor: Dodo-Kolín
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

No každopádně když ně na reakci motoru tak posuzujukvalitu nafty dle kouře, protože když mi to někdy zabírá z menších otáček tak to kouří jak ďas a Verva, Shell skoro vůbec. Ale mám ten dojem že se to liší i co do benzinky protože jsem před 14ti dny tankoval Vervu ve Vrchlabí a kouřila dost a v Praze ta samá nafta a nic :)

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...