Publikováno Říjen 27, 201113 r Zdravim vsetkych. Mohol by niekto poradit? Mam mensi problem s LPG. Mam Skoda Fabia Sedan 1,4 MPi 50Kw, r.v. 2001 splynovac Tartarini uz asi 9 rokov to znamena ze nemam vstrekovanie LPG { sorry za neodborne vyrazy} Mal som menenu membranu filter. Totizto mojim problemom je ze pri studenom motore alebo po vypnuti motora mi ide na Lpg cca 1km v pohode ale potom mi pri stlacenom plyne normalne v urcitych pravidelnych intervaloch cuka akokeby trebarz neodpalila jedna sviecka.Normalne nejakych kazdych 5-10 sekund ma to trochu pribrzdi {akoby vynechal motor}.Skusal som sviecky ale nepomohlo nic. Raz som mal taky problem po vymene termostatu ze ked sa mi auto nahrievalo na cca.90 stupnov tak rucicka na budiku uplne na chvilu klesla na nulu a v tom momente ma to brzdilo. Ale ze bol vadny termostat ale na benzin to nerobilo. Posledny rok sa mi stalo asi raz mesacne ze mi takto pribrzdilo{vynechalo}.Ale teraz som bol v Cechach a po natankovani na benzinke mi to zacalo takto robit kazdych cca. 5 sekund. Myslel som si ze to bude plynom ale odvtedy som uz nadrz vyjazdil uz asi styrikrat a stale to robi. Aked prepnem na benzin tak to ide v pohode ale rozsvieti sa mi oranzova kontrolka taky ventil a po prepnuti na LPG mi zhasne. Bol som s tym aj v servise Lpg ale na nic neprisli. Neporadi niekto co by s tym mohlo byt a ako by sa to dalo opravit? Vopred dakujem
Listopad 9, 201113 r Předpokládám, že na benzín žádný problém nemáš. Ovšem nech si smazat paměť závad benzínové jednotky a jezdi 1-2 dny na benzín, poté nech paměť závad načíst a uvidíte jestli tam nějaká závada je. Pokud je je neprve nutné vyřešit benzín. Jakmile vyřešíte benzín pokračujem dále. To že jste vyměnili membrány neznnamená že ten reduktor funguje správně. Pravděpodobně máš 1,4ku s širokopásmovou sondou, a klasiku LPG v tom, snad největší problém co může být takové auto. Doporučuju na 2-3 dny vyhodit krokový motorek a dat místeo něj škrťák a naladit to podle analyzátoru na tolik abych to mělo vhodnou směs. Pakliže bude závada odstraněna, je nutno prokračovat po elektronice a případně nastavení programu (např Tec99) a podívat se jestli všechny vstupní údaje chodí tak jak mají. Příznám se, nečetl sem celá váš příspěvěk, ale omluvou bude to, že mám hromadu jiných problémů.
Leden 1, 201213 r Zdarec, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to píšu jsem. Občas mi cuká auto na LPG když mám velice jemně nohu na plynu,. jedu po rovince na cca 2000ot. Když dám plnej, je to OK. V motoru mám komplet vše nový včetně obouch lambda sond, teplotních čidel, klapky, svíčky atd:) Ale mám systém LANDI renzo OMEGAS a napadlo mě, jestli třeba nemůže být KO čidlo tlaku sání pro LPG. Nebo ještě jeden nedostatek . Jak je ta krabička ve které jsou střiky LPG a od ní vedou 4x hadičky do sání, mám tu krabičku úplně na pravo motoru a každá hadička co vede do sání je jinak dlouhá. ta poslední co vede ke 4 válci je tak o 15 cm delší, než ta první, mohlo by to dělat problém?? Jínak taky někdy pozoruji proměnlivý tah atd. Na diagnostice lpg žádná chyba. Taky by mne zajímalo, z čeho si ŘJ bere signál pro lambda regulaci, když sou v autě 2x lambda sondy?? To bere z obouch?
Leden 3, 201213 r Tak ty hadičky rozdíl 15cmmezi sebou...nemělo by to být.....sám osobně ale ani z praxe nevím, co by to dělalo, kdyby ty hadičky byli rozdílné....nemám odtud informace. Ohledně lambdasond. Pokud je to před katalyzátorem, je to na řízení směsi. Za katalyzýtorem na řízení směsi není lambda.
