Publikováno Červenec 7, 20169 r ač jsem to už ltos neměl v úmyslu, bo to stejně už nikdo nečte ... jsem byl vyprovokován k založení již desátého jubilejního cestovatelského vlákna a kam jinam opět, než do našeho oblíbeného letoviska v Bulharsku do Primorska . ... vyrážíme 25.7. sami s mojou brzy ráno s osvěžovací zastávkou u Balatonu, konkrétně do Fonyódu, kam jsem jezdíval s rodiči pod stan ještě za totáče a kde jsem byl tuším 4 roky zpět s mladší dcerou na prodloužený víkend pod stan. Jelikož moja ještě u Balatonu nebyla, takže letos bude premiéra a zároveň oživení trasy. Tanování opět naplánováno v Malackách, bohužel vzhledem k brzkým ranním hodinám to nebude u Jurki, nýbrž u TaM Autohof hned u sjezdu z D2, kde je nonstop. K Balatonu mám naplánováno příjezd kolem 8.hodiny ranní, se zastávkou cca 2 hoďky (uvidíme). Pak se vrátíme po M7 zpět k Siofóku abychom sjeli na Szekszárd, Baju a hraniční přechod HU-SRB Bački Breg. V sbském Somboru proběhne dotankování do plna, jak jsem zjišťoval, jsou tam asi 3 LPG čerpačky, takže buď Lukoil, nebo NIS to jistí (ty jsou kousek od sebe při trase). Odtud dál na Vrbas, kde se napojím na dálnici kousíček před Novim Sadem. Dál už to bude po staré známe trase až do Bělehradu. Zprávy z Orbiku od prvních cestovatelů jsou, že obchvat Bělehradu nenaznal žádných změn, akže to projedeme na pohodu centrem. Dotáhnout to chci (resp. musím) do bulharského Dragomanu, kde máme přes booking.com zajištěno ubytku v hotelu u koupaliště, předpoklad bude tak kolem desáté večerní příjezd na hotel, sprcha a hajan. Ráno snídaně v hotelu, možná koupačka na koupališti a pak v klidu poslední necelá pětistovka na pobřeží Černého moře. Průjezd Sofií bude rovněž centrem, neboť tangenta (obchvat) ještě není zcela dobudován a dle prvních cestovatelů, je na něm poměrně velké zdržení. Takže příjezd do Primorska je naplánovaný 26.7. v odpoledních hodinách. toliko zatím k plánu, uvidíme, jaká bude realita
Červenec 7, 20169 r Malta v Bulharsku měl přes 5000 zobrazení.To ti připadá málo?Začátek dobrý a už se teším na pokračování.O kolik počítáš celkovou cestu se zajíždkou k Balatonu časově delší ,než by si jel klasikou přímo.?My jednou jeli cestou do Bulharska do Sarváru,tam jsme se koupali,vrátil jsem se zpátky na Gyor a jel dál na Budapešt a boužel tenkrát na obchvatu byl kamion napříč v zůženi,tak jsme tam stáli 2.5 hodin na místě.Tenkrát kdybych jel ze Sarváru hned dolů a v Srbsku se někde napojil na dálnici tak udělám lépe.Přespali jsme v Subotici,ale kvalita nic moc a brzo ráno frčeli dále.Co cesta přes Rumunsko tě neláká?Hory v Rumunsku by se mi asi líbily,ale cesta v Rumunsku bez dálnic by se asi časově natáhla a to už je pro odvážné.Jet misto průměrných 19 hodin třeba 25 to už je i na mě dost.I když minulý rok jak byla rychlá akce tak jsem byl v neděli v 11 ještě v Itálii,ve 21 jsem dojel domů,ráno jsme si udělali pojištění a večer jsme přespali v Dragomanu a kolem oběda už jsme se koupali.
Červenec 7, 20169 r ....také rád čtu tvé cestopisy.... ...každý rok přemýšlím o Bulharsku a každý rok jedu jinam.....přejí šťastnou a pohodovou cestu
Červenec 7, 20169 r Autor 5000??? Fakt? No mapy.cz mě hodili jako nejrychlejší trasu zpět na Budapešť a pak klasika dolů na Szeged, ale to mi přijde stupidní, tato alternativní trasa byla snad o 15-30 min. delší ... hlavně to bude jinudy a pokud by náhodou (v což ale nevěřím) ale kdyby přece jenom bylo na Horgoši hrůza, tak Bački Breg bude zet prázdnotou. Ano Rumunsko mě láká převelice, ale moja nechce o Fagaraši třeba ani slyšet, že se nikde v horách šplhat nebude ... mi stačilo, když jsme kdysi jeli do Chorvy a odklonili nás kvůli nehodě u posledního tunelu Sveti Rok přes hory ... já jí řikal toč to toč to na kameru, to je super výhled, když jsme projížděli tu serpentinky bez svodidel jen s betonovými patníčky a ona prý jestli nejsu blbý, že je ráda že se drží, a nespustila ruku ze stropního madla
Červenec 7, 20169 r Autor teď jsem to tak běžně čekoval a namísto 1600km to bude asi 1750km ... ale bude to stát za to, bo moja bude spokojená, uvidí Balaton a v klidu přespíme v hotelu na trase ... a když je baba spokojená ... co? ... tak bude klidná dovolená ... a vo to de, ne?
