Přejít na obsah

Continental EcoContact 3 vs. Barum Bravuris 2

Gracho

Doporučené příspěvky

Bravuris jsem měl pouze na fabči v rozměru 195 a tam ta guma dost hučela. S contíkama mám mnohem lepší zkušenost, ale zase na jiném autě a tím pádem i v jiném rozměru. Na octě jezdím už delší dobu na Michelinu a jsem s ním spokojen hlavně co do výdrže pneu. :palec2: Pokud bych si měl vybrat tak beru Contíky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím poradte,ktoré pneu sú lepšie v rozmere 195/65/R15 (ktoré by ste si vybrali vy).Za rady vopred díky.

post-59707-0-53913200-1301182867_thumb.j post-59707-0-34423900-1301182877_thumb.j

Obrázky sú z webu lacnepneumatiky.

Zrovna v úterý jsem byl v Barumce v Otrokovicích na školení.

Barum spadá pod concern Continentalu kde je na prvním místě Continental následuje Uniroyal a Semperit a ,až poté Barum s Matadorem.

Rozhodně je lepší Continental. Pokud jde o ContiEcoContact 3 ten je zaměřen na ekonomii (Km životnost a valivý odpor)

jestli upřednostníš jízdní vlastnosti na úkor životnosti tak zvol ContiPremiumContact2. Do města CEC3 mimo město trochu sportovnější jízda CPC2.

Rozdíl v ceně mezi těmito dezény je pouhých 6Kč.Obojí je dobrá volba.

Jinak letos v jiných rozměrech se začíná vyrábět dezén CEC5 a CPC5.

A ještě nás upozorňovali,že bude problém s množstvím zimních pneu z důvodu plošné povinosti zimních pneu v Německu.

Jejich trh bude upředňostňován před naším.

Odkaz ke komentáři

Tak z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že Barum Bravuris 2 bych už nikdy nechtěl. Mám je teď na autě a jsou příšerné - měkké,hlučné a co se týká eco jízdy tak rozdíl oproti zimnímu obutí je tam velmi minimální. Continental EcoContact 3 vyzkoušený nemám, ale nebyly to špatné gumy. Ve velmi podobné cenové relaci bych si vzal Pirelli P6 Cinturato, které mám vyzkoušené na služebáku a jsou perfekní. Mám dojem, že byly dokonce vítězem testů pro rok 2010. :prc:

Odkaz ke komentáři

Ta spicka v beznych rozmerech (195/65 R15, 205/55 R16) je porad uz nejaky 3 roky stejna. V testech si prvni mista pravidelne stridaji následujici:

Bridgestone Turanza ER300

Continental PremiumContact 2

Pirelli P6 Cinturato

Obcas se k nim zamicha nekdo jinej, treba ted nove jsem videl dobre hodnocenou pneu Nokian V.

Ted kartama trosku zamichaji ty populisticky eko verze, treba Turanza ER300 Ecopia neni tak dobra jako NE-Ecopia.

Kazdopadne ja mam vyzkousene prave Bridgestone Turanza ER300 a Conti PremiumContact 2 a mimo vyse jmenovane jeste Dunlop SP Sport 01 a vsechno to jsou spickovy pneu. Na mile vzdalene od Barumu a Matadoru.

Odkaz ke komentáři

By mě zajímalo co preferuješ u té gumy??????? Proč chceš experimentovat s Good Year Excellence???? Maverick ti tu napsal za poslední 2-3 roky nejlepší pneu (mix výkon-ceny). Asi bych řekl, že není co řešit, ale volba je na tobě. Každý ti může doporučit co chce, ale stejně si ty gumy musíš sám vyzkoušet. ;)

Odkaz ke komentáři

jestli muzu pridat svoji trosku do mlyna, tak Bravuris2 bych uz nikdy nekoupil. Jsou hrozne hlucne.

Abych vysvetlil situaci - ted jsem prvne prezul na letni 17" kola s Bravuris 225/45 - auto jsem koupil na hodne sjetejch 15" Michelin a na zimu mel novy 15" Pirelli WINTER SNOWCONTROL SERIE II - 195/65.

Je fakt, ze Octa ted drzi na silnici jako pribita, to je proste mazec, jednim slovem husty, ale kdyz jedu jen tak pohodicka, tak ty gumy slysim. Je fakt, ze jsou to o dost sirsi backory, ale jsou necekane dost slyset. Az to bude na vymenu, rozhodne pustim trochu zilou a vezmu Pirelky nebo Continentalky....

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ja som tuto zimu kupil Dunlop SP WINTER SPORT 3D. Jazdim 16 rokov a lepsie gumy som nemal. Specialne vyskusane v necakanej zime v Britanii. Kde ini skoncili na krajniciach ja som fical. Otestovane v Sktosku kde bolo 25cm snehu. Ine gumy na moju O2 uz nedam.

Letne gumy mam Michelin Energy Saver a poviem, ze ich dojazdim a viac neobujem. Na mokrej vozovke co je v GB skoro stale tie gumy vobec dobre nedrzia. Opotrebovanie je skutocne minimalne ako sa pise vsade a spotreba paliva poviem skvela. Podla vasich prispevkov a testov sa priklonim tiez asi k Pirelli CINTURATO P6 ECOIMPACT BSW.

Ivec

Odkaz ke komentáři

A aký máte názor na Good Year Excellence? :scooter:

Znám pár lidí co je mají na FII a prý spokojenost. Údajně tiché, dobré na mokru i suchu, v zatáčkách drží... Pak znám 2 lidi co mají Eco Contact 3 na Passatu a Mazdě 3 oba se shodli, že jsou slabší v zatáčkách. Ten s tím Passatem prý jezdí zatáčky po bočnici :D

Odkaz ke komentáři

Znám pár lidí co je mají na FII a prý spokojenost. Údajně tiché, dobré na mokru i suchu, v zatáčkách drží... Pak znám 2 lidi co mají Eco Contact 3 na Passatu a Mazdě 3 oba se shodli, že jsou slabší v zatáčkách. Ten s tím Passatem prý jezdí zatáčky po bočnici :D

Lepší jízdní vlastnosti než ContiEcoContact 3 mají ContiPremiumContact 2, nyní tižší a s menším valivým odporem

začli dělat ContiPremiumContact 2 E ,zdůrazňuji to označení E které je vyraženo na bočnici v názvu dezénu.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...