Leden 4, 201213 r No ty hadičky budu muset dát do kupy časem, ať jsou stejné. A ta lambda sonda II funguje na trimm- opravnou regulaci. Zasahuje i do řízení směsi. Je to přímo v manuálu fabie. Taky jsem si myslel, že je tam jen na sledování splodin a na teplotu katalyzátoru, ale obě lambdy fungují jako celek lambda regulace Ale nevím, jak si s tím poradí ŘJ lpg právě no, ona napěťovou lambdu zvládne klasicky, ale širokopásmovou před katem - hlavní signál, ta je proudová, s tím nevím jak ŘJ LPG pracuje..... Taky bych se rád zeptal, je u systému LPG nějaký servisní interval na výměnu součástí? Ano, nádrž a filtr jsem měnil, jinak tam mám systém 10 let a co třeba čidlo teploty, nebo tlaku sání a vstřiků lpg - to je ještě přes hadičky. To se nikdy nekazí?
Leden 4, 201213 r Nádrž 10let od měsíce a roku výroby. U systémů Lovato je předepsáno seřizovat a repasovat vstřikovače 30tis KM, ale nikdo to nendoržuje - až je problém, pak se řeší. U systémů s nerozdělávatelnými vstřiky "Keihin, Med, BRC, AG" se vstřiky řeší až je problém. Membrány reduktoru většinou nastaveny na 80 tis KM dle manuálů - ale řeší se až je problém. Elektronika, ŘJ, čidla, snímače až se pokazí. Standartní věc ČR je...řešit až je problém, jinak filtry plynné fáze 10 000 - 15 000km. Kapalné něco kolem 30 000 - 40 000km. Jinak s tou zadní lambdou jsi mě trochu zaskočil, ale co se dá dělat....člověk se furt učí. Upraveno Leden 4, 201213 r od PauLofWoCC
Leden 5, 201213 r konkretně k BRC dle servisních pokynů výrobce...první seřízení po 1000km(z důvodu usazení membrán=pokles tlaku reduktoru), další po 10 tisíc, následující po každých 20 tisících,při každé mechanická a elektrická kontrola funkčnosti komponentů,při každých 40ti tisících výměna filtru plynné fáze(pokud je třeba i kapalné)......samozřejmě to nemá nic společného s pravidelnou revizí po 10ti tisících km/1rok.... jinak k těm hadičkám...jak které zařízení...musí být stejné s rozdílem cca 2-5 cm,to samé se vzdáleností navrtání trysek v sání a úhel...kdysi u prvních typů vstřikování bylo u každého vozidla i rozkresleno, v jaké vzdálenosti od hrany sání vstupující do motoru má být tryska..... např. u nových vstřikovačů BRC nemusí být stejné, ale zase tam nesmí být rozdíl třeba 20cm....
Leden 6, 201213 r Pánové tak takhle to tam mám. Mrkněte na to jestli to může mít vliv na chod motoru. http://tomakec.rajce.idnes.cz/nastenka#17092011681.jpg
Leden 6, 201213 r Tak šlo by to i lépe ne? Navíc u takového motzoru kde je na to prostor, navíc s matrixema. Osoobně bych to udělal s přirozeně dlouhýma hadičkama. Navíc ten systém tam musí být už nějkaý pátek, nbeo landi s matrixama dlouho nepáruje sady. Jinak ty hadičky bych spíše viděl na přechodové stavy a stabilizaci volnoběhu při návratu z výkonu. Ale taky může být problém jinde....
Leden 15, 201213 r Včera jsem se na to díval a někdo to dal na bok díky tomu blbýmu krytu motoru. Zrovna uprostřed je vzduchové vedení. Je pech, že je to zároveň filtrbox. Asi to přestavím na filtrbox z TDI nebo z modelu golf ATN. Jinak na tom matrixu je našrobovaný nějaký element, od kterého vedou 2 drátky - není to čidlo teploty? Mám dojem, že je tam přerušený drát. Jelo by to bez toho nebo může to dělat problémy?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.