honza.nera Vloženo 21. leden 2011 Vloženo 21. leden 2011 Zdravim vsechny skodovaky, prosim vas o radu. Neustale mi vypadava 5. RS na felicii 1.3 mpi 50kW r.v.97, kdyz drzim paku pevne silou aby nevypadla tak po chvilce stejne vypadne, mate s tim nekdo zkusenost? dekuji za drahocene rady Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. leden 2011 Vloženo 21. leden 2011 Vyběhaná futýrka v táhlech řazení - je to pod autem, zvednout na hever nebo najet na jámu a všecko od spodku šaltrklacku až po špajzku prohrkat - co má vůli vysloveně "jézeďáckou" neboli co viditelně hrká, to vyhodit a nahradit novým. Citovat
acek Vloženo 21. leden 2011 Vloženo 21. leden 2011 (editace) Pokud bude problém přetrvávat i po odtranění vůlí bude špatnej synchron a neudrží zařazenou rychlost.Ale největší pravděpodobnost je mnoho vůlí na řadícím mechanizmu jak už zde bylo řečeno.Odstranit a odskoušet.Pak dej vědět jak to dopadlo. Editováno: 22. leden 2011, autor: acek Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. leden 2011 Vloženo 21. leden 2011 Na ten synchron bych si troufal tipovat, kdyby to byla dvojka nebo trojka - ale protože u pětky nehrozí tak často, že by ji někdo cpal přes zuby a taky už se řadí v momentě, kdy auto jede relativně hodně plynule (a je míň strmý přechod v otáčkách mezi IV. a V. než mezi II. a III.), myslím si že ten synchrokroužek to nebude... Ale uvidíš sám. Citovat
pjdefort Vloženo 27. leden 2011 Vloženo 27. leden 2011 Tohle nemá s řazením co dělat, máš povolený v převodovce 5tkový kolo, je to docela běžná závada. Dá se to opravit s převodovkou na autě, sundá se její boční kryt, což je kryt 5tky a dotáhne se tam matice. Citovat
honza.nera Vloženo 12. Červen 2011 Autor Vloženo 12. Červen 2011 opraveno, bylo volne 5. kolo, matku jsem dotahl natvrdo pistoli a poradne jsem ji zasekl aby se to uz neopakovalo Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.