To vše jsou přesně příznaky špatného těsnění pod hlavou. Způsobů, jak se to projevuje, může být nespočet. Třeba se někomu hodí jako prevence, když zde napíšu svoje story: Felda pickup 1.3 Mpi, zakoupil z druhé ruky, jezdil jsem 6 let !!!!! s jedinou vadou - pořád se přehřívala, zejména v létě v koloně, v zimě pak klid. Starty v pohodě, nečoudila, olej nežrala, žádná emulze na víčku, táhla jak bejk. Výměna termostatu nepomohla. Dvakrát jsem čistil chladicí systém - nic. Kapalina čistá. Hadice netlakovaly, nikdy nebouchla, nepářila. Vždy stačilo zapnout manuálně větrák, či ještě topení v kabině a uchladilo se to. Až do chvíle, kdy jsem to dal na technickou, kde borec na emisích nastartoval, zahřál, túroval, vyprskla kapalina, motor začal škytat na tři válce a tím skončila technická Takže hlava dolu, nové těsnění..atd. Vysvětlení: Vysoké teploty z válce se mikroškvírkou v těsnění dostávaly do chladicího okruhu, zpět do válce však nešla žádná kapalina, ani po vypnutí motoru, bylo to jako jednosměrná chlopeň v srdci - i takto chytrá umí být závada. Nevzdávejme opravu našich miláčků, držím všem palce. P