riderfery Vloženo 17. Duben 2016 Sdílet Vloženo 17. Duben 2016 Zdravim mam dotaz ohledne zadni napravy na predku jsem vymenil ramena ale pri razantnejsim brzdeni jakoby me chtel lehce predjizdet prdel aspon mam takovy pocit a nrbo pri razantnejsim brzdeni do zatacky a moje otazka zni muze tohle delat ulozeni zadni napravy? A jeste dotaz jsou tam jen ty dva velke silembloky nebo je toho vic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 18. Duben 2016 Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 Mohlo by, ale to by musel být ten silentblok snad úplně utržený. Dále toho může být více, např, zavdušnění některý z okruhů na brzdách. Pokud máš třeba trochu vzduchu na přední brzdě, na zadek jde více tlaku a tím pádem brzdí více a celé auto na stranu. To je hodně mj. nebezpečná závada Jinak zadní náprava drží defakto na dvou místech 2x SILENTBLOK, toť vše (tzv.vlečná náprava) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 18. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 Okej zkusim prekontrolovat brzdy pro sichr i vycistit stalcit pistky jestli maji dobry chod a pokud to nezabere mam teda prehodit ty silembloky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 18. Duben 2016 Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 (editace) Silentbloky ! (nikoli silembloky) ! (proto jsem to označil tučně) Nemyslím si, že problém je v nich, to bys to musel mít fakt hodně špatné, prostě úplně tak, že by se ta náprava celá hýbala Dělal jsi geometrii po výměně ramen? Editováno: 18. Duben 2016, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 18. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 Na geometrii pujdu to je jasna vec teprve vcera. Jsem to tam namontoval presne dle manualu dotahl na presne momenty ale ten rozdil pri brzdeni je jen o malicko lepsi zkusim ty brzdy a pokud to nezabere tak tam nahodim ty silentbloky ....jeste me takle napadlo nemohlo by to delat treba nejaka unavena pruzina ze pri brzdeni se stlaci vic?....,jo jinak dik za tu radu na cerpadlo ted to je perfekt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 Jo jo, pružina by to také mohla být. Ale myslím, že po geometrii to bude cajk. To je totiž základ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 19. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 Oka zkusim ty brzdy pak geometrii a uvidime vysledek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 20. Duben 2016 Sdílet Vloženo 20. Duben 2016 No já Ti to řeknu jinak: Po výměně ramen je geometri okamžitou nutností. Ber to jako prioritu č.1, všechno ostatní stranou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 21. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2016 Tak za v sedm budu mit po geometrii tak uvidime co to udela dam pak info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 21. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2016 Tak geometrie hotova a zadna zmena akorat to ted jede lip rovne pri razantnim brzdeni pozoruji ze levej cumak se vic zabori nez leva strana a cumak tahne doprava a zadek auta cejtim jako by sel doleva tak se jdu podivat na ty brzdy pak uvidim co dal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 21. Duben 2016 Sdílet Vloženo 21. Duben 2016 (editace) Zkontroluj hlavně levý přední třmen. Ale nějak se mi to nelíbí. Pokud to před výměnou ramen nedělalo, tak proč by teď mělo začít. Hledal bych chybu v montáži ramen Nezapomněl jsi dotáhnout zpět přední nápravnici? Kvůli jednomu šroubu na rameni se musí povolit... Editováno: 21. Duben 2016, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 21. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2016 nee delalo to uz pred vymenou myslel jsem si ze to zmizne po vymene ramen .....jinak ja napravnici nemusel povolovat me to slo vsechno normalne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 21. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2016 Kdyz mluvis o ty napravnici zacinam mit nervy jestli tam neni neco v pici jak se to projevuje a co pripadne prekontrolovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 22. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Tak jsem prosel stk bez problemu brzdy okej ramena okej tak uz asi jedine ty predni tlumice neodvadeji svou praci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 (editace) Nemusel povolovat nápravnici? Tak to je pěkná blbost - jeden šroub na spodním rameni bez povolení nápravnice nevyndáš. A pokud jsi ramena neutáhnul v zatíženém stavu, tak už vím, kde máš problém. U montáže ramen je důležité dodržet určitý postup. Nelze je jen takvyšroubovat, našroubovat nový a hotovoSnad každej druhej to zprasí a pak se diví, co to auto dělá. A nový ramena se můžou velice lehce utrhnout v silentblocích a při nedodržení správného postupu je to velice nebzpečná věc, nepočítaje prachy vyhozené do větráku Editováno: 22. Duben 2016, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 22. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Jasne ze jsem je utahl v zatizenem stavu akorat ty stare srouby jsem urizl pak jsem si povolil napravnici a ramena na tlumici jsem utahl v poloze 47mm +-2 mm a jak rikam me to slo bokem jeste za starych ramen a ted je to prakticky stejny o trosku lepsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 22. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 A na presne utahovaci momenty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 22. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Jo a jinak jsem vecer daval i nove silentbloky na zadni napravu na prave strane byl utrzeny ale porad to nejak .nevyresilo muj problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 23. Duben 2016 Sdílet Vloženo 23. Duben 2016 To už moc věcí nezbývá. To dáš do cajku a napiš, čím to přesně bylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 24. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 no jeste zkusim dat jinz kola co to bude delat a pak asi ty tlumice kdyz se proste ta jedna strana bori tak uz je tam vse nove krom totoho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.