Červenec 7, 20169 r Autor ... jinak s tou cenou jsem zvědavý letos, bo loni to bylo nějakých 2300 CZK za PHM na pobřeží bez známek a mýtného ... takže když to budou letos dva litry, budu spokojený jak blecha ... s Fábiou bych asi tu hranici atakoval bez problémů, bo má menší spotřebu jak Room, ale podle toho co psal Mirek a co jsem se díval na loňské ceny tak jsou všude nízké ... SK jsem bral loni 0,559 Euro, Srbsko bylo na 80 Dinárech a BG na 0,99 Leva.
Červenec 13, 20169 r Autor tak jsem to tak baj očko propočítával, že loni cesta vyšla i s poplatky na 5600, budu letos asi o něco málo výše, ikdyž předpokládám, že bych jednu cestu mohl udělat za 2000, namísto 2300, tak díky měsíčním známkám (loni jen 10 denní) bych se s poplatky dostal na cca 1800 ... takže furt to bude do šesti. Uvidíme také, jak bude zaplněn dvůr u Zdravka, zda nám situace dovolí vyrazit i někam na výlet, aniž bychom způsobili automobilové manévry půl apartmánu . Takže zatím známky SK a HU ještě nezakoupeny, ještě je čas
Červenec 13, 20169 r Minuli rok jsme byli v Stamopolu Lux Apartmens a super na tom bylo podzemní parkoviště.Sednout do chladného auta prostě paráda.Nezdá se to,ale ta cesta s poplatkama naskáče,i když je Lpg za babku.Do kdy tam teda budete?My máme naplánovanou dovču od 3.8 do asi 9.8.Máme objednáno Na Makarské,ale moc se nám tam jet nechce.Není ještě jisté jestli manželka dovolenou dostane.Vedoucí jí to řekne prý pár dní předtím.Na Makarské to můžu do 26. 7 zrušit,pokud se vedoucí do té doby nevyjádří jestli ano nebo né a pak už budem jen vyčkávat co jí sdělí den dva před dovolenou.Jestli jí to povolí tak vyrazíme 2.8 ve 14 hod směr Primorsko,tak by jsme se mohli potkat,jestli tam ještě budete a budeš mít chut,ale taky se to rozhodne podle hotelu.Ty dobré už ubývají a nechcu tam jet a hledat po cestě unavený,takže letos to bude last minute
Červenec 13, 20169 r Malta: U Zdravka zahrada zeje prázdnotou. Nejvíc jsme zatím zažili 5 aut. Já jsem od Zdravka pochopil, má letos nějaké pokoje rezervane pro booking.com, který mu platí paušál za lůžko..., na apartmánu se podívám do tankování a zjistím cenu, včetně dálničních známek. Dušan.k: Hotely a apartmány jsou poloprázdné. Neměl bych o hledání ubytování na místě strach a vyber je z mnoha kategorii. Po letech jsem zažil proslavené babči a holky u hlavní silnice s cedulemi svobodny staj, případně svobodny Kvartyry
Červenec 13, 20169 r Autor tož pokud byste Dušane vyrazili 2.8. tož by šance na střetnutí byla , buď pojedeme domů brzy ráno 4.8., nebo to necháme až na pátek 5.8. brzo ráno, uvidíme. Mirku, zahrada zeje prázdnotou??? ... tak to po loňsku nevíme co je, loni jsme měli rekord, kdy na place bylo 11 aut, masakr
Červenec 13, 20169 r Mirku ted je situace asi jiná,ale my jezdíme začátkem srpna a to už je toho méně na výběr.Před asi 4 lety jsme to tak skusili jet na slepo a vše bylo plné.Byl jsem v Selena plaza,Plamena palace,Quin nely,Grand hotel Primorsko a asi ještě v dalších pěti co splnují naše požadavky a vše bylo plno.Nakonec jsme tenkrát skončili ve Sv.Vlasu. Malto tak setkání asi nevyjde.Chápu že před cestou domů asi nikde vysedávat večer nebudete,ale možná to vyjde a zůstanete o den déle a setkání bude.Je tam ale mnoho otazníků.tak to necháme na poslední chvíli,jak to dopadne.
