Publikováno Červenec 1, 200916 r kurňa Monty co to čtu http://www.novinky.cz/domaci/172594-v-arma...ropousteni.html nepostihlo to doufám i tebe ?
Červenec 3, 200916 r Jj, vyrážíme ze soboty na nedělu v 2,30 z Brna. Máme sraz na OMV u Ikei, kdyby jsi se chtěl se mnou rozloučit.
Červenec 3, 200916 r Autor tak to já se teda rozloučím s tebou tady, páč to já ještě budu spinkat . Navíc budeme v sobotu malovat obývák, takže hromada stěhování krámů, tak budu utahaný jak kotě abych ti jel k Ikei zamávat . Ale jinak ti tiše závidím ... my až za měsíc, už jsem mluvil telefonem se Zdravkem, ale furt mu nechodí mail, tak včera jsem mu posílal po domluvě s ním SMSku, ale neodpověděl, tak budu muset ještě dnes znovu zavolat, abych viděl zda rezervace platí.
Červenec 4, 200916 r Tak dnes v noci vyrážíme . Už se těším jak své zestárlé tělo namočím do slané vody a budu se pomalu konzervovat . Jinak Marťo - tady je dobrej odkaz na počasí v Primorsku - http://pocasi.nachodsko.info/bulharsko/primorsko.php
Červenec 7, 200916 r Autor že by nějaký vojenský puč tak Monty dorazili dobře, tady je přepis SMS: "Jj dojeli jsme v poho.cesta strasna.vedro a milion turku"
Červenec 8, 200916 r Autor tak jsem sondoval podrobnosti z Montyho cesty a problémy (jak jsem předpokládal) už na hranicích Hu-Srb kde je po dvou hodinách stání vyhnali na vedlejší přechod na Suboticu. My jsme tam loni stáli také, ale jen chvíli, pak jsem kolonu objel a jel tím přechodem dobrovolně. Jinak jel cestu 30 hodin (2xspánek) ... tak to je masakr (já jel loni kvůli ku..ám Turkům obě cesty 25,5h a myslel jsem si bůhvíjak nejedu dlouho). teď jen doufám že půlka prázdnin a to že jedu ve všední den, nebude s Turky takový problém
Červenec 20, 200916 r Autor tak co Monty, už jsi doma z cest nějakou chvíli a zážitky žádné? ... hoříme tady zvědavostí
Červenec 20, 200916 r Vůbec nestíhám, je toho po těch 13 dnech nějak moc. Takže vyjížděli jsme 5.7. o půl 3 ráno z Brna. Do Primorska jsme dorazili ráno 6.7. v 10 hodin. Cesta celkem v pohodě, jen na Maďarsko-Srbské hranici kolona černých němčourů z Turecka. po 2 hodinách čekání a pomalého popojíždění ( někteří auta tlačili, aby nemuseli pořád startovat- já měl pořád nastartováno na LPG ) přechod uzavřeli a vyhnali nás na malý hraniční přechod, kde už to proběhlo v pohodě, protože kolega znal zkratku po šílené cestě, ale předjeli jsme celou kolonu a na hranici čekali jen 10 minut. Dál už cesta v pohodě. Kolem 9 večer mě postihla totální spací krize a musel jsem si na 2 hoďky dáchnout. Potom jsme pokračovali až do 3 hodin do rána za Sofii a tam jsme to zapíchli do 6 hodin. No a potom už jsme to dotáhli až do Primorska. Zpátky jsme vyjížděli ve 3 hodiny v noci a doma jsme byli před půlnocí. přechody prázdné, jen Maďaři při vjezdu ze Srbska probírali každé auto ( naštěstí jen taková kontrola naoko, ale stáli jsme tam cca 45 minut. Uf.
Červenec 20, 200916 r Co se týká cen - Slovenská dálniční měsíční - 330,- kč zakoupená v Globusu v Olomouci. Maďarská dálniční měsíční 500,- ( dalo se platit v čes. korunách). V Srbsku za průjezd 4,3 a 8 eur za průjezdy. Žádný čip nám nedali a nic víc platit nechtěli. Bulharská dálniční 6 eur na hranici a na poště 10 leva. Cena plynu - na Slovensku jsou kurvi a v noci ti nenatankují- na mou výzvu ať jde ven, že mu natankuji já chtěl ten kokot volat policii. V Maďarsku cca 16,20, v Srbsku cca 12,10 a v Bulharsku cca 12,60. Ujel jsem celkem 3600 km a z toho bylo jen cca 60 na beneli. Jinak vše na LPG. Už i Maďaři to pochopili a mají benzinky s LPG. Jsou označeny žlutou siluetou čerp. stanice. Ale je to blbě vidět, protože nejdřív je černý obrys, pak zelený a až potom žlutý. Průměrnou spotřebu jsem měl cca 8,5 litru na 100 km ( což při naloženém autě, 4 osobách v autě a cestovní rychlosti 100/130 celkem jde. Náklady na cestu za plyn byly cca 4100,- kč. Takže kilometr mě vyšel cca na 1,10 kč. A to se vyplatí Co se týká cen jídla- vše zůstalo při starém jako loni - žádné zdražení. Ceny srovnatelné z loňskou dovolenou. Uf. A pokud to někoho zajímá tak se ptejte
Červenec 20, 200916 r Autor díky Monty, takže bulharskou jsi kupoval jen týdenní ju? Takže desinfekce je zrušena a chip jak někteří avizovali na Cestomaniakovi tak se nekoná jo?
Červenec 20, 200916 r montas vitaj doma, teda medzi nami !! rozpravaj, spominaj, prehanaj... Upraveno Červenec 20, 200916 r od colins
Červenec 20, 200916 r Autor teď mě tak ještě napadá, že jsi kupoval maďarskou měsíční, proč jsi nekoupil dvě 4 denní, to by vyšlo laciněji ne?
Červenec 21, 200916 r Autor aha tak to potom jo (v tom případě nejsou na webu aktuální informace, budu muset juknout na nějaké HU stránky)... a BG jsi teda kupoval týdenní?
Červenec 21, 200916 r aha tak to potom jo (v tom případě nejsou na webu aktuální informace, budu muset juknout na nějaké HU stránky)... a BG jsi teda kupoval týdenní? Jj 2x týdenní
Červenec 21, 200916 r Autor tak nevím díval jsem se přímo na stránky motorway.hu a mají furt 4 denní, 10 denní, měsíční a roční. Tak mě to tak přijde jakoby chtěli z turistů táhat peníze, páč mi není jasné jak by nemohli mít elektronickou známku
Červenec 22, 200916 r Autor jasně, OK, uvidíme, pokud nebudou dávat 4denní, budu muset taky koupit měsíční, páč do desetidenní se časově nevlezu.
Červenec 22, 200916 r Autor ... Bulharská dálniční 6 eur na hranici a na poště 10 leva. ... Uf. A pokud to někoho zajímá tak se ptejte ty Monty, teď jsem se díval do svých poznámek a pak na BG stránky a jejich týdenní stojí 5 Euro (což odpovídá i té poště 10 Leva). Nespletl jsi se? Nebo pak ještě započítávají to 1 Euro za čip, který ale nedávají, páč jsem hodil dotaz na Cestomaniaka a nikdo žádný čip neměl. tak nevím . Jinak kluci, dneska jsem se osobně sešel s Honzou (Wassermann), který byl tak mooooooc hodný a půjčí mi na cestu zapalovací modul (pro strýčka příhodu) a navíc mi ho dovezl i do práce. Moooooc hodný kluk . Upraveno Červenec 22, 200916 r od Malta
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.