Přejít na obsah

Tip na opraváře v Ostravě a okolí?

Gooorila

Doporučené příspěvky

Zdar

Jsem trouba, auto beru prakticky, takže jezdit je pro mne otázka nalezení hranice mezi pohodlím a náklady na provoz/údržbu vozidla. Jezdím v Octavii 2 Combi 1,9 TDi, modelová řada 2006, kterou jsem kupoval starší před třemi lety s najetými 144 000 Km a nyní je najeto 190 000 Km, takže roční nájezd cca 15 000 Km (vím že to není na naftu ideální, ale asi 80% město s krátkými trasami, ale s náklady na provoz a jízdními vlastnostmi jsem velice spokojený).

Postupem času se na autě vyskytují maličkosti, které když se sečtou, mi začínají malinko vadit. Velice špatná zkušenost se servisem (kde poznali že jsem hlupák, který tomu nerozumí, vyměnili u předešlého auta vyměnili díly za cca 10 000,00 Kč a pak jsem přišel na to že závada byla v kabelu za 300,00 Kč), mám takovou tendenci snažit se opravovat sám, případně to co nejvíce oddalovat.

Blbne mi mikrospínač ve dveřích u řidiče (Otevření dveří signalizuje jen v jedné specifické poloze, kdy jsou dveře ani nezavřené, ani neotevřené), rozbila se mi stahovací roleta v kufru (zůstala vytažená a nezaroluje se), nefunguje zapalovač u řidiče (nekouřím, ale dobíjet telefon musím zásuvkou v kufru), stahování okna u řidiče je provázeno silným pískáním, stahování okna u spolujezdce si myslím nefunguje jak by mělo (tuším, že kdysi jsem zamáčkl tlačítko co mám u sebe na dveřích trošku více a okno sjelo celé, nyní se musí po celou dobu držet tlačítko. Nahoru to ale jede bez problému), ulomila se mi nějaká packa, která přidržuje kryt úschovné přihrádky v kufru. Nyní se mi odlepilo zrcátko u řidiče, takže jsem to přilepil oboustrannou lepící páskou, která přidržuje díly i na Boeingu, ale samozřejmě jsem jej nalepil o dva milimetry níže, takže se při správném nastavení dotýká krytu, a odlepit už nejde, takže jsem se už vytočil.

Je mi jasné, že asi mikrospínač neopravím, pískání okna a stahování také ne, ale začal bych alespoň těmi rozbitými díly interiéru. Má smysl s těmito problémy objíždět nějaké vrakoviště a hledat tyto díly, nebo hledat na aukru, nebo bazarech, nebo se na to vyprdnout a nechat to na nějakého servisáka?

Nemáte někdo tip na někoho v Ostravě a okolí, který by uměl dát dohromady výše popsané problémy a nemusím si na to brát hypotéku?

Děkuji za rady, tipy a tak podobně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

nezda se mi, ze by to byl mikrospinac, to ze ti to ukazuje jen v urcite poloze by spis naznacovalo na chybu v kabelazi, zkus ji zkontrolovat, odpojit, znova pripojit, pripadne striknout kontaktolem. Tu stahovaci roletku rozebrat, treba jen neco prasklo, neby vyskocilo, ale tipuju, ze bude treba nova. Zapalovac nefunguje vubec? Podivej se na pojistku, treba je jen spalena. S tim oknem je to problem...nevim jestli to piskani nekdo vyresil. Ovladac na el okna to tak dela, staci ho rozebrat a procistit, nic sloziteho. U te packy neni problem ji privarit, pokud se neztratila. To zrcatko jedine odlepit a nalepit presne, ale pokud je to hodne dobre lepidlo, tak to muze byt problem....

Tyhle vady jak rikas nejsou nijak hrozne, zvladnes to i sam ;)

Odkaz ke komentáři

Děkuji za reakci.

U mikrospínače jsem to předpokládal skutečně jako závadu mikrospínače. Dveře jsou prakticky vždy hlášené, jako zavřené, jen se občas stane, že dveře nepřibouchnu úplně (již jsou chycené zámkem, takže nejdou otevřít samotným potlačením, ale nejsou úplně dovřené. V tomto případě se mi na přístrojovce zobrazí dioda, že jsou dveře otevřené), takže jsem googlil a tak nějak to určil na ten mikrospínač.

Roletu jsem měl již rozebranou, ale nepřišel jsem na to, jak to opravit. Složil jsem ji namotanou, ale po vytažení zůstala zase stáhnutá. Koukal jsem na aukro a dá se za 1 000,00 Kč koupit, takže asi budu muset řešit takto.

Zapalovač nefunguje vůbec. Koukal jsem do pojistek, které jsou na palubovce u dveří řidiče, podle návodu i našel pojistku a vyměnil ji za novou, ale nefunguje.

Okno jsem ještě hledal na fóru a byly zde rady, jak to odstranit. Jedni sundávají bok dveří, jedni nacpou hadičku od WD40 mezi sklo a bok dveří a pořádně to vystříkají. Auto se asi leklo, protože dneska jsem jel a při stahování se nevydala ani hláska. Včera jsem byl ale na myčce, tak tam možná samo něco steklo, tak uvidím, no.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...