Červenec 13, 20169 r Dušan: Je pravda, že hodně záleží na kategorii ubytování. Taky nejezdím na blind, kromě jedné vyjímky v chorvatsku, která mě v tom, ale nalm v Primorsku bohatě vystačí Zdravko, případně podobná kategorie ubytování, tudíž je tu míst moc. Malto koukal jsem na cestu a dle tankováni vyšlo palivo na 1.970,-Kč při spotřebě 9.4L/100km, cestovní rychlost +- 130km/hod. (4dospělý v autě). Poplatky : Slovensko. měsíční známka 389,-Kč, Maďarsko měsíční přes virpay 525,-kč, bulharská 30 leva, co zbyly z loňska, Srbsko jsem psal v lampárni.
Červenec 13, 20169 r Autor tak to se pod 2t dostanu na tuty, bo mám plus mínus 0,7L nižší průměrku, slovenskou jsem tak nějak plus minus počítal, ovšem maďarskou přes ematrica, budu mít určo levnější, teď někdo psal na Orbiku, že teď bral na ematrica měsíční a vyšla ho na 416,-. Na BG mám taky, zbylo nám něco přes 40 leváčů z minula, nicméně do nákladů to zahrnu. Co se týká SRB, budud mít cestu tam o něco levnější, bo se budu napojovat u Vrbase, kousek před Novi Sadem
Červenec 13, 20169 r Mirku letos jsem měl vyhlídnutý hotel co stavěli vedle Grand hotel primorsko.Jméno ted nevím,ale na Bookingu už taky zmizel v našem termínu,ale ten už byl dost drahý,ale vypadal luxusně.Před rokem jsme se na něj dívali jak ho stavěli a už tehdy vypadal fajn.Ted jedem na vikend do Rabacu.Někdo tu kdysi psal,že je tam fajn,tak jsem zvědavý,ale počasí uplně azuro nehlasí,tak sned to vyjde.
Červenec 13, 20169 r Sienna paláce a je to 4*, moc pkně vypadá. Malto 100,-Kč rozdíl na známce,je nesmysl, dle mého překlep na orbiku. Ten poplatek na virpay je v řádu korun, možná 10,-Kč plus nějak odlišnost na kurzu. Já měl na ematrice problém s registrací, tak jsem nakoupil zase na virpay, kde mám dobré zkušenosti. No už se nám to krátí na nějakých 27 hodin do odjezdu, tak pak poreferuji, slyšel jsem zde nějaké drby od čechů o masivním zpřísnění hranic v maďarsku a mnohahodinové fronty směr ČR, ale dle netu žádné potvrzení.
Červenec 14, 20169 r Jo Mirku to je přesně on..Cena sice kolem 75 E za 3 osoby noc,ale na těch pár dní co by jsme tam byli to jde.Jinak dobrou zpáteční cestu a málo čekání na hranicích. Upraveno Červenec 14, 20169 r od dusan.k
Červenec 14, 20169 r Autor no každopádně dám cenu, jak jí zakoupím ... přeji též pohodovou a hladkou cestu zpět
Červenec 17, 20169 r Autor ještě jsem jí nekupoval, ale teď na Orbíku psal Migro a SK 380,- a za HU dal 413,- ... takže přes ematrica to bude realita. Podle mě nejenže si virpay započítává manipilační poplatek, ale i bude mít určitě pro ně výhodný přepočet z jejich hufnáglů na ojro a od nich se pak bude odvíjet, kolik ti zaúčtuje tvoje banka
Červenec 17, 20169 r Malto ubytko jsme platili v Eurech jako každý rok, přepočet 1.95 leva/euro, pak jsme vybrali z bankomatu a jelikož panímámě došli leva, byl jsem u Zdravka měnit eura za leva a vyměnil. Říkal mi i předloni, že není problém Eura za leva vyměnit přes něj. Jak jsi se ptal v Lampárni, tak letos jsme jeli zase s panímámou a pantátou. Letos se hodně zkomplikovala situace doma (zdravotně moji rodiče) a vypadalo to, že obě dovolené padnou, ale nakonec obě, ač v nouzovém režimu, proběhli (TT Man z důvodu finanční zainteresovanosti a Primorsko, protože žena řekla). Jinak mám na tebe prosbičku, poslední noc (noc odjezdu) uletěli z balkonu manželce bílé plážové šaty a ona to zjistila až doma při vybalování. Psal jsem Zdravkovi a šaty našel u sousedů na dvoře a má je u sebe. Mohli byste je prosím přivézt do ČR? Kdyžtak se připomenu, až budete v Primorsku. Tady bychom dopravu mezi sebou vyřešili. Díky moc za pomoc
Červenec 17, 20169 r V kurzu 1.95 leva/euro. V Primorsku jsem jiný kurz než 1.905 neviděl. V Sozopolu jsem viděl 1.93 leva/euro.
Červenec 17, 20169 r Autor tož to je lepší jak banka, páč DSK v které jsme většinou měnili, nemívala přes léto lepší jak 1,928, letos kolik má, nevím ... ale není co řešit, 1,95 u Zdravka je TOP
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.